Sony/罪大滔天 相機集中討論區(78)有機囉未?

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
冇人應架 要post Stephen 先得
要4K120 咪S3
一炮過比星際好過
迪迪尼 用35mm 定 14mm好
老婆同姐妹去迪迪尼問我借機
未去過香港果個唔知比邊支條八婆帶去好
兩支都唔好比我會帶24或者28
比較之下應該35易handle過14
14mm 一定好難玩
35啦
賣曬了唔撚益sony,無謂同自己銀包作對
乜都唔好借,叫佢用手機算
借機比人有咩事claim唔返只可以自己硬食,利申試過
有得揀我覺得24,無得揀我覺得14,以下膚淺MODE。

35易Handle過14係事實,但係根據閣下要求係比班八婆用嘅話,由於香港迪迪尼其實空間唔大人又多,可以認真影相嘅距離唔多,35佢地會覺得影唔曬個景,自拍又唔得,而14雖然我地去睇係太Wide,但係當依家班女本身都習慣曬用iphone個Ultrawide黎影佢地就會覺得好正常,又可以扮曬野拉長長長長長腿,又可以自拍,又可以影曬成個城堡之類,簡直Fit曬,比支35佢反而可能會覺得又唔夠wide視角又普通,事關佢地想拎相機九成都只不過係膚淺咁覺得相機影威D靚D,焦距嘅野佢地識條鐵咩,咪只不過係近D同遠D嘅分別
a74點格式化張sd card
可能我個人買賣二手個經驗都唔錯
我都係CHECK用得就得
左邊發熱都幾嚴重
Mon都係有少少
同73比電用得快好多
要反出嚟再轉真係好煩,即係你要用唔同角度影相永遠要返出嚟
14要影人好難搞,一定35好我覺得
其實比變焦佢用重好啦
同埋外錄除咗atomos /blackmagic仲有冇其他選擇?
無錯
比班八婆用
14起碼乜都入晒鏡
比35佢,一陣又嫌影唔晒
不過有變焦,例如17-28 / 28-70
比變焦佢地好過
唔好借 女人唔會錫機 一陣花左盞心痛
其實都幾驚整斷
唔驚 諗好哂後路 整壞左既話
叫班八婆d有錢男友幫我換部A74
唔驚 班八婆(d仔)好有錢成日送野
已經諗定後路順手換部A74黎玩
頒個最佳答案俾你
就比14佢屌下
希望佢地整爛哂d野就可以順便免費換機
師兄你輸經驗
佢地到時會賠比你再講
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞