Cities Skyline自由度最大建城遊戲(2) mass transit

1001 回覆
40 Like 0 Dislike

砌左新機順好多

葡萄

把打部新機有無list參考下

AMD Ryzen 7 1700
16GB RAM

卡只係用HD7870

其實有時都會lag一lag, 不過比用MBA玩好好多

我又係想換機玩C:S
但係見到依家啲炒價
點解唔換ryzen 5 1600
依家無聊到決定破曬啲成就佢

砌左新機順好多

葡萄

把打部新機有無list參考下

AMD Ryzen 7 1700
16GB RAM

卡只係用HD7870

其實有時都會lag一lag, 不過比用MBA玩好好多

我又係想換機玩C:S
但係見到依家啲炒價
點解唔換ryzen 5 1600

display card 等礦難ing
玩玩下冇RAM ,輕機彈左出去,個save冇左,可以點搞?

無開autosave就無得救

本身我save係steam
之後玩完想save佢就hang機
而家佢temp果到有個ccs檔
但唔知點樣先轉返crp檔

所以一定要自動quick save 同手動save 下

搞掂啦終於
佢會係"C:\Users\<你個名>\AppData\Local\Colossal Order\Cities_Skylines\Saves\Temp"呢到放個ccs檔
你將佢copy一個出去Saves到再開game,係load game就有一個紅字save檔
load入黎再save返就得

如果各位巴打都遇上呢個情況可以試下

之但係,我save local冇事,steam就hang機

有啲 mod 係唔支援用 steam cloud 儲存

同埋 C:S 係有個 hotkey 用嚟 manual quick save 嘅:F1
想問下巴打們 我響屋企玩 DL左工作坊D 公路EXIT 所有MOD呀果D 響第部機例如公司機玩都用得返 唯獨冇左D公路呀迴旋處果D 有冇巴打試過
想問下巴打們 我響屋企玩 DL左工作坊D 公路EXIT 所有MOD呀果D 響第部機例如公司機玩都用得返 唯獨冇左D公路呀迴旋處果D 有冇巴打試過

steam會sync工作坊
但save 要set先sync埋

steam會sync工作坊
但save 要set先sync埋

唔係好明
我試過響公司機重新DL過 D 公路啦 入去開新地圖玩都SHOW唔到D 下載左既公路出黎 要響邊度SET返開關果D?

你不如開條 vpn + steam home streaming 好過

你個公路exit mod 叫咩名?
有興趣
幾時會有雙層fwy

你不如開條 vpn + steam home streaming 好過

搞掂左啦 我重裝晒成個steam 同game 去第個位解決左 應該係之前轉hd 搞亂左佢work shop dl 落黎既野既位置

有興趣

你響工作坊搵好多 實有一個岩
有d 甚至係模仿現實既設計
有d 整到成舊大便咁都好正

有興趣

依個作者我都有subscribe 幾個出口
幾時會有雙層fwy

NoPillars

有興趣

嗰啲叫(modded) asset

有興趣

絕大部分都係現實設計
睇作者功力點模仿到彎度同斜度最順
有70M想刪哂所有野再起過
依加有3.5萬人口

冇mod 解成就
依加有3.5萬人口

冇mod 解成就

35k人有70M
依加有3.5萬人口

冇mod 解成就

35k人有70M
有時玩玩下出左去
整何文田, 山同路既高度整到傻..

呢個姐係撞左啲咩?成個月無開過game
整何文田, 山同路既高度整到傻..

好撚痴線
點解我今日down完隻game之後開個時會沒有回應,重down完都係咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞