Cities Skyline自由度最大建城遊戲(2) mass transit

1001 回覆
40 Like 0 Dislike
想問有咩mod係真係可以開哂全地
我玩緊香港map v2
CLK同一半大嶼山都開唔到
已經有用all unlock mod
我上網見人可以係clk起機場 但我買唔到

unlock 81 tiles

thx

到你unlock到81你就覺得81會唔夠喉

香港張圖冇咁大 應該

香港如果1:1 81 tiles唔夠大
我玩緊香港map v2

thx

部機推唔推到先

部機16gb ram 1060 唔知可以玩到邊到
希望廿萬都夠做
先sor個ry冇爬晒文

新手想玩係咪直接mass transit就得
堆DLC使唔使齊
見人youtube整到好仔細 公路車線都有得劃
但係有d畫面勁卡通
先sor個ry冇爬晒文

堆DLC使唔使齊
但係有d畫面勁卡通

唔係齊晒全部交通工具
Tram > snowfall dlc
Taxi bus terminal > after dark dlc
有冇巴打知道點樣拎啲列車去啲指定嘅月台
我有一個車站有四個月台
其中一二號月台係只係比我設定嘅路線用
其餘三四號就係外來嘅用
但係城際列車成日走去1 2號嗰度
本身拆咗啲路軌令佢哋冇咁順利到達一二號月台
但係佢哋兜路都係會兜返過去
有咩方法可以令到佢哋唔再去果兩個月台

將external 同internal 分開
external 自己塞飽佢就唔會影響到internal 班次

而家拆走晒啲對外路軌
先sor個ry冇爬晒文

堆DLC使唔使齊
但係有d畫面勁卡通

最好齊
我玩緊香港map v2

thx

部機推唔推到先

希望廿萬都夠做

同你一樣 14萬 so far 冇事
係fps 跌少少 zoom埋地鐵再跌多少少
我玩緊香港map v2

thx

部機推唔推到先

希望廿萬都夠做

平均有幾多fps
我依家舊機得~25fps
zoom 近地鐵, 火車站, shelter 得番~10 fps
想換機等礦爛同新嘢

thx

部機推唔推到先

希望廿萬都夠做

平均有幾多fps
zoom 近地鐵, 火車站, shelter 得番~10 fps
想換機等礦爛同新嘢

冇開出嚟睇
係咪要用mod
我想問點樣直接起樓
即係起住宅嗰啲
我down咗啲公屋asset
嗰啲樓的確會自動出現
但係就好飄
即係東一忽西一忽咁
點樣令到佢哋係我指定嘅特定地點起出嚟
我想問點樣直接起樓
即係起住宅嗰啲
嗰啲樓的確會自動出現
但係就好飄
即係東一忽西一忽咁

Rico 自己人手 plop 落去係最穩陣
我想問點樣直接起樓
即係起住宅嗰啲
嗰啲樓的確會自動出現
但係就好飄
即係東一忽西一忽咁

1. Theme
2. RICO
我又POST下夜景先

機場

舊CBD+住宅區

新衛星城市

工業
我又POST下夜景先

機場

舊CBD+住宅區

新衛星城市

工業

呢個map點red出黎
我玩緊香港map v2

thx

部機推唔推到先

希望廿萬都夠做

平均有幾多fps
想換機等礦爛同新嘢

原來平均我得27fps
zoom地鐵得17fps

1500X
16gb ram
我玩緊香港map v2

thx

部機推唔推到先

希望廿萬都夠做

平均有幾多fps
想換機等礦爛同新嘢

原來平均我得27fps

1500X
16gb ram

呢個map點red出黎

CSL Map View
https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=845665815
有咩機場mod推薦
見有個airport roads 但都起唔到路
個城咁大 但機場好細

呢個map點red出黎

CSL Map View
https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=845665815

lm
我玩緊香港map v2

thx

部機推唔推到先

希望廿萬都夠做

平均有幾多fps
想換機等礦爛同新嘢

原來平均我得27fps

1500X
16gb ram

我1070 8g
16gb ram
但換左4k mon for ps4焗住個windows 要用2k解像 10-20k人已經開始跌fps
諗緊好唔好轉返1080p 視窗版玩
但我玩world of warships 開到4k都唔跌fps
呢隻game真係好大食 但又真係好撚好玩

有冇人DSE(retake)
有咩機場mod推薦
見有個airport roads 但都起唔到路
個城咁大 但機場好細

點起唔到
Vanilla機場跑道係好off
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞