發覺香港人條底線都幾有彈性

1001 回覆
1856 Like 1029 Dislike
檢討人地實易
有無做野自己知啦,如果唔係比我講中嘅,d 人點會咁嬲喎,就係d 乜柒都唔做嘅,先此地無銀,係咁駁我
咪講撚咗寶礦力or水動樂間野囉自己爬下文啦問問問
安全抗爭同放棄抗爭都幾大分別
而家就係唔少人已經放棄咗
代樓主覆你:

「阿蛇你好,上嚟攞料?」

「我做過乜使唔使whatsapp通知你?」

「五毛想我自爆?」

「明嘅就明」
早兩年就應該要知
就會明白唔值得為依個社會付出咁多

習慣左做順民 點會可以突然轉變去反抗政府
好多人都係鳩叫完口號 就做返妥協嘅順民
慘嘅係個班比口號洗左腦嘅人
依家順民個班繼續玩繼續追星
問返你轉頭點解唔可以玩?
笑死,咁多負評嘅
覺得我講錯嘅,有冇人解釋一下
身分認同我覺得已經有,香港人已經一齊經歷過苦難,有人死,有人傷,有人坐監,有人流亡,有無數辛酸嘅故事同集體記憶,後期嘅遊行都次次有香港獨立嘅口號。未來暫時係要守住同傳承哩啲記憶,唔好被對家歪曲/淡化,但又唔好變到好似法輪功/支聯會咁
或者唔用公民組織,用返「公民社會」可能準確少少。前年嘅運動形式,而家大把時間反思。冇大台一開始係好好,但last唔到耐。除咗武力嘅差異,更根本嘅係我地唔夠對家陰險(冇計,人地靠哩樣嘢竊國,老本行黎)
佢覆失先得㗎

咁覆得唔得

「係,肯講未」
「最好啦,留電話唔該」
「咁你又要全香港人自爆」
「我真係唔明」
打仗嗰期仲係新會然?一個post都無
戰敗之後黎做檢討 人生導師
建議樓主去品蔥 屌柒班垃圾反賊 日日得個講同諗 冇實際行動

我諗佢哋可以教得你更多 唔好成日係連登打稻草人

咁樓豬有咩話高見
#38xxxx甩P講野咁大聲
洗到腦就唔會有脫北者啦,就唔洗偷睇南韓電視,偷運Adidas
會員number 細d 會威d ?
其實香港人係點大家有眼睇,只係有些人不願面對
最無辜係犧牲咗嘅手足,見到香港人而家咁L樣真係唔知嬲好定笑自己on9好
"有些人" 喺連登佔唔少
邊撚到有人唔想防疫,明明舊年個個都想防疫。
而家唔分呢d架喇柒頭
中聯viu都可以睇
代言美心都係本土文化人

師兄訓左幾耐?
覺唔覺英國街頭集會越黎越似鳩做
https://lih.kg/hQQhET
#6 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區
「endorse 政權」「水人送頭」「時機已過」無賴黎講算唔算世界第一?
https://lih.kg/beQEcqV
#14 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區
淨係求期撳入今日2 個po , 都係呢啲留言
唔好咁勞氣

香港人永遠唔肯聽事實
講中左吉到佢地咪轉移視線屌你係五毛踩港囉

呢班人唔肯睇清現實
但又要ff 自己仲係反共鬥士
咪唯有自我感覺良好話:
你睇下我又發現五毛
PR 好多等等

某程度上同做雞又要立貞節牌坊一樣
這就是香港人
我做到晒
讀書就快失業
冇裝安心 亦冇打針
食飯屋企人煮
毒撚冇人約出街
咁點?

救到香港?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞