Fujifilm討論區(25)新手發問請追post

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
唔好意思 太多post追唔哂 想買黎幫女朋友影下相咁 筆直預六千左右 有冇機同鏡推介
原來我做伸手黨

Fujifilm X-T20 (with 18-55mm)
部機入左廠三個星期仲未有消息
又話一個星期左右

Ching咩機
又話一個星期左右

Ching咩機

Xt2
睇d舊既review成日話XT1對焦好慢
想問下更新左firmware後XT1同XT2對焦速度差得遠唔遠?
而家黎講, 出XT1定XT20(唔係XT2)好?

xt20

肥花xt1 + 35 1.4賣8k
定xt20 好
新手求教
用緊xt10 手上得支16-50 同 samyang 12mm
想平平地買支18mm 影吓人影吓日常 點睇
睇d舊既review成日話XT1對焦好慢
想問下更新左firmware後XT1同XT2對焦速度差得遠唔遠?
而家黎講, 出XT1定XT20(唔係XT2)好?

xt20

肥花xt1 + 35 1.4賣8k
定xt20 好

個人覺得電子野買全新比較好
買咗唔夠一個禮拜嘅x100t刮花咗個頂

下 花咗先型喎
各位巴打,你地執raw 會用咩軟件

利申 用緊lightroom

下 花咗先型喎

一條太怪 要花刮多幾條先順眼
又話一個星期左右

Ching咩機

Xt2

壞咩
保養期內壞??

我都係用LR, 未發現有其他 sw 解到 raf
諗緊買唔買鏡皇56mm f1.2

https://www.flickr.com/search/?text=xf%2056mm%20f1.2

好毒呀

強大

56f1.2

35 1.4 同佢比 我更喜歡56

下個月有錢就入手先 好高質
[quote]放18mm

6月買😄

pish

push
又話一個星期左右

Ching咩機

Xt2

好驚喎,諗住出糧就入XT2
岩岩百記入左xt20
想放部舊xe2 body, 有無巴打有興趣?
2016 年1月fujifilm studio入,行貨

我都係用LR, 未發現有其他 sw 解到 raf

Iridient Developer or On1 Photo Raw
10-24、14、16
大家點揀?
小弟新手跪求各位大大意見
Xt20 kit 18-55
Xt20+35mm f2
邊一個會好啲?
唔好意思 太多post追唔哂 想買黎幫女朋友影下相咁 筆直預六千左右 有冇機同鏡推介
原來我做伸手黨

呢個組合 六千budget 有d勉強
新手求教
用緊xt10 手上得支16-50 同 samyang 12mm
想平平地買支18mm 影吓人影吓日常 點睇

人景買23 f2, 除左食物外其他一流
18 真係唔好
又話一個星期左右

Ching咩機

Xt2

好驚喎,諗住出糧就入XT2

咩事先得架
原來我做伸手黨

呢個組合 六千budget 有d勉強

6k 夠買 X-T20 body
回覆前面想買XC 50-230個位Ching
我星期六晚去左星際打左個轉,見到 大O代 同 DC Caxxer 都有,應該係水貨,價錢1600內,不過呢兩間好似都黑黑地

唔知有無ching係其他地方見到?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞