Sony/罪大滔天 相機集中討論區(78)有機囉未?

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
我龍仔fans..用過大三元一二代加新1735, 有埋1568一二代加佢所有定焦1.8都有都無事喎師兄....真心問你平時點用,等大家都避下,你個袋有無裝pad防震先
最簡單中伏位係zoom左之後個鏡筒唔撞唔chok得,佢以前有vc個d好易有問題
冇特別追焦要求a7r3就得,街價又正咁多
想問問A74係咪唔支援PC版PlayMemories Wifi匯入功能?
咁A74要點樣先可以用Wifi將D相射落PC度?
喺星際買咗部二手a7r3
超新淨 睇落同全新差唔多
12k?
黑科技炒快門

小心睇路
有冇link
似閂嗰陣夾到野?不過我覺得Sony 啲平啲啲嘅機個shutter 係差啲
A73用得多可能咁
A74唔知有冇改善
Sr同9系就用料好好多
想問吓有冇ching用開rgb panel?
最近想買個細細舊玩吓
大佬呢部係7IV

未夠兩日
Wait 2 seconds after power off before every lens change! Or simply Do NOT turn on the Anti-dust function - shutter when power off!
#Sony A7IV
Shutter still working

still working wo
嚟緊想入Sony坑,想問吓邊枝50mm f1.4 同埋變焦大光圈抵玩
用a7c想光閃光燈
HVL-F28RM 係咪好選擇?
50 1.2GM
samyang新50 1.4
A74 A7R4 A7R3 點揀好?
影相多少拍片
動態嘢多就A74, otherwise A7R4
THX 巴打
少影運動呢啲動態野 應該會揀A7R4
50 1.2 gm玩唔起
Samyang 同 sigma比,samyang會好啲?
Sigma未有dgdn版本
A mount 50/1.4ZA + laea4
你見到咁嘅樣你真係會攞嚟繼續開工咩

唔使講出嚟你問你自己
如果想平平地體驗下85.4,samyang係咪好選擇定係最起碼都要買sigma
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞