發覺香港人條底線都幾有彈性

1001 回覆
1856 Like 1029 Dislike
無經濟壓力唔洗返工 食屋企住屋企 好偉大呀
咁你做過D咩姐 講黎講去都係你無做咩 而唔係你做左D咩
吓 你咩立場 我撐政府架喎
咁你覺得做旁觀者仆街d , 定加隻腳踩都幾下仆街d 呀
唔做好事點都好過做壞事
講嘅係唔係事實係一回事
有心將啲陰暗面掘出黎再發大黎講係另一回事
當年二戰後國民黨係有貪污同經濟問題,但未衰到要被共產黨取代,但共產黨就係咁樣靠文宣竊國。
你地係講事實呀,TVB都係講單邊嘅事實。所以單機啦柒頭
樓主pin呢個喇
骨氣可以當飯食?我唔食但屋企人都要食
咁我又想問 依個時間 依個社會
真係可以做到啲咩?

仲有咩方法改變到香港?
唔做無問題呀 咁咪出小句聲 而唔係好似條友咁講到咁清高

同你意見唔同你就係五毛
講中咗佢就話你帶風向
躺平事實上有拖低中共 gdp , 所以其實有做到野
局住用都要用鬼機啦
加泰集會
最憎啲香港人睇人仆街仲要食花生
其實依個post 仲有討論價值咩

香港仲有得救?
現實反映一切

大家咪繼續返工救香港囉
接受唔到,所以我會減少外出食飯,多叫外賣,唔去政府部門運動場Gym room街市,可以唔用我都盡量唔會用

而我能夠做就只係得咁多

係咪有方法可以做多啲?所以我先希望樓主可以建議一下點樣「出嚟反對」,係咪可以申請遊行?
而唔係齋Blame the victim 或者講一啲不設實際嘅嘢
講事實就叫發大?

國民黨無貪污會比共產黨捉到呢個point 嚟講?
會令咁多人轉軚支持共產黨?

你咁講法
歐美年年咁多人反法西斯
話希特拉屠殺猶太人
咁都係同TVB 一樣係單邊事實
發覺香港人條底線都幾有彈性
https://lih.kg/vrNwiJX
#268 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區
呢幾樣野我就覺得一般人都 archive 到
比人用枝槍指住 彈性可以去到自挖墳墓再自己跳落去

利申: 參考2戰
咁多負評

初初個個都話唔打 而家唔打果啲變晒小數
俾人知無打針仲要俾人潤兩句

講返工逼針
美國southwest airline一次大罷工ceo就跪咗
香港? 做唔到唔緊要 我明有現實情況考慮 唔計樓主嘅預測同個人感情, 樓主有邊句講錯?
淨係月中上gg 俠就九成黃絲掃安心去睇
正一狗屎垃圾
睇少套戲都生cancer 咁
你岩
鬥硬香港人一定輸比支共/支那人
香港人慣左靈活變通搵位走直徑講快講簡單直接方便等
冷嘲熱諷深藍打手一隻
齊藤京子 #53954
我做
40k就夠打撚死d黑爆

如果散仔差佬入職加到50k你做唔做
https://lih.kg/bcRgLfV
#14 回覆
真係接受唔到嘅咪移民
移民唔到嘅唯有默默接受
你認為自己可以對抗到呢個極權政府?

識者生存。。。好無奈
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞