Cities Skyline自由度最大建城遊戲(2) mass transit

1001 回覆
40 Like 0 Dislike
想問下各位如果唔同區用唔同style嘅大廈會唔會好怪

個人認為唔會
香港都係一忽忽
你咁樣係反映現實

反而地標果d唔知點起先起得靚,佢好多都好大座,其他野又唔係好襯佢

個人認為唔會
香港都係一忽忽
你咁樣係反映現實

反而地標果d唔知點起先起得靚,佢好多都好大座,其他野又唔係好襯佢

個人就會擺係一個area嘅中心

個人認為唔會
香港都係一忽忽
你咁樣係反映現實

你會住宅,商業咁分區

個人認為唔會
香港都係一忽忽
你咁樣係反映現實

通常CBD比較易起
但係住宅區就唔知用咩style
雙game入面嘅高密度住宅比較似香港啲新市鎮
但係冇理由全個城都係新市鎮嘛
所以我down咗其他矮啲嘅住宅 例如布魯克林嗰啲
但係發覺同其他區唔係好夾

個人認為唔會
香港都係一忽忽
你咁樣係反映現實

你會住宅,商業咁分區

我唔會 但係我擺嘅地標會完全同果個區唔啦間
我自己既話巴黎鐵塔呢類塔既野我會擺係中心 但係其他既我就求其擺

"剷"果度有一頁係粒殞石咁既野

巴打我唔見有

印象中係收係消防果頁

消防果頁係起防災難既野

係右下個剷入面

第一張圖我禁左個剷都唔見有
我開左random disaster

我係咪無得救

無買dlc

我買左呀巴打,已經入左落steam
定係買完要禁咩制active佢?
明明咁大條路
點解D車只係行果兩條

"剷"果度有一頁係粒殞石咁既野

巴打我唔見有

印象中係收係消防果頁

消防果頁係起防災難既野

係右下個剷入面

第一張圖我禁左個剷都唔見有
我開左random disaster

[imgps://i.stack.imgur.com/n9EkV.png[/img]

我係咪無得救
[imtps://holland.pk/ru5owz2y[/img]

無買dlc

我買左呀巴打,已經入左落steam
定係買完要禁咩制active佢?

睇下入game前果頁左邊已安裝果欄有無自然災害DLC?
明明咁大條路
點解D車只係行果兩條

AI限制
CPU勁就裝 improved traffic AI mod
想問下有無得咁

一開波買晒D MAP先,然後一PART一PART起,有無得一邊係D歐洲式建築

另一邊係普通建築咁
update下先

你個map其實係咪都係hong kong?定係你自己build

自己export 香港地圖再fine tune,有好多details都未有
想問下有無得咁

一開波買晒D MAP先,然後一PART一PART起,有無得一邊係D歐洲式建築

另一邊係普通建築咁

裝building theme mod
https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=466158459
入game之前喺content manager style嗰欄tick咗vanilla/european
入game之後分區 撳每區個policy 隔離有粒掣係theme 入面可以set嗰區可以有咩建築物
個mod內置兩種theme 一種係european 一種係international 即係普通建築
可以自訂其他style
想問下有無得咁

另一邊係普通建築咁

裝building theme mod
https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=466158459
入game之前喺content manager style嗰欄tick咗vanilla/european
入game之後分區 撳每區個policy 隔離有粒掣係theme 入面可以set嗰區可以有咩建築物
個mod內置兩種theme 一種係european 一種係international 即係普通建築
可以自訂其他style

今晚試下先,唔該晒巴打
啱啱買咗來玩

歡迎巴打
啱啱買咗來玩

歡迎巴打

歡迎
幾時先有特價
幾時先有特價

第一頁有網站唔洗等steam特價
幾時先有特價

Steam sale 咁大event search都search到料啦
有冇人一用mac 版嘅81tiles嘅時候開水電overlay嘅時候屏幕對角線左邊會俾層全白色嘅overlay擋住?
有冇有趣嘅mod介紹 同mass transit 買唔買好

1. Mod定asset?
2. Mass Transit >= After Dark > Natural Disaster > Snowfall (個人: Snowfall > Natural Disaster)
Paradox 自己做緊減價
定係等下個星期steam 特價
asset subsub下自己消失咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞