Cities Skyline自由度最大建城遊戲(2) mass transit

1001 回覆
40 Like 0 Dislike

呢個map點red出黎

CSL Map View
https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=845665815

好似仲有一個Google map style...但唔起得邊度搵到

到你unlock到81你就覺得81會唔夠喉

部機推唔推到先

部機16gb ram 1060 唔知可以玩到邊到
希望廿萬都夠做

同你一樣 14萬 so far 冇事
係fps 跌少少 zoom埋地鐵再跌多少少

平均有幾多fps
我依家舊機得~25fps
zoom 近地鐵, 火車站, shelter 得番~10 fps
想換機等礦爛同新嘢

原來平均我得27fps
zoom地鐵得17fps

1500X
16gb ram

我1070 8g
16gb ram
但換左4k mon for ps4焗住個windows 要用2k解像 10-20k人已經開始跌fps
諗緊好唔好轉返1080p 視窗版玩
但我玩world of warships 開到4k都唔跌fps
呢隻game真係好大食 但又真係好撚好玩

1070 用1080 有幾多fps
我就係想買1070
有咩機場mod推薦
見有個airport roads 但都起唔到路
個城咁大 但機場好細

點起唔到
Vanilla機場跑道係好off

起到跑道 但冇客運大樓
有咩機場mod推薦
個城咁大 但機場好細

點起唔到

起到跑道 但冇客運大樓

...
跑道mod識自己裝dl個客運大樓asset唔難啫
有咩機場mod推薦
個城咁大 但機場好細

點起唔到

起到跑道 但冇客運大樓

...

你又岩 岩岩太順口問
有咩機場mod推薦
個城咁大 但機場好細

點起唔到

起到跑道 但冇客運大樓

...

你又岩 岩岩太順口問

部機推唔推到先

希望廿萬都夠做

平均有幾多fps
zoom 近地鐵, 火車站, shelter 得番~10 fps
想換機等礦爛同新嘢

原來平均我得27fps

1500X
16gb ram

我1070 8g
16gb ram
但換左4k mon for ps4焗住個windows 要用2k解像 10-20k人已經開始跌fps
但我玩world of warships 開到4k都唔跌fps

我就係想買1070

用緊1080Ti, 個fps只係高過970不到5.
CPU 先係最大問題. 用緊6800K用得果一兩核

部機推唔推到先

希望廿萬都夠做

平均有幾多fps
想換機等礦爛同新嘢

原來平均我得27fps

1500X
16gb ram

我1070 8g
16gb ram

我就係想買1070

agger
ps i5 gen 6 個城廿八萬人+81 tiles unlocked

部機推唔推到先

希望廿萬都夠做

平均有幾多fps
想換機等礦爛同新嘢

原來平均我得27fps

1500X
16gb ram

我1070 8g
16gb ram

我就係想買1070

agger
ps i5 gen 6 個城廿八萬人+81 tiles unlocked

廿一萬人口
Ryzen 7 1700 16GB ram 都lag...不過應該係張HD7870唔夠力推...見CPU同RAM都用唔盡既
係咪要砌機

出現了
係咪要砌機

出現了

CIM2發展到某個位就會好多error
唔知係game問題定係機問題
但係skylines公路無CIM2望落咁自然,雖然有得玩行車線,
如果CIM2有得玩行車線就正,想整雙白線,班仆街Highway分叉位打尖,搞到正線塞晒
係咪要砌機

出現了

但係skylines公路無CIM2望落咁自然,雖然有得玩行車線,
如果CIM2有得玩行車線就正,想整雙白線,班仆街Highway分叉位打尖,搞到正線塞晒

有嘅咩
係咪要砌機

出現了

我都覺
而家skylines有無雙白線mod?我上網睇人玩有得玩行車線轉線mod
即係三條線,可以改做兩線轉左,兩線轉右,得一條線直去,或者唔比轉邊邊,呢個mod先似樣,cities in motion 2就所有路口轉邊邊都得,有時就係唔想佢轉番入某一邊,會有gridlock

雙白線 =/= 行車線
一個係 prop asset 一個係mod
係咪要砌機

出現了

有嘅咩

Prop Anarchy + TME
係咪要砌機

出現了

我都覺
而家skylines有無雙白線mod?我上網睇人玩有得玩行車線轉線mod
即係三條線,可以改做兩線轉左,兩線轉右,得一條線直去,或者唔比轉邊邊,呢個mod先似樣,cities in motion 2就所有路口轉邊邊都得,有時就係唔想佢轉番入某一邊,會有gridlock

C:S 唔係拉唔到靚嘅行車線/ramp,但係要用啲乜 Move It + Road Anarchy 又乜又物就有啲煩
有時格硬整拉到條路盡去到 12u 又無啦啦執少少又炒過,好似香港常見嗰啲上落斜位都開分流/匯合喺隻 game 又整唔到出嚟就真係覺得有啲冇癮
係咪要砌機

出現了

我都覺

C:S 唔係拉唔到靚嘅行車線/ramp,但係要用啲乜 Move It + Road Anarchy 又乜又物就有啲煩
有時格硬整拉到條路盡去到 12u 又無啦啦執少少又炒過,好似香港常見嗰啲上落斜位都開分流/匯合喺隻 game 又整唔到出嚟就真係覺得有啲冇癮

Merging/diverging lane 咪有 road asset collection
In-game路係center-aligned, 用唔同闊度嘅路組合都有呢個問題
南丫島填平咗
南丫島填平咗

呢個係邊款香港地圖.
南丫島填平咗

呢個係邊款香港地圖.

第一頁嗰個
南丫島填平咗

呢個係邊款香港地圖.

呢個post第一頁嗰個
南丫島填平咗

呢個係邊款香港地圖.

呢個post第一頁嗰個

好科幻
南丫島填平咗

個人南丫島填海會填東邊, 淺水啲, 東博寮海峽係航道又靚, 啱啱好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞