《新婚的我搭上了鄰家少婦》- 外傳

1001 回覆
183 Like 14 Dislike
呢隻hello kitty真係好蠱惑, 借D意又出場

咪啊
究竟鄭正華有冇機會喺阿儀死前屌佢一次?

加油呀鄭正華

點會冇
呢個估岀現過既男角色差唔多全部都同呀儀

表弟冇
鄭正華一定要講呢句
「阿儀,我要入黎啦!」
鄭正華一定要講呢句
「阿儀,我要入黎啦!」

阿儀,你愛唔愛我?
真係好長情

痴心長情劍

好事黎,
香港地有幾可有人咁長情
阿儀篇(第五十六篇)

----------------------

留係媽媽屋企一個下午後,就同鄭正華一齊離開,媽媽撐住拐杖送別我。 「該….阿儀,慢慢行啦。」

「媽,你自己小心,我會多D黎探你。」 我同媽媽之間既芥蒂都消失了。 媽目送我同鄭正華提著8件禮物離去。

鄭正華見我拎住咁多野,所以送我返屋企。 路上我問左佢一個問題。

「喂~ 點解你要對我咁好?」

「下…. 好好咩? 哈…. 咁識左咁耐….」

「多謝你咁照顧我媽媽…. 我依幾年都冇做個女既責任,只係比錢佢就算…. 連佢病情重左都唔知道…」

「AUNTIE見返你已經好開心,你以後多D去見佢啦。」鄭正華微笑同我講:「老人家一個人好悶,你見佢多D就會開心,身體都會好D。」

「多謝你…. 唉….你知唔知道…你好傻…..」

「下? 」

「唔…. 鄭正華! 你知道架,何明明知道做咩仲要做D冇結果既事?」 停步定眼望住鄭正華,我想知道佢諗咩。

鄭正華回避我目光:「下…? 咪講左啦,咁多年朋友見你媽媽有病又一個人咪探下佢。 同老人家傾計我都OK架~ 溝通得好好….」 鄭正華冇停步下來。

「喂…. 我唔係問你依一D!!! 你明我意思架。」 我從拉住佢衣角「點解你知道我結左婚都仲要咁我咁好? 你明知道冇結果架… 點解啊?」

鄭冇回答,我地兩個就企係街上定左格咁。

最終都係鄭正華先開口:「……. 唉….. 阿儀….我真係好鐘意你。」 鄭正華面對住我講:「由中學已經鐘意,我真係好想同你一齊。 第一眼見到你已經比你笑容吸引住。」

佢鐘意我,已經一早知道。

「中學時可以同你傾到計已經可以開心全日,我冇諗過自己可以同你拍到拖架,只係可以同你一齊放學返學或者食飯都已經滿足。 」 鄭正華甜笑著「自從你中4讀左一半走左之後,我就好唔開心,我好想去搵你但又拍。 果一段時間對你日思夜想…到要去英國前,鼓起勇氣去你屋企搵你,但發現你已經冇係果度住。」

果一段時間我應該係去左阿姨度住。

「係我萬念俱灰既時間,竟然係旺角見到你。 你知唔知道我真係冇諗過自己仲可以見到你。 果次我問你拎左CONTACT打算係英國都可以同你溝通。」鄭正華停一停:「係冇同你聯絡果段日子我真係好失落,所以去左英國後不停同你傾MSN。 唔…. 我係唔係煩到你啊?」

「唔係….」 聽住鄭正華講心情好複雜,一方面自己有人鐘意自己,仲要係10年咁耐。 但另一面又會覺得自己浪漫左佢好多時間。 「鄭正華你真係好傻。」

「哈….. 不過值得!! 雖然AUNTIE同我講你結婚時,我真係好傷心。 時間過左好耐我同自己講,其實只要阿儀你可以開心幸福已經足夠。 比幸福你既人係邊個其實又有咩所謂?」 鄭正華抬頭望向天。

我聽到佢咁講,心就更加唔開心。

「阿儀,你生活得好嗎?」

我走上前抱住鄭正華喊。 「鄭正華…. 你好傻啊…..嗚…….」
鄭正華一定要講呢句
「阿儀,我要入黎啦!」

E一句係為師兄而加的
屌你好好睇 快d岀
啪完返去比老公斬
呢個故我由一開始追到宜家,由一個好精彩既甜故,轉變到之後既鬼故,我已經覺得樓主既編排、伏筆都做得好好!
到宜家竟然可以發展出一條咁深情感人既愛情線,真係好想比十萬個正評樓主
呢個故我由一開始追到宜家,由一個好精彩既甜故,轉變到之後既鬼故,我已經覺得樓主既編排、伏筆都做得好好!
到宜家竟然可以發展出一條咁深情感人既愛情線,真係好想比十萬個正評樓主

多謝支持
快開十萬個a/c先
寫阿儀呢段外傳,其實好睇過原本個鬼/甜故
阿儀篇(第五十七篇)

----------------------

同鄭正華係街上攬左唔知幾耐時間,我既心情已經平靜不少。 同佢抱擁係我地多年黎既第一次,多年黎我比多少男人抱過攬過,比到我既感覺都只係體溫。

鄭正華既感覺好唔一樣,除左體溫仲有一份溫柔同一份愛意。 就連之前阿SAM同龍哥都比唔到我既感覺。

我輕輕將佢推開,我唔可以再比佢攬住。 因為我怕再多既擁抱會令我融化,我真係怕我會做錯事。 我已經感到下體微微地濕了一片,只係一個擁抱已經打動了我。

係心底裹我應該有一點後悔自己多年來每個決定,令我錯失去一個真心鐘意自己愛護自己既人。可惜我已經唔可以回頭… 我應該將愛收藏於自己心中…

「多謝你啊… 送到我食度就得啦。 我自己坐的士返屋企就可以。」係佢手中拎走HELLO KITTY等禮物,跳上路邊既的士,冇講一聲再見我離開了。

同鄭正華未能一齊係一個遺憾,係時間既錯吧!?

--------------------

下年2點多,一個人返到家,將禮物一一收起。我就抱著HELLO KITTY 在床上,幻想著同係鄭正華剛才既一幕沉睡了。

<在夢中>

我同鄭正華一齊。 「阿儀,同我一齊啦。 我唔介意你以前發生過既事,我想比到幸福你既人唔係第二個,係我啊。 我地一齊走啦,去英國一齊從新開始過,好唔好啊?」

我冇任何遲疑:「好。」 我就同鄭正華拖住手走左。

鄭正華同我越走越急「鄭正華,行慢D啦,我跑唔到啦。」

「阿儀,快D走啊,就唔走我地就唔可以一齊啦。」 鄭正華回頭答我。「你睇下後面。」

我回頭一睇,係龍哥。 佢氣沖沖的在我身後追住我地。右手拿著的一把開山刀,突然高舉:「我要斬死你對狗男女。」 說時遲那時怏,龍哥既開山刀已經如閃電般落下,快要將我的面門斬開。

突然一隻手趕在開山刀劈下來時擋下來,「擦」一聲,那隻手被刀劈入骨骼位置後發出一下「咯」聲,刀既去勢受阻。

龍哥用力把開山刀抽出,手臂立即噴出鮮血。

一小片血肉仍然連著半隻手臂,手臂的主人不是他人,正是在我身邊的鄭正華。

「啊…..」 鄭正華單手抱住受傷既手對住我叫:「阿儀走啊….快D走啊。」

龍哥冇理會鄭正華既叫喊,雙手緊握開山刀跳高由上而下將鄭正華既頭破開「啪」一聲鄭正華既頭好似被炸開一樣被龍哥一刀斬到四分五裂。

「啊…… 唔好啊….」 我嚇到跪係地上喊,看著龍哥用刀不停斬劈鄭正華既屍首。 我手腳冇力走動。

瘋癲既龍哥突然停手,滿身鮮血既佢望住我「阿儀,我地返屋企啦。」

----------

「啊……….」 我從夢中驚醒過來。

多謝先~~ 其實我最滿意係阿BEN果一個故事!!
誠意推介!
星期日都有文

誠意推介!

Ben即係基佬果個?

係啊! 鐘意大舟果個

誠意推介!

Ben即係基佬果個?

係啊! 鐘意大舟果個

到阿儀出哂後
再一次過睇返哂
龍哥加油!斬死對狗男女
正呀
龍哥好慘
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞