Cities Skyline自由度最大建城遊戲(2) mass transit

1001 回覆
40 Like 0 Dislike
原來地鐵都要起車廠?
點解成就會停用中

http://steamcommunity.com/workshop/filedetails/discussion/407055819/613956964586685210/
有冇跟足 Mod Achievement Enabler 個guide?

唔係好明要做咩
我整咗個txt檔 copy咗code 就得?
新手想玩 隻game要幾錢?

Paradox Interactive Summer Sale 2017 啱啱完左 (C:S -75%, AD -50%, SF -50%, ND -20%)
Steam Sale 聽日

Steam Summer Sale 2017: 2017/06/22 01:00 UTC+8
原來地鐵都要起車廠?

Metro Overhaul 要
如果係 built-in 嗰堆就唔使
(所以如果係 built-in + 車廠泊車嗰啲就一定係 assets 嚟)

十三街, 啟德隧道入口,漾咸道北天橋
土瓜灣,馬頭圍,黃埔
盡量跟足行南線數量出起路

Paradox Interactive Summer Sale 2017 啱啱完左 (C:S -75%, AD -50%, SF -50%, ND -20%)

Steam Summer Sale 2017: 2017/06/22 01:00 UTC+8

屌好似係00:50先啱

屌好似係00:50先啱

又唔係喎
開始減價
減幅都係同之前差唔多
開始減價
減幅都係同之前差唔多

ND多咗(-1/3 vs -20%)

睇晒指示同troubleshooting未
裝咗patch未

裝左patch
裝晒所有佢話要嘅mod
Metro已經重頭起過

起咗depot未

個depot好似要直接通到去總站嘅月台
唔可以反方向

裝左depot
但唔係通去總站

放總站之後當然最方便
擺中途既話,可以比列車入到上下行管道就得

小弟劣作

咁其實應該一條線一個車廠
定係有渡線都得?

有渡線就得
不過距離太遠既話,行到佛誕都未埋到位,我自己跟地區起左3個
即係現實上你唔會係荃灣車廠派車行將軍澳線一樣

陰公,最後我放總站就有車
土瓜灣,馬頭圍,黃埔

諗起就痛苦
我想問點解交通個啲數據 永遠都係每週百幾個乘客⋯
我想問點解交通個啲數據 永遠都係每週百幾個乘客⋯

in detail please
土瓜灣,馬頭圍,黃埔

諗起就痛苦

呢啲唔mod唔得
土瓜灣,馬頭圍,黃埔

用NExt2窄路鋪街道啦, 唔夠位又唔真實

裝咗patch未

裝左patch
裝晒所有佢話要嘅mod
Metro已經重頭起過

起咗depot未

唔可以反方向

裝左depot
但唔係通去總站

放總站之後當然最方便

小弟劣作

定係有渡線都得?

有渡線就得

其實放車廠有咩竅門?
我試過好多次
有試過駁唔同總站
有D有車有D冇車
試過駁中途站又派得兩架車
有無人知道個物件欄點炸開佢

裝咗patch未

裝左patch
裝晒所有佢話要嘅mod
Metro已經重頭起過

起咗depot未

唔可以反方向

裝左depot
但唔係通去總站

放總站之後當然最方便

小弟劣作

定係有渡線都得?

有渡線就得

其實放車廠有咩竅門?
我試過好多次
有試過駁唔同總站
有D有車有D冇車
試過駁中途站又派得兩架車

有時派車會派得慢 等一陣應該會出齊啲車
mass transit 冇折

點解你會覺得有?
隔左排冇玩, 一入game 就彈出黎

A Mod caused an error [ModException]

Details:
System.Reflection.ReflectionTypeLoadException: The classes in the module cannot be loaded.
at (wrapper managed-to-native) System.Reflection.Assembly:GetTypes (bool)
at System.Reflection.Assembly.GetExportedTypes () [0x00000] in <filename unknown>:0
at ColossalFramework.Plugins.PluginManager+PluginInfo.GetInstances[IUserMod] () [0x00000] in <filename unknown>:0
at EntryData.GenerateData () [0x00000] in <filename unknown>:0

究竟係邊個mod 出錯
新手想問下d props點擺落d路到
down左套道路標誌放唔到落條路到
隔左排冇玩, 一入game 就彈出黎

A Mod caused an error [ModException]

Details:
System.Reflection.ReflectionTypeLoadException: The classes in the module cannot be loaded.
at (wrapper managed-to-native) System.Reflection.Assembly:GetTypes (bool)
at System.Reflection.Assembly.GetExportedTypes () [0x00000] in <filename unknown>:0
at ColossalFramework.Plugins.PluginManager+PluginInfo.GetInstances[IUserMod] () [0x00000] in <filename unknown>:0
at EntryData.GenerateData () [0x00000] in <filename unknown>:0

究竟係邊個mod 出錯

1. Mod list
2. output_log.txt
3. Steam verify game cache
似乎係 game update 同mod撞, 無頭緒就 unsub all resub
新手想問下d props點擺落d路到
down左套道路標誌放唔到落條路到

Prop & Tree Anarchy
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞