Cities Skyline自由度最大建城遊戲(2) mass transit

1001 回覆
40 Like 0 Dislike
想問大家 highway 入城用邊d設計

入城唔係求其入就得咩

求其好容易塞死

你亂咁用ramp駁個燈位當入城就一定rip
唔知點解highway好似廢過6 lane

Speed vs capacity

唔買 mass transit dlc有冇交通工具

?
比較大嘅損失係 Snowfall tram, 有 MOM mod + Train converter 嘅頂多做到LRT (冇street-running, 有啲搵巴士asset扮), Workshop有呢類pre-Snowfall嘅tram同
tram station
唔買 mass transit dlc有冇交通工具

?
比較大損失其實係 Snowfall tram, 有 MOM mod + Train converter 嘅頂多做到LRT (冇street-running, 有啲搵巴士asset扮), Workshop有呢類pre-Snowfall嘅tram同 tram station, 其次我會話係 After Dark 巴士總站,巴士專線同單車(重有廢嘅的士)
Mass Transit 單軌同纜車其實冇咩睇頭, 渡輪有mod做到, 飛船niche到爆

[edit]

好有成功感
好多白痴野要聞
電車係唔係要另外買
我想問馬路嗰度點樣改啲路嘅速度限制
好多白痴野要聞
電車係唔係要另外買

1. Snowfall
2. TME
好多白痴野要聞
電車係唔係要另外買

1. Snowfall
2. TM: PE

[edit]
TM:\PE
好多白痴野要聞
電車係唔係要另外買

1. Snowfall

[edit]

唔係好明即係要點
好多白痴野要聞
電車係唔係要另外買

1. Snowfall

[edit]

唔係好明即係要點

1. 買snowfall
2. Traffic Manager: President Edition
好多白痴野要聞
電車係唔係要另外買

1. Snowfall

[edit]

唔係好明即係要點

2. Traffic Manager: President Edition

兩樣嘢都要額外俾錢買?
po個我個城最大(亂?)既roundabout?interchange?
都唔知似咩
po個我個城最大(亂?)既roundabout?interchange?
都唔知似咩

2/3-level Cloverstack system-service interchange, non-directional ramp係好明顯嘅hallmark提示種類
咁轉折唔會諗到roundabout
好多白痴野要聞
電車係唔係要另外買

1. Snowfall

[edit]

唔係好明即係要點

兩樣嘢都要額外俾錢買?

第一個要
第二個係mod
mass transit 降價啦
由原價109永久降至89

如果可以係其他國家買既話仲好......

我100蚊買
仲平過之前特價
Down traffic ++出現咗bugs
應該點搞好
Down traffic ++出現咗bugs
應該點搞好

之後我試過熄咗個mod再開過
點知時間軸唔會移動

No refund wfc
Paradox up-pricing PR disaster

Not refund yet wfc
Paradox up-pricing PR disaster
唔係降價係回復正常價格

[edit]

Not refund yet wfc
唔係降價係回復正常價格

[edit]

美國12.99無降價, 加埋歐洲, 瑞士外
連同香港, 都係係5號起降價
中國就5月22號起已經降價, 18號發售果日仲賣緊53RMB

呢個係香港價錢變動記錄
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞