Sony/罪大滔天 相機集中討論區(78)有機囉未?

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
強國賣緊兩萬人仔
洗L平俾你咩
講緊佢收機個價 我使鳩佢平俾我
通常講左幾多除非好離譜就壓價 豐澤收電話都唔會咁
我都覺
叫sony 啲staff食屎啦,星際開價9000收我部機,佢個staff開得8300
@sonyhell
Metoo
勁抵
有興趣,想知加幾多錢
https://t.me/wator50
唉罪大真係,
我都承認傻仔咗俾個回收價氹咗買a74。
跟住今日又排成半個鐘,又驗屍咁驗。
挑咗幾個唔講都睇唔到嘅「扣錢位」。
跟住唔鬼Trade俾佢。走去星際是但搵間舖,
Sales望兩眼出個價都高SONY超過一成。
想問下巴打拎部機去俾收機佬洗唔洗連埋跟機D野
依張綜合嚟講不論速度、防護同埋穩定性都係最好,係貴囉
只可以講係有買貴冇買錯
可能聽日去 Sony 搵佢哋check吓
A7IV比起A7iii食電好多,就咁影相都feel到機身微暖好懷念以前A7iii影幾日先換電嘅感覺
師兄有用開?我上網睇過A7iv 好似SD card buffer 係少好多,得三四十張諗緊使唔使買cfexpress type a
有興趣
A7iv 用metabones 好似唔work?
一張raw應該30mb, 10 fps咪300mb/s,
問題係部機寫唔寫到咁快
Lightroom同Capture One都仲未開到A7IV嘅ARW,肯更新未
我以為你講sony hk開價20490
我都想講。。都唔知點算好
送舊電池連保護套都無個
我冇叉住電咁錄100p都過熱,有冇巴打同我一樣狀況
R3 z9都好似有,但74仲冇
73半日仲有40幾%
74今日影平日得返24%
我連影完相掉落MacBook到都preview 唔到
係咪得我係咁…
我上網睇啲人用Sony 張write speed 299 mb/a 嘅都係得咁,A9ii a7siii 嗰啲sd card slot 都係寫大概 180-200 mb/s 左右

https://alikgriffin.com/best-memory-cards-sony-a7siii/
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞