《新婚的我搭上了鄰家少婦》- 外傳

1001 回覆
183 Like 14 Dislike
今日又好忙, 明天出
阿儀篇(第六十八篇)

--------------

「你睇下對面單位先~」 陳婆婆指向對面。

地產經紀華叔同一家3口係單位度,我記得B座係出租單位。

「張生張太,你地一家3口自己入去睇先,我要傾個電話先。 自便。」 地產經紀華叔係電梯大門外。 當日就係華叔同我地睇樓之後買左A室單位。

「你睇下,佢一家3口都氣場都唔係咁得,我地可以吸佢地陽氣啊。」 陳婆婆笑笑口咁同我講。 「講時講,果個地產經紀知道E兩個樓盤有我地係度,次次同客上黎都唔會入屋,哈哈….」

唔講又唔醒起,當日華叔又真係冇同我入屋睇樓同介紹。 內心突然對佢有一陣厭惡感! 地產佬真係衰,明知有污糟野,當日都照叫我地買依度。

張生張太同佢地既小朋友,睇完樓就立即決定租住依度。 陳婆婆3個知道冇得吸龍哥之後,突然又有3個新目標,表現得非常興奮。

但我係覺得要吸食3個人無辜人既陽氣係一個罪….

-----------------

張生張太一家3口快快樂樂咁係B室生活,面龍哥就係沙文圖保護之下安安樂樂咁係過日子。

而我見到十分難受…. 龍哥唔洗受法律制裁同時我又報唔到仇…. 我原本係可以好美好架…. 如果跟左鄭正華…

我深深不忿一切! 更令我氣結既係新搬黎既一家3口可以好開心咁生活!!! 原本我都可以架!!!!

由最初開始唔想去傷害其他人,到之後我已經唔可以控制自己! 我要力量,我要打低沙文圖後殺死龍哥報仇。 我開始左吸食張生一家3口陽氣。

過左一年時間左右,我感到自己力量提升唔少。 但距離能打倒沙文圖仍然好遠。

可恨既係… 張生既小朋友感覺到我地。 而張生張太聽到小朋友話感覺我地之後,好快就冇再租B室。 我又冇得吸陽氣了…. 日子一日一日地過去,每日不停重覆著…

我就好比坐牢一隸,除左悶就冇其他野。

日日都係睇住龍哥依個仇人,睇住佢精神越黎越好。

經過左唔知幾多年月,我坐於平台望街,我見到一架小小既跑車黎到大廈門口。 一行3人,兩男一女進入大廈。

佢地3人既目的地正正就係B室!!!

我既希望又再一次出現了。

看一下日子,今日係2013年1月。 一對年輕準備結婚既男女正在睇B室單位。 一個似係地產經紀既年輕男子係電梯大堂傾電話。

「喂~ 阿爸,我同朋友去左睇大角咀平台果個單位,我係唔係唔可以入去啊…? 」 年輕男子細細聲心荒荒咁係LIFT門同佢爸爸傾電話!!!

我從佢氣息中感覺到佢係地產文叔個仔! 哼~ 地產佬果然係賤人。
有文
咁快進展到大舟啦
好想叫樓主全職打文
好想叫樓主全職打文

我可以,如果你地養我
正,用力推
響巴有文 要用力推
好耐冇見既Jeffrey 終於出場喇
阿儀篇(第六十九篇)

--------------

B室新男屋主姓羅,名叫大舟,女主人叫ALICE,佢兩個將會結婚。 另外個經紀叫JEFFERY。 我睇得出JEFFERY鐘意ALICE。 而大舟就好唔鐘意JEFFERY同ALICE咁熟絡。

大舟同ALICE買左樓後,係屋內好恩愛地計劃如何佈置及裝修屋企,令我在幻想著。 幻想如果自己可以同自己鐘意既人一齊生活,一齊開開心心地設計家居,一定會好開心。

對住大舟同ALICE,我覺得自己一生真係好慘。 出世至死都冇試過有好既生活,最後仲嫁左比一個殺死自己既老公。

鄭正華… 你食一刻有冇掛住我啊?? 你生活過得如何??

我得唔到幸福,我亦都唔想見到其他人有。 大舟同ALICE都唔可以有。 我決定係佢地裝修期間,用我既力量去影響佢地兩個人既關係。 一方面可以令佢地兩人關係變差。另一方面,佢地關係差左會影響身心,我就可以改容易去吸佢地陽氣。

因為佢兩人之中,大舟係比較上氣場差一D,而ALICE氣場強一點,我地吸唔到。 為左我最終目的,殺死龍哥,我都快D吸夠陽氣去報仇。

一日,大舟同龍哥係LIFT口相遇上,佢地打左個照呼後,大舟望住我!?

原來佢可以見到我!! 我有點喜出望外。 我留意到佢望住我既眼神。 明顯地佢展示出一種驚嘆不已既目光。 佢被我美色迷倒了。

我輕輕點頭示好就回到我的單位內,不讓大舟見到我露出既笑容!!!! 笑因為我知道我同大舟有緣份! 我可以吸食到佢血紅既精氣。

「哈…哈….」 回到室內,我終於禁不住自個在大笑….

沙文圖邊在食糖邊看住我。 我心在想「哼!!! 食食食… 食死你!!! 有得食你好食,食多一排你就會比我打到煙燒魂散!!」
---------

之後幾一段時間,我用力量不停影響大舟。 佢慢慢地開始對我越來越關注,而佢對ALICE既愛亦變得有點波動。

有時間我會諗,ALICE我係幫梗你。 幫你睇真你未來老公其實唔係好人,表面上話愛你,但內心就想住我。

對於一個在生既男人對自己既愛,雖然有點虛無縹緲,但內心還是有點高興。 明明知道自己冇可能得到食個男人,但又會享受佢對自己既愛。

同大舟相見的每一次,亦都會有「性愛」(當然我同佢唔會有真正肉體既接觸)。 但當中我同佢既思想上既交流,慢慢令我感到了愛意。

係我在世未能享受既愛。 大舟既靈魂比我既擁抱,對我既呵護,我係感受到的。 唔知由幾時開始,我對大舟產生左一愛。

我… 係唔係應該放大舟一馬呢? 明知道自己同大舟冇可能一齊,唔係應該放左佢返ALICE身邊,等佢可以開心生活???

果一刻,我問自己… 到底自己一生人,想要咩??? 一直到死後,我都唔知…. 大舟出現比到一刻我過往想要既感覺。

不!!!! 我要擁有佢!!! 我一生中就係想搵一個人去愛護我陪我。 生前我冇,死後我要有。

我要羅大舟死左之後黎陪我!!!!

我下定決心,要盡快將佢陽氣吸乾,將佢帶到身邊。

我經常性去迷惑大舟,去吸食佢。

「阿儀….. 你停手… 做咩要害無辜既人啊…」 陳婆婆再次去勸我,當然我冇聽。
-----------------------

直到一日,從大舟思想上我感到佢對我有驚慌!!!

係後樓梯大舟同私見面。

「你黎啦… 我好驚以後見你唔到啊!」我怕失去佢。

大舟見我行近,佢表現得更加驚。 我問佢「你做咩咁驚啊? 你唔係好鐘意我好愛我咩? 」

大舟: 「唔係啊…冇驚啊… 我我……哇…哇…唔好過黎啊… 」 大舟看來知道左我既身份了。

「嘻嘻~~ 我地唔係係度好開心既咩? 你好鐘意係依度搞我架! 你唔鐘意都唔會返黎搵我啦?」 我知道佢想走,我唔可以比佢離開我,我要佢陪我。

突然佢收到ALICE電話,電話幫左回個神。 將我同佢既思路終止了,令大舟唔受我影響。

係平台上,我眼白白睇住大舟離開左…. 又再一次有男人離開我…
大舟又咁快離場啦
岩岩個篇交代得幾好
3p個段冇左既
樓主會寫阿儀vs鬼仔嗎?
想睇下香港鬼vs泰國鬼

咁搞鬼?
大舟又咁快離場啦

大J係E篇係大配角
岩岩個篇交代得幾好

多謝
3p個段冇左既

睇番正篇吧
係度唔重覆寫了,太多甜野不太好
加速
3p個段冇左既

睇番正篇吧
係度唔重覆寫了,太多甜野不太好

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞