Cities Skyline自由度最大建城遊戲(2) mass transit

1001 回覆
40 Like 0 Dislike
之前玩落中左bug留左個路線不通既印塊地上面,有冇巴打有解決方法?

鏟過game 同 閂曬mod都試過

你係講有粒巴士/鐵路站嗰啲點點剷唔到?
試下晌嗰度畫條路再right click取消,睇下得唔得
之前玩落中左bug留左個路線不通既印塊地上面,有冇巴打有解決方法?

你閂mod咪重衰

地圖出錯你閂mod咪重衰
新手見特價入咗坑
有玩sim city 但都唔係好識玩
太自由
啱先起條運河就出事
新手見特價入咗坑
太自由
啱先起條運河就出事

其實運河有咩用
新手見特價入咗坑
太自由
啱先起條運河就出事

其實運河有咩用

1. 樣
2. 渡輪
3. 水利
新手見特價入咗坑
太自由
啱先起條運河就出事

其實運河有咩用

1. 樣
2. 渡輪
3. 水利(抽水排污, 防水浸, 調節水位, 配合水壩...)
新手見特價入咗坑
太自由
啱先起條運河就出事

記得睇水流方向同出水位

玩咗幾日,亂咁砌

6萬人
呢兩日完全開唔到任何mod,只要我刪哂之後就開到

但只要我dl超過十個,就開唔到,無論係asset定mod都係

之前可以有5000assets都五分鐘開到game,而家都唔知咩事
發覺呢隻game最痛苦係起高速公路
尢其幾條公路交匯 永遠起到痴晒線

求其起又好易塞

求其起又好易塞

有d map 又唔夠位起

你呢個 six-way system-service interchange 扮兩個four-way梗係複雜, 參考油麻地交滙處
善用 collector-distributor road 同 local-express lanes 拆開佢做 slip road link 好過直駁一大堆ramp, 你自己已經用咗

求其起又好易塞

真實嘅交滙處係好大舊, 計埋限速增長快
唔通你會好鍾意 non-directional ramp 轉個大彎?
岩岩又玩返
起馬路已經好大技巧
爬下文都要時間

Ps.有冇邊隻dlc值得入手?
岩岩又玩返
起馬路已經好大技巧
爬下文都要時間

Ps.有冇邊隻dlc值得入手?

我覺得係After Dark 同埋mass transit

boom
10萬人
次次都係玩到後期係成日not enough good to sell

求其起又好易塞

如果唔係開81tiles我都唔敢將啲interchange起到似真嗰啲
新手見特價入咗坑
太自由
啱先起條運河就出事

其實運河有咩用

1. 樣
2. 渡輪
3. 水利(抽水排污, 防水浸, 調節水位, 配合水壩...)

不過冇輸水隧道好唔方便

求其起又好易塞

如果唔係開81tiles我都唔敢將啲interchange起到似真嗰啲

其實打直嗰兩條係咪有機會會再交匯?如果係的話其實可以唔使起到咁亂

你呢個 six-way system-service interchange 扮兩個four-way梗係複雜, 參考油麻地交滙處
善用 collector-distributor road 同 local-express lanes 拆開佢做 slip road link 好過直駁一大堆ramp, 你自己已經用咗

可唔可以解釋下
想學野
D 英文全部都識但就唔明點解

可唔可以解釋下
想學野
D 英文全部都識但就唔明點解

留意下連翔道同西九公路之間點做輔助功能
啲 terms 可以 google & wiki
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞