Sony/罪大滔天 相機集中討論區(78)有機囉未?

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
兩支我都有,各有好處,55.8輕同細,85.4 creamy background 55.8比唔到
本黎真係想出聲屌部機身會發熱

不過見佢雀仔自動對焦咁爽就算數

你係咪真員工先
買嘢真係要對盒同機身no.係咪一樣
A73二手價落左少少,想入手
佢哋好多都搣撚咗個貼紙,我唔會再幫襯依啲細鋪,佢哋平一半既話先再諗下
機身發熱到底之後firmware update會唔會有改善
係,呢啲真係唔可以唔睇,佢唔比就千祈唔好買
咩鏡?啲色麻麻地
用邊支鏡?
100400gm, 求其手機crop
膠攝我貼過
Stephen我都貼過
呢度根本就無人會在意貼邊個

由始至終係得你件豬閪先咁撚在意

你咁撚在意Stephen不如直接入佢ig又好,fb又好, YouTube channel又好,直接屌柒佢,要佢向你嘅弱小心靈道歉討回公道啦
嗱!我支持你㗎
入去佢ig,fb, YouTube channel度
想請教一下 神牛呢隻引閃commander 可唔可以直接trigger Sony 原廠隻 HVL-F46RM? 定都要配多個receiver?

https://www.yingkee.hk/godox-x2t-s-for-sony/
今日收到淘番嚟嘅a74芒貼同埋機身貼。
兩樣嘅尺寸都好準。

SONY自己嘅a74芒貼都未出,
我之前已都預購咗台灣牌a74機身貼,
個官網近兩日先話開模完成。
唔知D大陸廠點咁快做到。

(一直覺得淘果啲貼係老翻台灣貼,因為D花紋全部都一樣,又平成三份二有多。但a74反而係淘寶有先。
Sure
應該唔得,直接全部神牛算啦
淨用過SONY支85.8 真係又快又SHARP
係紫邊問題明顯D 同埋遠少少果時D散景怪怪
不過3千幾蚊呢D質素我接受到既

但85個range我覺得真係好難捉摸
我3支定焦21/55/85
影人我多數都55 景就21
85真係見佢唔重袋埋
但大部分時間都唔會換到出黎
唔該🙏🏻🙏🏻

因為聽過話原廠燈ttl 同wb 準啲
本身想買支原廠做主力
再配神牛trigger 同其他神牛做副燈

但似乎全套神牛實際啲
你又知我冇屌柒佢
講一句就好似癲狗咁咬人
咁撚低質
搣返出嚟會唔會留印㗎
見人貼Stephen就追撚住嚟咬
見人貼膠攝就想係度挑釁唯恐天下不亂
咁橫睇竪睇係你似癲狗多啲
你有冇屌柒佢,呢度巴打係wfc
因為大家根本對你件豬閪wfc
你話有就cap出嚟睇下

你件豬閪而家就日日生活係Stephen嘅陰影之下,心理扭曲晒就見人就噬,屌柒你件豬閪就緊㗎啦,因為你煩鳩我哋呀嘛

你咪撚得個講字係度狗噏啦係就直接入去佢個ig,fb, YouTube度
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞