發覺香港人條底線都幾有彈性

1001 回覆
1856 Like 1029 Dislike
哦,咁你想做咪做囉
寂寞的十七歳
其實果陣已經睇到
中環暴動果日拉既
唔係學生就係失業/保安/侍應
根本上由頭到尾除咗社會最低層既人之外
無人會作出任何犧牲
所以而家咪幾好
一齊仆街啦
呢個咪就係現象,話我五毛嘅人係咪無出過街,淨係上連登屈毛
兩年前大家識咁諗就慳返好多個頭啦
由賺藍養黃開始,條底線已經跟mirror
港豬一向係咁

早幾年講到幾動聽
咩減少出街娛樂消費,增加港共管治成本
轉過頭就瘋狂追星
放假塞爆長州郊野公園
避開多人既地方繼續玩

同佢地講乜唔係話減少娛樂消費咩
就轉移視線屌你係苦行咩
你自己毒撚唔玩啫

見到香港咁樣真係wfc
仲有心情諗點玩,去少人既地方繼續玩
駁唔到,唯有等cctoy手足入黎幫拖
中槍嗰個咪博士生囉,都有機師比人拉,不過大多環境唔錯嘅唔會企得前就真
最on9係著到咁同你迫地鐵
鬼叫黃到咁既ViuTV 旗下藝人Mirror代言咗老麥咩
有骨氣既店仔好快收皮
cctoy 手足喺黑警show warrant d po 度圍爐緊,未得閒面對現實住
好多港島中產都逼地鐵 塞車塞死
, 但m 記美心都仲好爆
缺一不可吖嘛
全部缺晒咪得囉 仲送多條按摩法添
班人抗爭到攰,想吃喝玩樂娛樂至死,咪認囉

做乜要佔住道德高地,仲話「咁仲可以做啲咩」,「樓主又做過啲咩」,「樓主係五毛」,「分化香港人」

睇到都想笑,班人真係捂住良心,自己呃自己

抗爭唔係話要極端到上街嘅,平時關心多少少,唔好食藍店,做返啲守護本土嘅嘢已經好好
有d立乜鳩蟈胺法後,都唔怪得人。

但有d明明小事到極,只係要佢唔追星唔睇國務院台都屌返你係咪苦行果班就真係賤種嚟
都唔講佢幫襯幾十杯anal特飲
開po 抽下水好大聲咩
m記見到嗰啲全部都係普通西裝恤衫咋喎
姐係之前D藍C屌得佢地岩 推D後生仔去死
以偏概全
你可以話有的香港人係咁 或者你係咁
唔代表所有人係咁
最無膽既種族未排到香港人 最少比跪族強國人有料
真係黃個D坐緊監啦
剩返嗰啲無膽嘅死賤種咪日日喺連登推post
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞