Cities Skyline自由度最大建城遊戲(2) mass transit

1001 回覆
40 Like 0 Dislike
新人
想問dlc係咪買哂好d?
淨係買左mass transit

After Dark > Mass Transit >= Natural Diasters > Snowfall

[edit]
又係我

獅子山隧道入口
龍翔道 窩打老道交匯處

更新地區: 石峽尾, 九龍塘, 樂富, 新蒲崗, 九龍城

wip

用公路改限速好過用一般大路, 行人路同過路處唔合理

其實路既選擇取決於路寬,遊戲default公路太闊唔合比例所以用network extension 既small-medium road
路上marking可以用mod改,不過我冇多心機去慢慢畫畫咁畫返d線
又係我

獅子山隧道入口
龍翔道 窩打老道交匯處

更新地區: 石峽尾, 九龍塘, 樂富, 新蒲崗, 九龍城

wip

用公路改限速好過用一般大路, 行人路同過路處唔合理

其實路既選擇取決於路寬,遊戲default公路太闊唔合比例所以用network extension 既small-medium road
路上marking可以用mod改,不過我冇多心機去慢慢畫畫咁畫返d線

噉直接啲啫, Vanilla比例好多地方都唔啱
Vanilla 100km/h公路接近高速公路, 龍翔道嚴格講連公路都唔係, 香港行車線闊度世界上算窄
可以試下索性降級做雙程雙線分隔公路

我起左座山之後抓空佢,加水再起條壩,成功發到電

點樣可以整d水上山

1. Extra Landscaping Tool
2. Natural Disasters: Water pumping + outlet

即係一定要買Natural Disasters先整到?
日式大都市 - 支崎市目前進度
目前建築物數量已突破兩萬

你色水調到好似 A-Train 咁

點樣可以整d水上山

2. Natural Disasters: Water pumping + outlet

2 揀 1
extra landscapping tool 都得
利申:得 after dark

點樣可以整d水上山

2 揀 1

extra landscapping tool 好似冇得玩水

點樣可以整d水上山

2 揀 1

extra landscapping tool 好似冇得玩水

原來自己好耐之前熄左water tool

點樣可以整d水上山

2 揀 1

原來自己好耐之前熄左water tool

...
Improved public transport 3.8.10 crash 左
而家改唔到出幾多班車同用乜車
有冇mod 可以改變水流或者將啲污水100%完全淨化做乾淨嘅水
因為有陣時排出來的污水即是我已經擺咗去城市角落頭
依然會隨着水流飄到城市
Improved public transport 3.8.10 crash 左
而家改唔到出幾多班車同用乜車

http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=424106600
marc345 5 Jul @ 7:59pm
BloodyPenguin uploaded a fixed verision of this mod. To use it you MUST UNSUBSCRIBE this ORIGINAL version!
http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=928128676

PLEASE DO NOT POST ABOVE SO EVERYONE CAN SEE LINK
@zayd.newaz you're very cool
@mjm92150 I'm sure the france people will be able to read english, you are not the special treatment of the world...
有冇mod 可以改變水流或者將啲污水100%完全淨化做乾淨嘅水
因為有陣時排出來的污水即是我已經擺咗去城市角落頭
依然會隨着水流飄到城市

1. Extra Landscaping Tool water source
2. 是但一個污水處理廠asset
想搵番個mod用黎改本身屬於建築物既路, 例如火車站本身條路係2lanes & 2 ways, 我想改佢做2lanes & 1way
想搵番個mod用黎改本身屬於建築物既路, 例如火車站本身條路係2lanes & 2 ways, 我想改佢做2lanes & 1way

Touch This
Run少幾個mod 會唔會run得暢順啲
依家就算城市冇人冇樓都好慢
Run少幾個mod 會唔會run得暢順啲
依家就算城市冇人冇樓都好慢

Spec同setting唔講點答

似曼克頓多di, 日本di樓好少過三百米

呢種先似日式大都市

呢種先似日式大都市

高速公路剷入市中心已經唔係日式

日式規劃同美式高度限制唔同
打散高樓大廈先似

日式規劃同美式高度限制唔同
打散高樓大廈(應該話摩天大廈)先似

[edit]

呢種先似日式大都市

首都高都係剷入市中心架

呢種先似日式大都市

首都高都係剷入市中心架

> 高速公路
d 灣位成日都搞到建築物之間好多空隙.
有乜辦法整走外露既草地
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞