Cities Skyline自由度最大建城遊戲(2) mass transit

1001 回覆
40 Like 0 Dislike
玩左成日終於起好個元朗西鐵站

左上輕鐵d路點整?我整極都係得左邊果種連道路

同埋中間好似等車station既係的士站?

左面係兩條路黎 不過痴埋咁起
左邊係單程雙線 右邊係雙程電車軌 拍埋一齊就會係咁 另外等車個到我有SUB到個bus stop asset不過同的士站一樣樣

唔該晒巴打 幾靚

如果有香港輕鐵mod就爽

http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=743701376
http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=636942809
用住Comeng墨爾本電車代西北輕鐵一期車先
香港LRT訂嘅車比較專門

唔該晒巴打,好正
玩左成日終於起好個元朗西鐵站

左上輕鐵d路點整?我整極都係得左邊果種連道路

同埋中間好似等車station既係的士站?

左面係兩條路黎 不過痴埋咁起
左邊係單程雙線 右邊係雙程電車軌 拍埋一齊就會係咁 另外等車個到我有SUB到個bus stop asset不過同的士站一樣樣

唔該晒巴打 幾靚

如果有香港輕鐵mod就爽

http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=743701376
http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=636942809
用住Comeng墨爾本電車代西北輕鐵一期車先
香港LRT訂嘅車比較專門

唔該晒巴打,好正

你唔問我都冇留意

Office算唔算工業區?
我座城就係0工業,全部都用office比人番工,so far到而家都冇咩大問題

商業區冇話冇野買

靠import, 不過唔可以起得好大

我就係純commercial /office玩到100k人口左右就係咁話not enough goods to sell 除咗起工業區有無其他方法解決 (唔想起工業區 啲交通會好麻煩)

起cargo train station, cargo port, 駁highway直入commercial
但會好易塞車,我個commercial 都頭痕緊,成日都no goods to sell(因為塞車)

三個都有整 我估應該唔𨶹塞車事 因為我用睇啲車係邊到嚟嗰個工具睇想知架truck去到邊 但係架truck根本唔係我個城市入面 完全唔知點解 btw都多謝你哋嘅意見先

你個cargo station有冇起得離商業區太遠 佢本身都有個自己既距離 唔可以離太遠 或者可以起一條公路專for 貨車直入商業區 應該都可以解決到

我玩到係工業區塞車好嚴重
根本出唔到貨
cargo station 幫唔到幾多
反而offiice 商業區唔算好塞
同埋啲貨車好鍾意由工業區去商業區個碼頭上船

你可以試下zone左個商業區 再用'舊城區'既政策 逼果d出貨既貨車要轉去其他路先可以出貨 就唔會逼曬係你個商業區到
唉 , 尋日UP完個張圖之後一開STEAM就CRASH WINDOWS
最後升去WINS 10 今日裝返GAME 冇SAVE到落STEAM CLOUD
最慘係要重新拉返D公路
唉 , 尋日UP完個張圖之後一開STEAM就CRASH WINDOWS
最後升去WINS 10 今日裝返GAME 冇SAVE到落STEAM CLOUD
最慘係要重新拉返D公路

最慘係要重新拉返D公路

加油啦 巴打
我想問有冇紅VAN可以download ?

update
新手想玩 隻game要幾錢?

steam 做緊HKD$239.49
唔急玩可以等Sale

唔急玩可以等Sale

早買早享受
我前幾日都買咗 搭咗2個dlc
btw 有冇啲地圖推介
最好係由好多島組成
我想玩香港個個地圖 咁我要買咩?
我想玩香港個個地圖 咁我要買咩?

買隻GAME就得 再去WORKSHOP搵返HONG KONG MAP
新手留個名先

唔急玩可以等Sale

有風吹話聽日開始 sale

唔急玩可以等Sale

算啦 個幾十蚊 今晚得閒 買黎玩先

唔急玩可以等Sale

收到steam email話steam有big sale 但唔知幾時,無睇禁入去睇就del左
好難玩呀 同埋唔識點搵mod 訂閱完又點?
好難玩呀 同埋唔識點搵mod 訂閱完又點?

上steam咪有囉 同埋要入遊戲content manager同打開個MOD先用得
留名,早幾年買左終於開始玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞