Cities Skyline自由度最大建城遊戲(2) mass transit

1001 回覆
40 Like 0 Dislike
您地好 我啱啱入坑👋🏻👋🏻想問下,如果商業區同居住區分開擺 ,有冇問題? 即係居住區裡面無商業區會不會降低幸福度?

啲人識揸/搭車去
您地好 我啱啱入坑👋🏻👋🏻想問下,如果商業區同居住區分開擺 ,有冇問題? 即係居住區裡面無商業區會不會降低幸福度?

啲人識揸/搭車去

謝謝你

No, 夠近就得
1. 相反 high density commercial 嘅噪音會降低 land value (high density residential 記得會冇咁介意, 都唔好放咁近), low density commercial 無所謂
2. Cim行程: Residential --> Industrial/Office (--> Leisure) --> Commercial --> Residential
3. 集中商業區可能會易塞車, 分散商業區有佢好處, 扮埋 mixed zoning
而家先發現個太陽係西邊昇起, 雖然係無咩野但好礙眼...
有無mod可以fix到?
而家先發現個太陽係西邊昇起, 雖然係無咩野但好礙眼...
有無mod可以fix到?

1. Theme Editor
2. 有指係camera角度問題, 隻game冇錯

No, 夠近就得
1. 相反 high density commercial 嘅噪音會降低 land value (high density residential 記得會冇咁介意, 都唔好放咁近), low density commercial 無所謂
2. Cim行程: Residential --> Industrial/Office (--> Leisure) --> Commercial --> Residential
3. 集中商業區可能會易塞車, 分散商業區有佢好處, 扮埋 mixed zoning

即係一個社區居住要混合商業? 但唔怕入貨會塞車咩?
想問下剩買隻game都夠玩定需要買組合包先夠玩
Steam見到好似特價

想問下呢隻game係單機為主定連機為主

冇組合包都可以
Steam見到好似特價

單機
Steam見到好似特價

只有單機

冇組合包都可以

冇dlc其實已經好夠做 仲有mod

頭都大埋

No, 夠近就得

即係一個社區居住要混合商業? 但唔怕入貨會塞車咩?

呢個就係個取捨, 你覺得打散佢分流定集中專門規劃唔塞?
講真實一定係 mixed zoning, 至少大路/大街要有商業區, 唔係就變 US suburbia hell
Low density commercial 實唔塞

咩組合包
Steam見到好似特價

...
Steam見到好似特價

只有單機

咁就岩哂我呢啲毒撚
Steam見到好似特價

...

其實係見sim city 好似可以連機所以先有咁既諗法
Steam見到好似特價

...

EA最後出果隻就算啦
Maxis
Steam見到好似特價

...

EA最後出果隻就算啦
Maxis

最起碼我想佢出既mode係有得係隻 game入面入人地個map

咩組合包

http://store.steampowered.com/app/255710/Cities_Skylines/

咩組合包

http://store.steampowered.com/app/255710/Cities_Skylines/

你話係Cities:Skyline + After Dark + Snowfall + Natural Disasters + Relaxation Station
其實就咁買隻Game 就可以玩到
其他dlc 就係會多啲嘢玩 多少少地圖同場景 同埋建築物
我之前係就咁買隻Game 但係之後玩玩下覺得唔夠玩就買曬所有dlc
究竟一開始D 路點畫城先會靚
之前玩落中左bug留左個路線不通既印塊地上面,有冇巴打有解決方法?

鏟過game 同 閂曬mod都試過

咩組合包

Relaxation Station嗰少少錢拎嚟買 Mass Transit 同 Content Creator Pack 好過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞