發覺香港人條底線都幾有彈性

1001 回覆
1856 Like 1029 Dislike
鍵盤喊打喊殺就易姐 ,到你真係開槍無比人殺都比人拉去坐成世啦 ,你真係有咁既肯決心犧牲一切,有無槍都阻止唔到你啦,反送中果時成日幾十過百個圍一個咪又乜事都無
人地係搞完革命,之後失敗。但你地係冇搞過革命,ok?請停止打飛機
幾十人圍毆個黑警,都可以俾黑警執返起枝槍,你就知咩事啦!根本兒登仔冇諗過殺警,自然唔會出現有槍在手嘅情況

當你下定決心革命,就算你冇槍都會發動自殺式襲擊,所以兒登仔只係攞革命口號黎打飛機
你打飛機就真係俾人笑柒你啦
廢鳩熱狗思維
發現問題就以為自己亞里士多德
做又話叫人衝
唔做又話港豬
移民又話食饅頭
留低又話底線低
傻啦,到你真係有槍人地就明正言順用槍掃射反擊,再反抗就出埋解放軍血流成河,你唔好唸住同政府軍駁火啦

依家大家無槍,都仲有命可以食黃店睇mirror抗爭 加埋你肯豁出一切,有無槍都阻止唔到你啦 ,你呢刻都仲係到鍵盤抗爭,就唔洗呃自己到時會開槍又剩啦
係武力,唔係暴力。你用詞都不當,公義之師係武力,否則就係暴力!

武力一定唔對等,但示威者人多,幾十萬示威者都搞唔掂3萬黑警,死因係因為怕死,唔該你搞清楚!唔好再搵籍口打飛機
你俾人笑柒就只好話自己笑緊人
On 9,你點解釋幾十人都殺唔死黑警,仲可以俾佢喺地下執返起枝槍?
你俾人笑柒只可以話自己笑緊人地
一直都有聲出,係我指出你打飛機後,你已經冇聲出
我答你,因為當時嗰幾十條垃圾根本冇諗住殺警!

你冇革命嘅心,俾枝槍你都冇用,因為你怕死、怕坐監
維基一定岩?唔可以反對維基嘅說法?

公義之師就係武力!你會唔會話二戰時嘅盟軍係暴力?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞