《新婚的我搭上了鄰家少婦》- 外傳

1001 回覆
183 Like 14 Dislike
自殺定俾佢兩個殺死

自殺就應該唔會, 正章文仔解釋返件事時已經提過係龍哥殺, 條屍仲喺屋入面
唔知一見到龍哥就諗起佢
唔知一見到龍哥就諗起佢

龍哥一定係佢
唔知一見到龍哥就諗起佢

深表認同
阿儀個真心信息係咪呢一世都send唔到出去

咁耐以來,阿儀唯一真心對待嘅非血親就只有vivian呢個朋友

而家連最後一根稻草都變成攻擊佢嘅槍

想問下阿儀外傳呢個長度係本身都預左咁長,定比預計長左?

寫到五十幾篇仲未死,之後仲要寫埋同大舟嘅故事,同埋最終見返文仔個收場
阿儀個真心信息係咪呢一世都send唔到出去

咁耐以來,阿儀唯一真心對待嘅非血親就只有vivian呢個朋友

而家連最後一根稻草都變成攻擊佢嘅槍

想問下阿儀外傳呢個長度係本身都預左咁長,定比預計長左?

寫到五十幾篇仲未死,之後仲要寫埋同大舟嘅故事,同埋最終見返文仔個收場

我都冇諗過打咁多,好似仲長過原本大舟果個故
文仔篇(第二十篇 - 完)

---------------------------------
VIVIAN 竟然爽快地應約:「估唔到你會約我依個姐姐啊~~~ 咁我地星期六見面啦。」

星期六下午,約左VIVIAN係尖沙咀一間餐廳見面,估唔到係VIVIAN拖住一個2歲既小妹妹出黎。

「婷婷,哥哥啦~~~」 VIVIAN見到我好高興。

「HI~ 我地好耐冇見啦。 差唔多4年?」

「係啊,你讀梗大學啦WOR~~~ 係唔係好辛苦啊? 你個樣殘晒GEI!。」 VIVIAN以為我係讀書辛苦。

我擰一擰頭向佢講返我既事。 VIVIAN聽完我講,先係冇咩表示。

「婷婷… 你睇你食野食到污污糟!」 VIVIAN溫柔地為自己個女抹咀。 我看在眼裹,感覺好可愛同溫馨… 回想起自己將3個生命殺死左… 如果佢地冇死,VIVIAN應該幫自己生左個5歲既小朋友。

「VIVIAN….對唔住…. 果時我叫你落左佢。」 我心感抱歉同佢道歉。

VIVIAN笑左一下:「哈…傻瓜, 你唔好咁自責啦。 其實唔可以怪晒一個人,所有野都係雙方互相影響住。 如果當日你表姊冇同你出黎,我唔會識到你。 如果自己冇心多就唔會同左你發展,更加唔會有果件事。」 VIVIAN飲一啖茶再講:「如果冇識到你,我今日可能都唔會有婷婷。 之前我地係做錯左,但錯左就由得佢過左去就算,我地唔可以成日再諗住點去補救。 」

我聽到佢咁講,我心靈好似有一點放下。 「冇錯,錯失都過左,只要好好記住唔好再一次錯就可以。 多謝你啊VIVIAN!!! 你令我睇通左好多。」

我果一刻諗通左好多野,我唔可以再因為之前既事困擾自己。 我下定決心如果我真係有心去幫人,當係幫自己又好幫人地都好。 希望多D人可以向善,減少罪孽。

「多謝你,今日可以見到你令我定下左自己以後條路點走。 」 我衷心多謝VIVIAN。

「HAHAA 我都係有果句講果句,你啊。 以後唔好咁咸濕仔,男人做野要有承擔。」 VIVIAN以大姐姐身份提點我。

「女人… HAHA 我諗我可能唔會掂啦。 我決定左學佛,希望可以慢慢改變自己改變身邊既朋友!」 依一刻我真係放下左所以不快既事,我好開心知道自己既目標。 或者因為我以前種下既因,而令我將來踏上左佛教既路吧。

臨同VIVIAN分過前,VIVIAN問我:「係啊阿文,你有冇聯絡你表姊? 我地一班FRD已經好耐冇搵CARRIE。 」

表姊CARRIE…我記得之前阿媽話過,因為佢覺得係CARRIE教壞左我,所以之後同CARRIE表姊同姨媽地嘈左一次,之後已經冇左聯絡佢地一定。

「SORRY. 其實我地都幾年冇同表姊一家聯絡!!! 你知道佢點嗎?」

VIVIAN輕嘆一口氣:「我地只係知道佢之前同個男人結左婚,之後就冇左聯絡。 你表姊不嬲有異性冇人性啦,HAHAA 可能佢好似我咁生左仔完全冇時間搵我地啦。 好啦,我要同婷婷走啦,我地有緣再見啦~~」

-----------------------------

之後我同明文大師傾我打算修行既事,而明文大師就因為台灣既佛教團體請佢去台灣做主持既關係就叫我一齊同佢去台灣。

經過左我生命差一點就完結既關係,我父母都冇反點我學佛,不過佢地要求我唔可以做和尚,所以我就做左一個帶髮條行既在家弟子。 而爸爸媽媽同我都覺得大家應該好好珍惜可以一齊既日子,所以佢地就同我一齊去左台灣生活。

之後落黎既5年多日子,我就同我師傅係台灣修行,學左好多佛法相關既事,之後有日收到好友 – 羅大舟要結婚既消息,我就返左去香港。

----------------------------------

(文仔篇完)

下星期開始阿儀啦

果陣仲以為vivian係好人
阿儀篇(第六十篇)

----------------------

龍哥面露一絲難色,我唔需要佢做決定啦。

「得,你唔洗諗啦,我自己走。」 忍住痛既我向梳化借力企起身,一步一步走向大門。 龍哥望住我走,冇行動。

我轉向VIVIAN「依家比你嬴番晒啦,你開心番啦。 我祝你同佢幸福快樂啊,好好地睇實佢啦。 佢可以背住我搞你,都一樣可以背住你搞第二個女人。」

VIVIAN不甘示弱:「哼! 你讓比我呀? 我又唔想要啦。 龍哥,你記住個個月比家用我同婷婷就得啦。 你咪繼續同番佢一齊囉! 」 VIVIAN比我近門口位置,轉已經行到大門口,回頭望住龍哥補一句:「不過你要記住,依個女人冇得生仔架,你咪同佢一齊囉。」

“冇得生” 食一句深深地刺中我死穴。

「你個死八婆,講夠未呀。 係冇得生又點啊….」 我不顧腰部既痛,衝句VIVIAN雙手叉向佢頸。

VIVIAN勢估唔到我會突然出手,被我衝力所撞例在LIFT口大堂,被扼實頸既佢面露驚恐。

龍哥從後拉開我:「VIVIAN你開先啦,快D走啊。」

被龍哥拉開後,VIVIAN竟然走得黎拎起櫃檯既花瓶打向我。 「啪~」的一聲,我被花瓶打中左,立時感到天花亂墜。

「阿儀….」龍哥抱住我防止我跌到地上。

果一刻我感到頭好暈,頭頂一陣涼。 我用手一摸望一下,滿手都係血….

「阿儀你冇事嗎????? 喂…..」 龍哥放左我梳化上。

望向門口見到VIVIAN一臉驚慌「阿….阿儀….你…你你冇事嗎…..唔好嚇我……」

我開始冇力量去睇野,感覺到好眼訓,眼皮突然變得好重.。

最後我聽到龍哥講:「VIVIAN,你走啦,唔好再黎搵我啦!!!」

之後我就失去知覺。

-------------------------

我聽到有一D打掃既聲音傳出。

慢慢打開眼,我訓左係床上,左前額位置包上左紗布,摸一摸被擊中既位置一陣刺痛。「呀……」 痛得我不自禁地叫了一下。

我訓左係房內,雖然天氣已經黑了,但我仍然清楚知道自己身處房內。回想左一下剛剛發生既事,大約係龍哥將受傷既我搬上床及包紮好。

慢慢行到房門口將門打開,我見到龍哥背向我清理梗剛才爭執時打破左花瓶及血跡。
阿儀篇(第六十一篇)

見住龍哥既背影,我覺得好可怕,冇諗過佢會同VIVIAN兩個人塔上。 依一刻我好想離開依度,離開佢地兩個。 我想返去阿媽度,或者我搵返媽媽同佢兩個人一齊生活會更開心。

有決定後,我返入房靜靜地執拾衣服,簡簡單單的拎走幾套衫同電話就走。 拎起電話時候,發現我要比鄭正華既msg仍未送出。 沉思一下,到底自己應唔應該同鄭正華咁講。

如果同佢講我打算同老公分開,同佢一齊好似好自私。 佢應該有自己新既一片天地。 而自己… 就只係一個為左錢可以出賣自己身體既賤女人。

正係我諗梗應該點處理同鄭正華關係既時候,我聽到龍哥接電話。

「點啊? 你唔好再搵我啦…. 阿儀已經比你打傷左,我真係估唔到你會咁做。 你一早知道佢係我老婆,我係唔會同佢分開,係你自己接受同我搞野生小朋友。 唔係我迫你啊。 你依家同我玩野下話…. 我最憎人唔聽我話,你要玩野嘛。 我話你聽,你唔好比我再見到你,我會同阿儀一齊。 婷婷你自己養返。」

之後就收左線。

聽到龍哥講選擇我而唔再搵VIVIAN! 但我一D感覺都冇,由佢做出對唔住我既事時,我已經決定要離開。 就算佢依家點求我,我都唔會比機會佢。

因為我知道,男人係失去時先會識珍惜女人。

或者我就係咁命賤,阿SAM係咁玩我,之後識既客人同姨丈都只係想玩弄我既身體垂言我既美色。 就連龍哥我亦相信佢係以生唔到小朋友做借口去搞VIVIAN。 就算佢唔再搵VIVIAN,之後都會搞第二D女人。

依度唔值得我再留戀。

提起手袋快步走出大門準備穿上鞋就離開,一眼都冇望龍哥….

龍哥見到我離開,出手阻止,企係大門攔截我:「老婆…. 你唔好走啊…」

我對佢怒目而視講出一句「你走開!!!!」

龍哥當然冇讓開,反面一手搶左我個袋:「你唔好走啊。 我已經同VIVIAN講左唔會再搵佢。」

「你走開啊!!!」

「我都話左我唔再搵佢囉!!! 你走咩啊。 留係度。」

「我要走。 你唔好迫我。」

「冇我批准,冇人可以離開!!!」龍哥霸氣地講。 「你行出依個門口我就殺死你。」

「你試下!」 我唔相信佢會打女人! 我唔理佢既警政告,一手推開佢打算奪門而出。

但龍哥早有準備馬步穩健,我完全未能移動佢半分。

推唔開唯有出手,雙手不停槌打龍哥,希望可以搵到機會離開。 但面對既係龍哥,一個身經百戰既前黑社會,一個小女人又點可能打倒佢。

一瞬間我已被龍哥制服了,其間手提電話跌左係地上。

「老婆,你唔好再反抗啦。」 被壓係地上既我,已經冇力再反抗。 龍哥脫去佢上身衫絷起我雙手雙腳再拖我入房。

龍哥露出憤怒神情「我叫燃左你唔好走,做咩要咁唔聽話。 做咩要我出手絷住你。 呀…..」 龍哥突然變得好可怕。

面對可怕既龍哥我唔敢再刺激佢,只能用淚水去作出回應。

將我拖入房後,佢用衣物將我把口封住。 「老婆,你唔好走。」

龍哥雙目充血可怕地雙手搖晃住我,要求我應承佢唔走。

搖動左好一段時間,我被佢弄得頭部暈眩,之後暈倒床上。

------------

再一次醒返,我見到龍哥坐係我面前,飲住酒。

「老婆…你醒啦? 哈….好啦冇事啦….好冇。 我地唔好再咁啦,你乖乖地留係屋企啦。」

我冇回應。龍哥飲左酒,神情狀況似乎比之前更加差,望一望地上,有幾支紅酒同啤酒。

「老婆,你應下我啦…你冇野下…..。係唔係仲痛啊???? 下…..」龍哥半醉地走近。

對住佢,我突然覺得好可怕。

「老婆,你個頭係唔係仲痛啊? 黎啦,飲D酒啦,飲D痛可以冇咁痛,可以好訓D啊,飲啦。」 龍哥竟然將支酒倒入我口中,飲左酒可以止痛係咩道理?

「喂…呀…..你痴左…唔…」 龍哥冇比機會我反抗,不停到將酒倒入我口中。

龍哥就好似一個癲佬一樣,一手抬高我頭另一隻手不停將酒灌入。 好快地,我真係醉例床上。

冇機耐,我開始有返知覺,我發現龍哥爬左上我身上,半醉既我被龍哥下身插入。

「啊….. 唔好啊…..走開啊。」 醉左既我冇力去推開佢。

就係咁,我被佢強姦左。 之後又再暈倒….

到我再次醒返後,我發現被絷既手鬆開左。 可能係龍哥岩岩搞我時唔小心整開左。 龍哥就訓左係床邊位。

我小心地將被絷既腳鬆開後,安靜地著上衣服離開。

半醉既我跌跌撞撞的走到廳,拾起係地下既電話打算離開。

「啊……」 龍哥突然從後撲出將我捉住:「你唔可以走。」佢拉住我說:「我睇中左你,你就係我既女人,你邊道都唔準去!」

我已經冇力再反抗,被龍哥推到牆邊。醉左既龍哥係我臉上狂吻起來。

我一邊反抗一邊大聲喊叫。

可惜我如何叫罵亦冇人黎來救自己….
rip
阿儀真係好慘

單親家庭,老母有病,最後要去夜總會做小姐,陪客飲酒,上床賺錢,姨丈又搞埋佢。其他人搞佢有埋,落過仔,搞到又同唔到龍哥生仔。

到後來老公出軌,第三者仲要係成世最好同惟一嘅姊妹,有埋兩歲嘅女。

之後俾Vivian爆頭不特止,仲要俾龍哥禁錮,強姦

可能有人會覺得佢心裏面都有諗過同鄭正華一齊,但最多都係只限於諗,行為上都無出過軌。

好無助
好撚慘呀屌
Lm
今日有冇文啊?
阿儀篇(第六十二篇)

龍哥將我衣服脫光再用繩將我綁起:「老婆,你要乖乖地唔好怪我。 係你要偷走我先除晒你D衫。」

被綁及封口既我已經冇法反抗,之後佢又再一次將我強姦。

一輪痛苦過後,飽嚐獸慾既龍哥將我衣櫃既衫都拎出廳:「老婆,你乖乖地,老公依家幫你執好D衫,你唔好再偷走啦。」龍哥神情帶點瘋癲,為左唔比我偷走出街將我既衫收起。

龍哥出廳冇耐就係廳大叫左一聲:「你個死淫婦~~~」

我心頭一震,唔知道佢又做咩事大聲.... 同一時間龍哥已經跑入房,佢目露兇光似要將我殺死般衝入房。

「依個男人係咩人黎梗???? 佢做咩事咁夜打比你啊?????」 龍哥拎住我部電話。

電話顯示既係鄭正華,晚上11點打黎,大概係佢想係上飛機前同我道別吧?!

龍哥沒有拒絕接收亦沒有接聽電話任由電話狂響,響左一陣後就收左線似乎係太耐冇人接電話而自動CUT左。

龍哥將封住我口既布拎開「佢係我朋友...中學同學!」 我同鄭正華冇關係,所以理所當然咁回答。

「你同佢冇野??? VIVIAN岩岩咪講有個人鐘意你,佢咪係叫鄭正華囉!!!! 你仲想呃我話冇野????」 龍哥又再次激動起黎。

「你老母臭閪,冇野條仆街會咁夜打比你。冇燃野下? 」

「我同佢真係冇野... 我唔似得你同VIVIAN去偷情。 你係唔信我都冇計。 總之我唔似得你咁禽獸。」 對住佢既懷疑,我只有死頂。

「咁做咩會有隻HELLO KITTY同咁多名牌化妝品係屋企? 全部都係新架!!!! 梗係佢送比你,你仲唔認冇野?」 相信佢剛才執我既衣服時發現鄭正華比我既禮物。

「都話冇野.... 你做咩唔信我。」 對於鄭正華比我既禮物,我冇法為自己辯護了。

龍哥冇放低佢懷疑既心,打開我電話睇電話紀錄! 「你同佢冇野? 做咩成日打比你啊?」

「佢陪我去探阿媽同拎返D野,先會傾電話。 我同佢冇事發生過。 佢係鐘意我,但我結左婚佢都冇追我。 你係賤人唔代表其他人都係。明明係你自己出軌就當全世界人都係同你一樣。總之我冇做過對唔住你既事。」

龍哥將電話放到我面前:「你自己打D咩比人啊? 你話你鐘意佢。」

係我準備送出比鄭正華既MSG..... 龍哥見到我話鐘意佢就發左癲咁不停對我拳打腳踢。

「啊.....唔好打....啊....」我只能作出可憐既哀求「唔好打啊.......求下你...」

「你個賤人...賤人....賤人......啊.....」 龍哥壓係我身上不停出拳打我。

慢慢地我開始失去意識....

---------------------------

過左唔知幾耐時間,我感到身上多處忍忍作痛.... 而奇怪既係全身既繩竟然鬆開左。

「呀....」我忍住痛楚,雙手撐著床坐臥起來。 環顧四周都見唔到龍哥係房內。 我大膽地走出去廳,偷看一下龍哥係唔係外面。

「嗄....」 龍哥背住我企係廚房內,手拎住菜刀切梗野。怕佢見到我,又會刺激到佢黎打我,立即雙手掩口希望龍哥唔會察覺到我。

龍哥冇留意到我叫聲,仍然係廚房用刀切梗野。

戰戰兢兢地一步一步慢慢行向大門,大門同我既距離只有10步左右,盡量放輕腳步,仲有兩步...我就可以出到去,我已經唔理會自己光著身,只求自己可以離開。

「叮叮」 好衰唔衰我既電話收到MSG,電話就放左係大門旁既鞋櫃之上。

「阿儀.....」 龍哥係我背後叫我.... 龍哥右手揸住菜刀叫我....

「唔...唔....好啊......我唔係想偷走啊.........」見住龍哥拎住刀向我走過黎,被嚇得呃係地上。「我唔係走啊....唔好啊....我聽你話啦.... 」

龍哥拎起電話睇完MSG後,就按動我既電話,動作似係回覆梗MSG。

「喂...你....」 本想制止佢幫我回覆但礙於佢手持菜刀,只有硬生生的將要吐出既說話。

奇怪地,龍哥打完MSG後拎住電話入返廚房,冇理會到我.... 我留意到廚房傳出「咯....咯....咯....」 好似平日大打斬開骨頭既聲音。

一步一步慢慢行到廚房門前偷看....

「啊......」 我發出了尖叫。

「哈....哈.....你終於留意到啦。」 有人係我身後同我講。
有文
唔係斬左鄭正華下話
Rip多個
rip 正華
好睇
唔係呢個時候停嘛
覺得應該唔係斬鄭正華?
唔通斬撚左阿儀老母

加速加速
應該係肢解緊阿儀,果個係阿儀既鬼魂來
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞