《新婚的我搭上了鄰家少婦》- 外傳

1001 回覆
183 Like 14 Dislike
F5已爛
阿儀真係有少少抵死, 本身都只係龍哥埋佢單先同佢結婚, 而家就講到信佢係好男人先嫁佢. 當然如果龍哥本身太賤太衰格阿儀都未必嫁佢, 不過個基礎上絕大部份係利益關係.

做咁多嘢, 只係俾個正當理由自己出去搵第二個男人

等死啦阿儀
另外樓主, 我諗應該係 表現 而唔係 表演

慢左添

多謝提點

多謝提點

個情婦係阿V。。。。。
幾點有文
個情婦係阿V。。。。。

...
個情婦係阿V。。。。。

有D似~
個情婦係阿V。。。。。

有D似~

幾可肯定
個情婦係阿V。。。。。

有D似~

幾可肯定

可能鐘意搶人啲仔
文呢
阿儀篇(第五十四篇)

----------------------

撥出既電話、打入既電話及未接既電話都冇特別,係一般佢平常D司機及以前黑社會朋友電話為主,都係男性為主,中間有幾個冇人名紀錄既電話。

望上去冇古怪,每個朋友既電話都係傾好少時間。 來來去去都係某幾個主要既朋友同佢傾密少少電話。 我懷疑過會唔會係佢將人名改左做男人名。

所以將佢打得密既電話用紙抄低。 另一邊我就睇佢會唔會有收發訊息,結果亦冇任何發現。 只係收到一D朋友訊息,講既野亦都係好正常。 都係約下出街食野娛樂為主,冇其他古怪。

廁所沖水聲音停止,我立即將龍哥電話收返原來位置,之後返回床上扮訓。 龍哥過左一陣都入左黎上床訓,似乎冇發覺我睇過佢電話。

第二天星期五既早上,正好我放假。 起身梳洗後換上衣服打扮一下就出門,趕係龍哥起身前出門。

唔想比佢知道我今日同平日返工有唔同,因為今日會見媽媽,一方面我希望打扮得好少少唔好令佢覺得我生活得唔好。 另一方面,因為會見到鄭正華,打扮一下只係尊重一下佢,唔想太失禮。

係會合鄭正華之前,我先用街外電話打比尋晚抄底左龍哥比較上打得密一D既”男性朋友”電話度,想睇下會唔會有女人接電話。

可惜打晒幾個電話都係男人接電話! 唔通龍哥既套用左係男人身上?!?!

不…. 冇依個可能!! 我知道龍哥對男人冇果方面既興趣,好肯定係女人。 唔通佢去左叫雞???? 但以我所了解,套會由性工作者自備,以防男方係套上做左咩手腳。

但我仍然相信龍哥背住我有女人,只係未比我發展到。

「阿儀…HELLO!!」 本來已經比約定時間早到左,想唔到鄭正華比我更早。

「你咁早到既?」 佢咁早出現令我有點意外。

「冇理由要你等我,咪早少少到囉。 你好似好累,雙眼好多紅根。」 雖然已經化左妝去摭黑眼圈,但眼上既紅根卻出賣左我。

「係啊,尋晚訓得唔好!」 其實係為左CHECK龍哥先夜訓,但冇必要講比佢知道。

「哈…你一定係同我出街太緊張啦。」 鄭正華偷笑著。

「你就想~~~ 快D行啦。」 老實講,想起會同鄭正華出街,唔知點解係有少少緊張。 可能係見返耐冇見既中學同學,令自己回憶起中學時代佢曾經追過自己所以有少少感受影響吧?

同鄭正華邊行邊傾計,先將龍哥既事放係一邊。 我地講左好多中學時發生既事,兩人回憶返都覺得果時好開心快樂。 人大左就多左好多煩惱。

我既煩惱就都係來自錢銀方面為主… 跟係鄭正華身後,望住佢闊大既背影不期然在想如果自己唔係發生咁多事,如果依家係同鄭正華一齊,可能自己會可以幸福一世。
究竟鄭正華有冇機會喺阿儀死前屌佢一次?

加油呀鄭正華

究竟鄭正華有冇機會喺阿儀死前屌佢一次?

加油呀鄭正華

阿儀篇(第五十五篇)

----------------------

到達媽媽屋企門外,正猶豫著要點面對4年多冇見既媽媽。

鄭正華輕拍我背,比一份鼓勵我「儀…放心啦,AUNTIE好掛住你啊。」

鼓起勇氣既我按下門鈴。「叮叮~」 等左半分鐘,大門打開。 一個拿著手杖身型消瘦一面愁容既老婦正打開大門。 門開了一半,佢望住我已經呆左。

見到她,我已經喊起黎。「媽….對唔住啊…………鳴….」

「阿儀….. 你返黎啦…. 返黎就好啦……..阿囡….」媽媽同我相擁著互哭。

唔知到過左幾耐,鄭正華先開口:「好啦好啦,你地兩母女終於可以團聚啦,我地先入去屋企坐下先。」

「嗯…」

屋企同我離開既時間冇大分別,都係好簡單既佈置。 媽媽請我同鄭正華坐低,就準備入左廚斟水比我地。

「AUNTIE,唔好行黎行去啦,你地咁耐冇傾計,你坐好我去斟水啦。」 鄭正華捉住媽媽要佢坐低,自己就入左廚房。

「阿儀AUNTIE 飲水啦。 係啦,都差唔多時間食LUNCH,AUNTIE我去買野上黎食。 阿儀你同AUNTIE慢慢傾計,我轉頭上黎。」鄭正華自顧自的離開了,留底我同媽媽係度。

一陣冷靜後,係媽媽先打破食個場面。

「阿華仔真係有心,好乖仔啊…. 哈…. 佢成日都上黎探我,係英國讀書又會打比我,真係乖仔啊。 咳…咳….」

「媽….你咳既 冇事嗎?」

「咳……冇事…..冇事。」 媽媽面色好差。

「你係唔係又病返啊? 面色咁差….」 我留意到佢面色同之前係醫院時有D相似。

「唔…. 冇咩事,你放心啦。」 媽媽微笑一下之後對住我話「係我唔好….阿儀…..搞到你咁命苦………..我對你唔住…係我害左你」 媽媽眼淚再次落下。

「阿媽….係我唔好…. 我知道自己錯啦….. 係我自己做錯事,唔關你事啊。」 可以見返媽媽,真後好感動,我真係冇諗過自己會有勇氣返黎。

「你同你老公點啊? 咳…」媽媽關心我婚後生活「之前沙士好多人失業,咳…」

之前已經估到佢會問,所以一早已經諗定左答案:「冇事啊,我同佢生活得都好好。唔洗擔心。 咁阿媽你最近點啊?」

「阿儀,你真係生活到??? 唔…. 其實我估你應該生活得一般。 阿媽睇住你大…點會睇唔出。 你唔洗呃阿媽啦。 你地唔洗寄錢比我啦, 阿媽有錢洗啦…咳….政府有比綜援我…咳……」

「阿媽….」 睇住佢病情又再惡化,我已經唔知仲石以講咩好。 對住多年冇再搵佢,我覺得自己真係好衰。

「阿華仔…好傻啊… 哈,佢成日都寄野比你,我放晒係你床上面。 咳…你去睇下啊。」

見到有8件包好既郵包係我既床上,媽叫我入去睇。

8件禮物都係鄭正華係英國寄黎,我續一拆開。

打開有香水、頸巾、化妝品等等,都係有牌子既產品。 隨禮物附上卡一張,都係寫上祝福我生日或聖誕既寫句及問好,每一件禮物都係佢係英國打工賺錢買比我,可以睇出佢好有心。

最後一件 – 未拆開我已經知道係HELLO KITTY,就係當件佢飛之前係餐廳想放比我但我冇拎走果隻。 附上一張卡 「阿儀,你冇拎到我4年前想送比你既HELLO KITTY… 我就拎左佢去英國陪我,算係睹物思人吧。 4年來我有不停搵你,可惜都冇法同你聯繫上,我要返香港啦,依家張隻公仔寄返去你媽媽度,我仍希望你可以收左佢。」

「…」

鄭正華係依個時候返左黎,買左好多野食。 果個下午,我地3個人就一齊坐係媽媽細小既飯台上用餐。 .
呢隻hello kitty真係好蠱惑, 借D意又出場
真係好長情
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞