Cities Skyline自由度最大建城遊戲(2) mass transit

1001 回覆
40 Like 0 Dislike
有冇mod係可以令啲樹有noise reduction嘅功能?

不嬲熄聲玩
有冇mod係可以令啲樹有noise reduction嘅功能?

搭單問 noise其實實際上有咩影響

太嘈啲居民會病

是日一post

太嘈啲居民會病

嘈到精神病

太嘈啲居民會病

嘈到精神病

試過喺個好嘈嘅車站隔離起住宅
嗰座啲人係咁病 起診所都冇用
香港火車都畀人投訴到要減速啦

太嘈啲居民會病

嘈到精神病

點解4x4樓得廿幾個household
明明香港住到成幾百人
有冇巴打知道城巴A車mod 邊度可以搵到
我只係搵到城巴84XX mod
有冇巴打知道城巴A車mod 邊度可以搵到
我只係搵到城巴84XX mod

好似見到仲有K巴同城巴81XX mod
起咗個機場

......................

太嘈啲居民會病

嘈到精神病

明明香港住到成幾百人

Realistic Population and Consumption Mod

太嘈啲居民會病

嘈到精神病

明明香港住到成幾百人

1. Realistic Population and Consumption Mod
2. 1 Cim =/= 1 pax (隻game係玩city-building唔係simulation, 人口做咗個細嘅model, 我簡單用1:2計兌換)

[edit]

是日一post

識得?

是日一post

識得?

起咗個機場

我又係咁
唔知點解某一款飛機會積左幾架不停兜圈
起咗個機場

我又係咁

btw 其實隻 game 而家有比較現實嘅航道機制未?
起咗個機場

我又係咁

鐵路都未有訊號系統同單線運作點會到航空, 就連線形彎度斜度同碼頭泊位高低差都唔enforce
起咗個機場

我又係咁

啱啱試咗 掉轉兩條跑道個方向再閂剩一個閘口就冇再兜圈
而家啲飛機降落直接入taxiway唔經跑道
更新之前唔會咁
起咗個機場

我又係咁

鐵路都未有訊號系統同單線運作點會到航空, 就連線形彎度斜度同碼頭泊位高低差都唔enforce

真係有排整
起咗個機場

我又係咁

話說啲火車到總站,識得用兩面月台未

永遠都係停得一面
塞死曬

本身啲鐵路嘅 junction 喺 C:S 入面唔可以起得太細
尤其隻 game 入面對鐵路設計上未有 signalling system (尤其 blocks/sections/interlocking) 嘅概念
起得太細 buffer 位會 dead lock

佢火車真係好長起碼有15卡

客運嘅話跟返你用嘅月台嘅長度
貨運睇 terminal length, 不過真實嘅話幾十卡係好閒

我貨運個月台好細咋
只係有六卡
點樣可以延長

MOM先校得月台長度

咁月台嘅數量呢
之前down咗個mod可以增加月台數
但係入去就出咗error

?
咩mod咩error唔講點幫?
確認裝晒 Extra Train Station Tracks + Multi-Track Station Enabler + Spawn Points Fix + One-Way Train Tracks ?

係呢個出事完全唔知咩事
我想問架空月台仲有啲咩mod要

啲工廠硬係冇人返,school out都冇用

啲工廠硬係冇人返,school out都冇用

會唔會係d閪工老連咁遠
不如近近地去隔離office返工啦
想問下如果要特定某一啲車行某一啲路線有咩mod可以搞
例如我要將A型號巴士只定行走1號線
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞