Sony/罪大滔天 相機集中討論區(78)有機囉未?

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
有排,出a93先啦
如果仲有更加嘅高階機出,應該係睇好,最驚係機都唔出
仲要諗埋散景wor
講sharp 55一定抵,但散景比較亂
我想問下巴打,我發覺a7iv raw 啲color noise 都幾多下。你有無都發現呢個情況?
除左散景同紫邊55.8都冇乜缺點
明白
可以咁講。睇自己要咩
其實就係未太知,心大心細。
已有Zoom Lens,
但搵緊下一支鏡頭蓋,而家長插24,
所以睇緊35定50(55)好。
請教下大家A7iv total幾多舊電?
我玩下menu, set下野都用冇左20%
諗緊買唔買第四舊電
淨影相,一日event既話
目前我部A7IV服役左兩次Event,都係中午影到日落,一舊電直落大約得返15-18%電,LCD亮度手動+1。
你張相係幾多ISO?暗位Under左幾多級?我之前影一晚夜景(35.4+50.2),全程ISO唔高過1000,覺得算幾乾淨
行貨可以無限去agent update, afc冇問題,我好少用同其他鏡比,都想keep住看門口
買囉,加埋直倒,啱啱兩set電
https://youtu.be/ucBbEIdsvOo

呢個review 提及支Samyang 50/1.4 II focus 唔太準?
35gm都慢過50gm好多,對比之下就好覺
但正常用應該冇問題的
colour noise喎
見佢用iso 1000去比就唔使回...
high iso起碼去6400見分野
2022年喇iso過3200重noise掉得
琴日先買咗部新a6400
要買好買啦,就快無晒貨
點都好過支za
睇review佢高iso 仲衰過舊機
用緊a6000
如果上FF,買A73定A7R3會好D?
諗住搭龍仔支A036/A063

平時都係影開風景多
THX
加少少錢上A7R3唔會錯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞