Sony/罪大滔天 相機集中討論區(78)有機囉未?

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
你唔係放太重既機鏡同埋唔係太大風既地方都OK
最重要係用既時候下面勾返住啲重野,等個重心穩啲
大機會碌左落石屎地,就會崩
利申部a7r4 都係咁

買個機身貼紙貼晒成部啦
總之唔好peak design
條帶同背脊焗到仆街
G持衝!
你個fd唔撚出聲講俾你聽咁撚仆街嘅
琴日晏就拎左!買相機同鏡頭兩間鋪個店員都叫我唔洗特登買個防潮箱, 話搵個密實啲嘅箱擺就得, 叫我再唔係上網買便地嘅相機袋擺屋企又得, 拎出街又得, 大家點睇
反而條帶就叫我如果用唔慣可以去買過條質地好啲嘅
都要屌一屌佢啦見到都覺得肉赤
B+W 007M
用開peak design同wandrd

peak design間隔好d拉鏈順d,v2肩帶舒服過v1少少少
wandrd間隔冇咁好,但可以摺起個籠當普通backpack用,不過佢d拉鏈轉彎位唔順,而肩帶就舒服過peak design
見個頂同hotshoe位花左,應該係揹單肩行過d石屎牆唔小心hi到
補漆個d就唔好攪喇,通常越攪越衰,一係再買貼貼住佢
點睇K&F D腳架? 成日彈廣告出黎, 我見好似幾抵
唔識既牌子同冇得試既話我都唔會考慮
依家淘寶都好多依啲「專業攝影腳架」
網站好外國,但所有野都係Shipped from Shenzhen (聲稱全世界都有倉但得中國倉有貨)
wandrd幾好用,不過用耐咗會甩皮好核突
背囊用緊wandrd prvke 31L
腳架就manfrotto碳纖befree
正常使用痕跡實有啦,同埋body易甩漆係佢啲機嘅問題
兩部機都唔收先谷鳩氣,自己上網放個價仲高過佢報個價
正常,我電腦lightroom都未讀到
幾時先有update
我都算粗用,用左年令暫時冇咩,係花少少
不過兩隻都有life time warranty唔驚
A74個反mon麻麻哋好用
如果放棄自拍用Z9嗰個就好了
換A7IV 想衝支2470gm 邊度買扺?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞