Cities Skyline自由度最大建城遊戲(2) mass transit

1001 回覆
40 Like 0 Dislike

砌左新機順好多

葡萄
有邊隻color correction好推介?

satelite + color mod + clouds/fogs mod

砌左新機順好多

葡萄

把打部新機有無list參考下
改完顏色靚仔好多

個mod好似叫monte belo
唔識串

有冇最新extend public transport 推介
有冇最新extend public transport 推介

?

?
改巴士小巴幾錢一人同放幾多架車出黎個個野
啲車蕩失路應該點解決
塞撚住條路

?
改巴士小巴幾錢一人同放幾多架車出黎個個野

Improved Proved Transport 2
啲車蕩失路應該點解決
塞撚住條路

我依家係block 曬所有私家車係大街行
成日塞著曬
啲車蕩失路應該點解決
塞撚住條路

成日塞著曬

我個map啲人會條街到泊車,雙線變單線
啱啱襯Steam Summer Sales 特價買咗,但未Load到入game就沒有回應
有冇巴打幫到手

利申:已check電腦係64-bit
啲車蕩失路應該點解決
塞撚住條路

成日塞著曬

青山道
啱啱襯Steam Summer Sales 特價買咗,但未Load到入game就沒有回應
有冇巴打幫到手

利申:已check電腦係64-bit

唔知你裝咗幾多嘢,但係我係咁嘅

2000+ mods subed 玩家:
開 Cities.exe ─(15mins)→ welcome screen ─(10mins)→ in-game
啲車蕩失路應該點解決
塞撚住條路

成日塞著曬

違泊無應該㗎,純粹視覺效果
啲車蕩失路應該點解決
塞撚住條路

成日塞著曬

違泊無應該㗎,純粹視覺效果

無影響
玩玩下冇RAM ,輕機彈左出去,個save冇左,可以點搞?

無開autosave就無得救

本身我save係steam
之後玩完想save佢就hang機
而家佢temp果到有個ccs檔
但唔知點樣先轉返crp檔

所以一定要自動quick save 同手動save 下

所以一定要自動quick save 同手動save 下

搞掂啦終於
佢會係"C:\Users\<你個名>\AppData\Local\Colossal Order\Cities_Skylines\Saves\Temp"呢到放個ccs檔
你將佢copy一個出去Saves到再開game,係load game就有一個紅字save檔
load入黎再save返就得

如果各位巴打都遇上呢個情況可以試下

之但係,我save local冇事,steam就hang機

砌左新機順好多

葡萄

把打部新機有無list參考下

AMD Ryzen 7 1700
16GB RAM

卡只係用HD7870

其實有時都會lag一lag, 不過比用MBA玩好好多
而家死亡潮⋯⋯個city由十三萬跌到得七萬
有無咩mod可以延長班cims壽命
而家死亡潮⋯⋯個city由十三萬跌到得七萬
有無咩mod可以延長班cims壽命

我43萬跌到26萬都未驚

你同時間起得多咪死得多
分段起啦
啲車蕩失路應該點解決
塞撚住條路

成日塞著曬

...
嗰條係 parking lane 唔係 travelling lane
有冇睇過外國 on-street parking幾普遍?
香港咪有咪錶位
細心啲睇條lane顏色係唔同, 過路處為咗安全行人路會突出嚟(curb extension)斬短佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞