發覺香港人條底線都幾有彈性

1001 回覆
1856 Like 1029 Dislike
樓豬慣性以偏概全

本身話點解「冇人」出嚟反對 有人回佢「有食肆」轉外賣 樓豬就用堂食咁滿嚟抹殺轉果啲轉做外賣嘅努力 然後繼續開po話冇人反對
你尷駛撚同我講?你覺得樓豬啲山埃建議唔尷咪跟囉

一路屌人港豬一路自己做港豬
又blame the victim
香港人要食飯要社交有錯?
而家俾人撳撚著綁撚著強姦有得反抗?
樓主呢啲撚屌係moon前面講得幾撚口響 係網絡世界攞到存在感都為你開心嘅
單機啦冚家鏟
真係曲直難分,而家有人攞你部電話down 安心?
google 奶共喎
佢出黎笑鳩香港人當自己做左野架啦
佢唔會出嚟 只會坐喺屋企開po
奶共>中共 less evil 嚟,對香港人咪咁高要求
當然你搵到又唔中共又唔奶共最好,eg 寶礦力or水動樂間公司
條底線冇變 但係點ar 佢過曬條底線又可以做咩? 孤狼式自殺之後其他人繼續?就係你尼D人淨係識講埋D on9野 完全係消磨緊人嘅耐性 助長負面情緒一D建設性都冇
做到幾多得幾多
而家香港啲公民組織已經拆散晒,由組織變個人,無論力量同意志都會差好多
永遠都係咁,真正有做嘢嗰啲人受緊苦/坐緊監,而唔係好嬲好嬲咁坐喺度指點江山
留名等睇樓主聽日刺殺曱近平
師兄返工好撚大壓力?
有冇做過要同你講?你狗尼?想引人自爆?
講得好
邊句野叫你同我講
好認同
唔知幾時開始一部份自稱深黃將 黃 同 科學 放左係對立面,完全係多餘地將一堆唔同議題捆綁埋一齊
在我角度 2019年個d都唔算咩公民組織 係 係好多人出黎 但係亦都只限出黎而冇一d實質既行動
同其他國家既凝聚力差太遠
路要一步步行 慢慢建構左身份認同,文化,其他野先有得講
但係唔同你講 你又當晒人哋冇做喎
驚你潛水麻,前面咁多個回覆都秒回
仲以為你依家響邊間黃色企業打緊工咁勁可以share俾連登仔學下嘢

最尾都係要人google
幫你見埋工好無,咁大個仔google 下都唔識咩,得閒咪覆囉,你估真係覆個留言就有3毛咩
其實都好正常姐 呢個世代係講個人主義

你試下支那同美國開戰

口講愛祖國個班小粉紅 會唔會真係拎起支槍同你開戰

見你咁有火就係想跟你學野
問你俾例子就係識叫人google
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞