發覺香港人條底線都幾有彈性

1001 回覆
1856 Like 1029 Dislike
由一開始五大訴求決一不可,之後變做要封關唔比大陸人落嚟,再變做唔使打針,再變做唔使安心出行,到而家歌有得照唱,馬有得照跑就得。
再過兩年有工開就得,再過兩年有飯食就得
成日笑鳩人黎生,你地自己照下鏡,望真啲你自己同黎生有乜分別
我夠膽話香港人係最無骨氣嘅種族
樓主踩港撚
不嬲成班賤種 衰過支那 利益主義 睇錢行先 自私自利 睇人仆街最開心 呢個仲先係真正香港人精神
黎生明顯唔係一般打工仔 普通打工仔點會著到咁既衫返工
如何證明你講嘅嘢係出自同一個人把口?以偏概全?
開post搏𨳒,背後動機:長期置頂、洗版 、阻礙其他正常反共話題?
咁有人出嚟反對全面安心出行未上連登講句好嬲就叫做唔接受呢個政策?
不如你建議下咁可以點唔接受
做隻港豬算
香港人嘅奴性咪助長緊共產黨嘅氣燄囉,呢個唔係反共話題係乜
我無話可以點,我嘅 statement 只係香港人底線有彈性咁解
唔撚係條底線有彈性
而係過去只係虛張聲勢
200萬條鯉魚王, 扮撚成200萬條鯉魚龍咁撚樣
一比人拆撚左個大台就現形
好嬲好嬲食返黃店抗爭,抗爭完聽日準時返工
食住M記聽緊鄭州仔唱歌答你係
我建議你衝去禮賓府真主萬歲你肯唔肯丫
監就人坐
我兄弟本身有專業牌 依家一個唔好彩出翻黎 轉行同黃店做勞工?
最撚肉酸就係呢d柒頭說話
無工開,份工逗果皮幾既人先笑人黎生啫
我身邊啲FD個個搵幾皮以上既,忙住搵銀嘆世界啦
你個名
你而家做緊人民鬥人民
保險果班日日咁著
咪就係,香港人有得食有得玩,快活人生
2 年前嘅野諗嚟做乜
你要接受勇敢, 堅持既人一定係極少數. 大部份都只係跟風/追潮流心態, 或者係安全情況下抗爭.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞