Sony/罪大滔天 相機集中討論區(78)有機囉未?

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
等出2啦,12月傳會出,就算唔係出呢支12月都傳有新GM出唔爭在等陣
聽講唔係出年先咩
我部A7ii 甩皮又花
二手佬都收
最多扣你錢
琴晚a74新機到手喺度搞啲setting
其實都係keep住喺度用Menu一個鐘到,竟然發熱熄機
我keep 住玩左個幾鐘都無事喎
有無人今日去tadein 啊?
我尋日新機到手玩咗個幾鐘都無發熱熄機喎
覺唔覺得A74 個viewfinder有啲暗,好似唔識自動較光咁,室內/暗啲嘅環境睇落冇乜嘢,戶外好夠光就睇落喑咗一截,要入menu較手動set +1或+2先正常
我返到去,插咗電池無電,
然後直接插usb-c錄片,
大概15分鐘就過熱自己熄機

之後我就叉滿電先再玩,
順便set埋自動關閉電源溫度「高」
但唔知可以錄到幾耐

我都係錄xavc s hd (50p)
睇你住個度潮唔潮,我住個度唔潮就真係防潮都無用到,同埋我都算成日囉出黎影就ok,但其實屋企有位放番個係好啲,比起啲GM鏡又唔係貴,至少放左入去唔怕人搞到,同埋溼度穩定啲嘢都無咁易壞
叉住錄熱係正常你差電本身啲regulator都會發熱
長知識
Sony A7 IV 首日派貨 Trade-in 大混亂
https://www.pcmarket.com.hk/20211125-sony-a7iv-trade-in/
Black Friday 有咩正野
Sony HK冇相機野
lm
邊有10200
有無巴打第一日官網開訂果陣見到係送 CFexpress A卡,而唔係送電?我落完order再去睇返都見佢已經改咗係送電池,以為佢打錯。點知今日送到黎真係跟卡,仲等我之前買定左張160GB
Fat fat
好明顯係網站set錯
不過收左order照出
留名
證明真係無咁大隻甲那
差價差咁多sony呢次好有問題
我想問下有冇師兄用A7iv 有用呢款Tough G R:300 W:299。我用我用開嗰款Lexar 1667X 連拍得30張就開始慢。 利申 已經開咗compressed raw

https://www.sony.com.hk/image/36034b1d2001da66a3191751568ec694?fmt=pjpeg&wid=330&bgcolor=FFFFFF&bgc=FFFFFF
有冇巴打要張80G,可以用電池加錢交換
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞