發覺香港人條底線都幾有彈性

1001 回覆
1856 Like 1029 Dislike
樓主係咪潛左水,在線等唔到回覆
前面果啲就秒回
你唔介紹啲純外資企業(黃色企業)俾大家,叫大家點跟你學堅守底線
其實仲有人堅持緊
冇打針冇down安心出行
但我相信一定係少數
可以話係大部分香港人為搵食係冇底線
但唔好否定一部份人嘅堅持

雖然話係有堅持,但係少數做係冇乜成效
我都唔知自己可以堅持到幾耐
樓主日日整炸彈 屠狗 刺殺習近平
不嬲香港人本質就係咁 19 有勸身邊人唔好太衝 因為唔撚值
你覺得好笑咩黎生?你咪繼續聽樓豬講,一路屌人唔反抗一路endorse個政權囉,真話係難聽啲
我無打針無用過安心出殯
佢好能偉大 日日幫手檢討人
有槍有炮公權力嘅人/政府/大國
條線郁嚟郁去 就話好笑啫

乜都冇嘅市民百姓
條線被迫住郁
係唔好 但要鞭咁勁咩
食肆唔會死
香港人一定如常照食
你估可以好似日本人咁話抵制麥當勞就抵到佢分店要執? 可以好似韓國人咁話抵制日本貨,爆武肺去超市搶貨都可以搶淨日本貨架係唔買就唔買?
講中少少唔係香港人問題,係支那垃圾基因文化,就係死狗,就係冇骨氣

再者,就算食肆死,你覺得港共會得閒理你? 最終目標就係要落實新疆式監控,你地死? 關佢咩事? 佢有乜所謂
多謝你哋比我圍爐比我知我唔係自己一個
我唔覺得好笑 係睇你打段野好撚尷
我地黃絲條底褲冇彈性就唔會可以食M記啦
X2
我全家都冇打針用安心
連家中長輩都好堅持唔俾

但我都明其實唔係咁易堅持
有啲人背景或行業真係搞唔掂

所以我都唔會怪其它同路人打針用安心
市民冇公權力冇槍冇炮
堅持嘅值得欣賞
堅持到最後都係被迫屈服喺呢啲做法
我都唔覺係衰
(當然一早冇必要時就亂咁郁底線就另計啦)

個問題由頭都尾都係政府
lm
睇樓主表演
所以你想點 等其他人做晒condom自己坐享其成?
成場運動輸咪有好似你呢種人同現存既黃店
依家做到一係走一係躺平
其實樓猪咁樣要求暫時做唔到
不過睇多d書 鍛鍊下身體 唔用安心出行 支持下香港一d小店 唔批鬥載口罩 照顧好身邊既人 呢d一定唔難做
冇計,盡做囉
唔係樣樣野都必定有成效嘅,仲有一半人係藍絲港豬呢
起碼努力過,問心無愧先
又係你呢個
唔知項羽劉邦係楚人 話楚人得口號 嘅智障?
今次又有乜偉論? 講嚟聽吓?
都話有人問咪講下,你地咁鐘意問高見
你條底線啫
我條底線一直都係搞唔到我就算
免費移民5+1 先係出路
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞