《新婚的我搭上了鄰家少婦》- 外傳

1001 回覆
183 Like 14 Dislike
即係阿儀最後就係比自己表弟文仔驅鬼驅走左
即係阿儀最後就係比自己表弟文仔驅鬼驅走左

關埋門文仔做過乜就冇人知嘅.
可能開個壇超渡佢, 或者唔知用咩方法解開阿儀心結然後升天, 又或者用某D方法帶咗返屋企
龍哥又話唔介意呀儀做過雞,咁應該諗過 做雞 落仔 生唔到 呢個問題架
龍哥又話唔介意呀儀做過雞,咁應該諗過 做雞 落仔 生唔到 呢個問題架

咪係,仲要殺埋阿儀

咪係,仲要殺埋阿儀

阿儀一生都好慘

俾阿Sam呃咗,然後有埋,仲要落咗佢

咪係,仲要殺埋阿儀

阿儀一生都好慘

老豆走佬,喺單親家庭長大

俾阿Sam呃咗,然後有埋,仲要落咗佢

然後老母病埋,無埋經濟支柱,要靠姨媽,姨丈俾地方佢住

後來去埋夜總會做小姐,又俾姨丈威

靠搏殺上位嘅市井老粗一個(假設佢唔係聰明嗰種),唔知或唔為意落仔生唔到呢個問題其實唔出奇。

另一方面,當龍哥對阿儀係迷戀到盲目嘅地步,亦未必會諗得咁深入。
男人呢家野 講就話唔介意啫
時間隔左條刺就會係舊棉花度突出黎

ps 樓主之後會唔會寫龍哥外傳

我想睇Mandy

龍哥....
冇諗過
阿儀篇(第四十八篇)
----------------------
沙士 – 2003年造成共1755人染病,299人死亡,對香港的政治、經濟、社會各個方面影響深遠,經濟跌至谷底,失業率急升。

7月1 日,有50萬人上街抗議。 同日,我既花店結業了。 龍哥係同我結婚後冇再做黑社會業務,轉左開食店及車房,亦都因為一場沙士既影響而結業。

龍哥同我因為差人錢亦要賣樓找數比人,最後我地由大屋搬細屋,去左大角咀住。

龍哥冇抱怨我叫佢做正行搞生意而最後冇晒錢,我樂天地同我講:「怕咩啊,又唔係冇窮過,由零開始開姐。」

之後我同佢都各自出去打工,好彩我同佢都係放棄左生意之後幾個月就搵到新工。 我既新工都係花店做,不過由做老闆變成做老散。 龍哥就搵左之前既朋友幫手,做揸VAN仔。

叫做有人工可以生活,同比左少少錢我媽媽。 而VIVIAN就比我慘,佢失業後一直搵唔到工。

日子係好難過,社會上人人都好擔心自己份工作。 每日我同龍哥都好比心機做野,我同佢見面既時間少左好多。

加上我同佢工作時間唔同,我返上午,龍哥揸夜更小巴。

每日返工,我都係一個人返到大角咀一梯兩伙既細小單位內,一個人對住四面牆。 大廈3面被高高既大廈圍堵,留係家中總係悶悶不樂的不時會有總陰沉既感覺。

幸好,屋企係平台樓層,有個小小既空間可以比我透一透氣。 每日放工返到屋企,我都鐘意走出平台一個人呆呆的睇下街。

-------------------

「阿儀,你送花上去XXX商業大廈啊。」

「係老闆!!!」 我既工作除左包花,就係送貨。 難得地,經濟咁差都有人送花。 可以做外勤,唔洗對住老闆其實都唔錯。 但另一面又會諗,自己已經25歲,仲要出黎送花覺得好似好冇面子,加上之前自己做老闆,同依家對比真係有少少睇自己唔起。

唔通自己同龍哥咁就一世???? 龍哥已經有40歲,佢真係仲可以有能力可以搵番錢????

「你好! 我黎送花比XXX小姐架。」 提著一大扎玫瑰上到XXX公司既reception等收花人出黎。

等左一陣一位年輕既OL出左黎好開心咁收左玫瑰花,我轉身就準備走人。

「阿儀???」 一把男聲係該公司內轉出。
鄭正華又出場啦
啊sam
龍哥:我地生小朋友啦
儀:做過雞 不了

好彩佢地冇生咋,依家變到咁窮真係 窮人生仔正仆街
25歲 大角咀 死亡倒數
快啲出文
阿儀完結倒數
無文
文呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞