Sony/罪大滔天 相機集中討論區(78)有機囉未?

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
除咗重少少之外無投訴 畫質餵r4都無問題
同1224GM比,平啲之餘仲要輕啲
AF速度比較就唔知,未試過1224GM
到底幾時先有LR更新呀屌
如果係多用手持揸機咁夜晚影嘅話,A7III係好過A7RIII,始終高iso表現A7III係比較有優勢,始終像素低啲相對每粒像素體積大啲,吸光更多,相同ISO下畫質更乾淨,但如果多用落腳架影夜景嘅話,咁仲意邊部就揀邊部
有排
70-200 + 2X
上網睇到無啦啦t28-200啲門市加咗價
同埋呢啲天涯唔知係咪唔會同28 75一樣出g2呢
唔該晒巴打
唔想等咪一代,急要咪食炒價
請問巴打係咪改model 就得?
唔知點解我試咗好多次改model後按save都唔得
但其他位置例如lensmodel 又無問題
我同你一樣, 都係改其他嘢就得, 改camera model 就save 唔到, 點改都係A7M4
要入返右邊Metadata>Exif,將Exif:ModelID同Software加入workspace,跟住改:
Model: ILCE-7M4 做 ILCE-1/ILCE-7SM3
Exif:Model 同上
SoftwareILCE-7M4 改做 ILCE-7SM3 v1.00 類似咁
改完記得Enter,改好全部先Save
之前1代70-200 + 2X 扭盡400覺得畫質好鬆
然後忍痛賣仔換咗100-400
有冇人知2代70-200 +2X or 1.4X 係咪好好多
未知買咗2X可以影咩好所以未買
驚閪咩
有得去旅行實買
個2x用途都係預你要影時影到
得200g,帶/買少枝鏡都幾爽
暫時未有野需要影到咁遠 平時又唔打唔偷拍呀婆沖涼
遲啲去到旅行先入手都未遲,反正又多貨同唔貴
右手面個支係?
24 gm黎
我用黎比大家睇下個size only
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞