發覺香港人條底線都幾有彈性

1001 回覆
1856 Like 1029 Dislike
香港人核心價值,就係搵食同搵食

返工同炒賣,僧人富貴厭人貧
炒股炒樓細嘅炒iphone玩具模型康民處炒場考車快期外傭酒店檢疫位都有得炒

早幾年上前衝個班手機Joke嚟
根本佢地唔做2047都係一樣
全世界西方本身有西彊人權同covid砌強國
腥港比多粒子彈咁解

而家咪益哂後面個班人有機會移民
本身去到2047都未必有咁多機會移
同埋益左English Choi同民進黨囉
*手joke嚟
*新彊
你條傻閪有冇讀過大學?維基係唔可以做source,因為你搵唔到作者個名。所以你自己都冇俾source
剛剛已經又反駁左你條傻閪
樓主彈性到
被人問建議就話我無話點
其他會員笑你垃圾無建議就鳩up 自己比左建議啦

彈性王
咁有票投叫唔叫民主?

你咁鍾意打飛機,不如索性幻想埋香港已有民主,咁樣你會開心啲
你都冇俾source,憑咩叫人俾source你?
啲建議你都做唔到你冇謂問啦

最簡單,叫你唔好打針、戴口罩,你做唔做到?
下,我就無打針既

重點係樓主同你有冇做先
比d 建議出黎自己唔做叫人做?

係咪可以學ccptoy 你兩條賤種水人送頭
咁出街有冇戴罩?
你有冇?
冇呀,有咩問題?你呢?出街有冇戴罩?

笑死,實係啦

我都冇
正傻鳩
唔坐過有咩資格吠
但好多兒登狗唔夠膽唔打針、唔戴罩!

既然兒登狗都冇膽follow個建議,咁問黎托柒呀?

其實好多兒登狗知道應該點樣搞革命,只係佢地怕死唔敢做。既然咁怕死,又何必咁虛偽明知故問呢?!
一齊去文青網紅店笑住人地點仆街
不能同意更多,香港人好似中國人咁,只識攞個口號黎打飛機。口講時代革命,但又唔敢還拖
開post 光屌人拎光環
柒左就扮自嘲,賤種到

咁你一早開post 話發覺自己條底線都幾有彈性咪好囉

原來自己都包左係自己屌既香港人到,笑死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞