Cities Skyline自由度最大建城遊戲(2) mass transit

1001 回覆
40 Like 0 Dislike
咁多位巴打我想問下你哋有無太多死人 收唔切啲屍搞到個building abandoned 我長期有呢個問題 已經起咗好多crematorium
仲有垃圾又係咁

垃圾車同黑箱車塞撚死曬

我裝左citizen lifecycle rebalance
避開左一齊死既問題
死去時間打散d已經好好多

隻game唔用mod根本就係hard mode

勁on9
7個墓地爆滿同15000個小學生好難解
咁多位巴打我想問下你哋有無太多死人 收唔切啲屍搞到個building abandoned 我長期有呢個問題 已經起咗好多crematorium
仲有垃圾又係咁

垃圾車同黑箱車塞撚死曬

我裝左citizen lifecycle rebalance
避開左一齊死既問題

勁on9

Totally agger
高速公路有三條線只係識行慢線
仲有垃圾又係咁

垃圾車同黑箱車塞撚死曬

避開左一齊死既問題

勁on9

仲漏咗地鐵站火車站喺隔離會令到地價下跌
仲有垃圾又係咁

垃圾車同黑箱車塞撚死曬

避開左一齊死既問題

勁on9

仲有地鐵站會嘈
明明地鐵站附近既樓個個都仆住去買

垃圾車同黑箱車塞撚死曬

避開左一齊死既問題

勁on9

仲有地鐵站會嘈

呢樣野真係超火滾
架空地鐵站我都算
當啲火車真係好嘈
但係地底嘅地鐵站又做乜事

避開左一齊死既問題

勁on9

仲有地鐵站會嘈

呢樣野真係超火滾
架空地鐵站我都算
當啲火車真係好嘈
但係地底嘅地鐵站又做乜事

應該要整返個港豬mod
地鐵會加地價 開心度
仲有垃圾又係咁

垃圾車同黑箱車塞撚死曬

避開左一齊死既問題

勁on9

呢樣野仲有mod fix咩?
仲有垃圾又係咁

垃圾車同黑箱車塞撚死曬

避開左一齊死既問題

勁on9

有咩
呢樣野搞到我好鬼煩
高速公路有三成嘅路段都係接近塞車
仲要係近出入城市果一邊
仲有有冇巴打知道點樣減少私家車數量
因為我喺城市山頂(台北盆地map)嗰度起咗個錦繡花園加太平山頂混合體
上邊個山頂亦都有少少工業區
伐木用途工業區
但係上山得三條路
其中一條比私家車行
一條比貨車行
另外一條冇分
山上邊有纜車泊去山腳
山腳纜車站有五條巴士線出返去城市
其中三條係特快

係一啲冇咁近纜車嘅地方都有兩條巴士線的直達城市
但係區入邊同出入口方面都被私家車長期擠塞
無論區內區外嘅巴士好塞車
應該點解決
仲有垃圾又係咁

垃圾車同黑箱車塞撚死曬

避開左一齊死既問題

勁on9

有咩
呢樣野搞到我好鬼煩
仲要係近出入城市果一邊
因為我喺城市山頂(台北盆地map)嗰度起咗個錦繡花園加太平山頂混合體
伐木用途工業區
但係上山得三條路
其中一條比私家車行
一條比貨車行
另外一條冇分
山上邊有纜車泊去山腳
其中三條係特快

應該點解決

...
1. 個選擇就係 CPU vs realism, 基本上啲人用 lane rule 同 sync traffic light 可以manage到Vanilla traffic AI 個限制, 加埋 No Despawn 係會有一定load增加對系統資源需求
2. 冇圖點幫? 你自己都識講山上少路有chokepoint少公共交通運輸重要有工業區, 做到平地咁嘅低密度大面積梗係死, 香港你有冇聽過半山同薄扶林延期履行權? 當行路+纜車/巴士快唔過揸車自然多私家車, 巴士個vehicle capacity有咁上下出車海塞啫係好大機會應付唔到, 巴士專線同BRT獨立巴士路無效就要考慮其他方法
仲有垃圾又係咁

垃圾車同黑箱車塞撚死曬

避開左一齊死既問題

勁on9

有咩
呢樣野搞到我好鬼煩
仲要係近出入城市果一邊
伐木用途工業區
但係上山得三條路
其中一條比私家車行
一條比貨車行
另外一條冇分
山上邊有纜車泊去山腳
其中三條係特快

應該點解決

...
1. 個選擇就係 CPU vs realism, 基本上啲人用 lane rule 同 sync traffic light 可以manage到Vanilla traffic AI 個限制, Traffic AI mod 加埋 No Despawn 係會有一定load增加對系統資源需求
2. 冇圖點幫? 你自己都識講山上少路有chokepoint少公共交通運輸重要有工業區, 做到平地咁嘅低密度大面積梗係死, 香港你有冇聽過半山同薄扶林延期履行權? 當行路+纜車/巴士快唔過揸車自然多私家車, 巴士個vehicle capacity有咁上下出車海塞啫係好大機會應付唔到, 巴士專線同BRT獨立巴士路無效就要考慮其他方法

[edit]
仲有垃圾又係咁

垃圾車同黑箱車塞撚死曬

避開左一齊死既問題

勁on9

有咩
呢樣野搞到我好鬼煩
仲要係近出入城市果一邊
伐木用途工業區
但係上山得三條路
其中一條比私家車行
一條比貨車行
另外一條冇分
山上邊有纜車泊去山腳
其中三條係特快

應該點解決

...
1. 個選擇就係 CPU vs realism, 基本上啲人用 lane rule 同 sync traffic light 可以manage到Vanilla traffic AI 個限制, Traffic AI mod 加埋 No Despawn 係會有一定load增加對系統資源需求
佢好明顯係想問"重(未)有mod fix"

[edit]

[edit]
有無一個mod係可以係steam訂完 直接load入map 唔洗重開save?
終於買左張Display Card

咩model?

咩model?

GeForce® GTX 1060 G1 Gaming 6G

咩model?

GeForce® GTX 1060 G1 Gaming 6G

依家買幾錢
應該仲有炒價

咩model?

依家買幾錢
應該仲有炒價

二千三...

咩model?

依家買幾錢
應該仲有炒價

二千三...

仲有少少炒價
正常好似2200

咩model?

依家買幾錢
應該仲有炒價

二千三...

仲有少少炒價
正常好似2200

差100就算, 已經係最平個間

咩model?

俾我就買AMD
老黃?狗也不屌
有無一個mod係可以係steam訂完 直接load入map 唔洗重開save?

... 點答你

咩model?

俾我就買AMD
老黃?狗也不屌

1070都唔夠20fps

呢個就係所謂嘅錦繡花園太平山頂混合體

呢個就係所謂嘅錦繡花園太平山頂混合體

[梁國雄議員] genius.jpg
左上角有條道路只限貨車行
係連接市區高速公路嘅第二條道路第三條高速公路連返出去市區同埋後勤工業村亦都有通過呢度兩條特快巴士直達市區下邊嗰個三角形仔就係纜車站
隔離有個連接市區高速公路嘅第一條道路
有三條特快巴士線出返去市區
同買三條普通巴士線連接最近嘅地鐵站
再隔離果條路就係連接山上邊購買山下高速公路嘅路
70Km/h 四線行車 慢線只限巴士及的士或緊急車輛使用
呢條路唔俾貨車行

而每一個區之間有條高速公路連接

依家反而最係第三條同第一條十分塞車
第二條都仲過得去
呢個4個城其中三個已經係行舊城區政策
唔俾外來嘅私家車同貨車通過
但係唔知點解都好撚塞車
區入邊就冇乜事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞