《新婚的我搭上了鄰家少婦》- 外傳

1001 回覆
183 Like 14 Dislike
隔左一排,再追過
樓主可唔可以講句,如果唔係啊儀媽媽有病要錢醫,佢會唔會搞到今日咁?
隔左一排,再追過
樓主可唔可以講句,如果唔係啊儀媽媽有病要錢醫,佢會唔會搞到今日咁?

一來係阿媽有事,二來因為阿SAM玩自己所以搞成咁。
阿儀篇(第四十二篇)
-------------------------------

係尖東大中華夜總會做野,基本上都係同之前果間性質一樣,唔同既係大中華真係大好多,分左幾個組既媽媽帶住我地,媽媽識得人多tum到客,我地小姐亦可以搵多D。

而大中華黎既客人比較有錢有更多,佢地主要黎係接待生意客戶為主。 叫酒比之前更加豪爽,而出街既TIPS亦比以為多。但有越有錢人既人,性格就越衰格,我地更難服侍佢地。 而同事間亦有唔少搶客之類既事發生。

佢地鐘意玩D變態野,例如迫我地D姊妹飲酒、鐘意唔用套、有時仲會雙飛或者兩皇一后。

我做左兩個星期,聽過唔少姊妹咁講已經好擔心。 而我既客都有幾個要求我唔用套。 對於唔安全既性行為我係反對的,但最終我亦係屈服於錢之下。

對於大中華既感覺,我真係好反感,但對於錢我卻只默默接受,但我留係大中華既時間唔係太耐,因為我見到我既救星。

龍哥!! 龍哥一晚黎左夜總會搵我。

「HI…. 阿儀你好嗎?」龍哥穿起一身西裝出現係夜總會,身後有幾個古惑仔跟尾。

「HI….你好啊龍哥….」 面對佢,我有少少過意唔去,因為之前係代客泊車度話佢冇錢冇用…

「我四圍打聽你啊,知道你冇係以前度做。 以為冇機會再見你,估唔到你原來黎左大中華返工。」

「係啊…我E家係度返工。 冇咩事我要去做野先….」我唔太想同佢講野,因為之前既事。

「A…. 阿儀,可唔可以陪下我。 今日。」 龍哥提出要求。

「我要返工啊,冇時間陪你。」 打算轉身去搵自己組媽媽。

「好~ 咁我搵你坐台啊。 陪我飲野。」 龍哥拖住我去左一張吉台度。

被龍哥強而有力既手拖住走「下… 我依度飲好貴…..」

話未講完龍哥係口袋拎左一疊一千蚊出黎對住侍應講:「比支酒我地!」

龍哥以前做泊車,冇咩錢。 冇見一排佢好似變到好有錢一樣。 我一臉奇怪的望住佢。

龍哥笑一聲:「果日我同你係公司樓下傾完計,我反省過自己都成30幾40歲人,仲做泊車好似好冇用。 哈….我之後咪同轉左做其他野囉。」

「哦….咁你依家搵到錢咪好囉…」

「係啊….生活OK!! 可以照顧到自己,仲可以照顧到你。」 龍哥定眼望住我。

「下….?」

「係啊,我同公司講轉做其他野都係為左你。 你知架!!! 」龍哥飲一啖酒之後再講:「我依家係公司有地位又有錢,我聽過你姊姊GIGI (VIVIAN) 講你為左你阿媽而返工。 阿儀,你以後跟我,我會照顧你同你阿媽。 唔好再係度返工啦。」

「NO…. 唔洗啦….」 我對龍哥唔係冇好感,但佢咁突然,令我唔知點去對應好。

「你介意我老過你?」 龍哥似乎比較介意年齡問題。

「唔係….. 唔關事…..」我望一眼龍哥同佢有一下眼神接觸之後立即望去外面大廳位置。

「唔…. 阿儀,由我第一眼見到你已經好鐘意你。 其實一開始冇諗過會去追你,但我冇諗過你果時會同我一齊係果度返工,我慢慢對下對下你就想追你。」

「唔…..唔….」 我突然諗起中學既時光…. 到底有幾耐冇人同我講過鐘意我!? 係夜場工作,差唔多日日都會聽好多次客人講鐘意自己,但自己分得好清楚只係客人tum自己既花言巧語。

「自從上次見住你同人出街,之後好唔開心咁返黎,我個心突然好難受。 果一刻我係好想立即同你離開夜總會,唔比你再係果度返工受苦。 但係講得好岩,我自知我果時冇能力去照顧到你。 所以我選擇左離開,離開係為左可以令你有更好既生活。」

「唔….」我感覺到龍哥就好似以前中學時,追我既同學所講既野一樣,有一種真實真誠既感覺係度。

「儀,你跟我啦。 以後唔好再係度做野。」 龍哥搭住我膝蓋上既手講。

「唔…但係我做夜總會….同過咁多人一齊….你唔介意咩?」 聽到龍哥一番話,我好感動,但對於自己既身份我唔太希望自己同一個認識自己身份工作既人一齊。

「我唔介意。 其實我既工作都唔係D咩好野。 但我有今日既風光都係因為你,我要你以後可以同我一齊好好生活。」龍哥捉緊我手。

「你比我諗下先…..」 我真係唔知道應該點去答佢。

「好….我比時間你。 你今晚唔好返工啦,唔係。 係今個星期都唔好返工。 我買起你一個星期,你用一個星期時間諗下。」 龍哥說擺叫手下拎錢比媽咪,幾萬蚊買左我一個星期。

-------------------

接下來一個星期,我真係聽龍哥講冇返工。 好好考慮要唔要接受佢。

VIVIAN好希望我可以同龍哥一齊,因為佢覺得我地冇可能一直做夜總會,我地總有一日會人老珠王唔再可以做小姐。 而媽媽身體其實亦需要我比時間去照顧。 依家有人可以去照顧我下半生同媽媽既生活,我應該立即答應。

但面對自己以前做既唔光彩工作,我確實感覺可恥。 我真係唔希望陪我過一生既人知道我既過去。

---------------------

時間好快過左6日。 我亦唔想再留係屋企諗同唔同龍哥一齊所以出左街。

「阿儀~~~」 係旺角波鞋街,聽到一把男人聱音叫我。
知道阿儀嘅結局真係好心up
佐治哥
呀儀自己都講錯左,佢唔係同過好多人一齊,佢只係比好多人中出過姐
呀儀自己都講錯左,佢唔係同過好多人一齊,佢只係比好多人中出過姐

唔係好多姐.... 都係幾個有錢咸濕佬姐
佐治哥

之前提過50萬之後再冇見過姨媽姨丈, 應該唔係佐治哥.

夜場恩客唔會叫佢阿儀, 文仔叫佢CARRIE表姐.

之前文仔篇. 提過阿儀有男朋友, 可能係呢個.
係呀sam or 鄭正華
佐治哥

之前提過50萬之後再冇見過姨媽姨丈, 應該唔係佐治哥.

夜場恩客唔會叫佢阿儀, 文仔叫佢CARRIE表姐.

之前文仔篇. 提過阿儀有男朋友, 可能係呢個.

分析得好好
係呀sam or 鄭正華

仲有可能係龍哥呢~
一定係見返阿sam, 跟手同龍哥結婚後繼續keep住同sam做SP, 俾龍哥發現殺左阿儀
一定係見返阿sam, 跟手同龍哥結婚後繼續keep住同sam做SP, 俾龍哥發現殺左阿儀

幾好喎

幾好喎

應該係見返之前暗戀佢嗰個鄭正華,個男仔仲好鍾意佢,但佢覺得自己好污糟,最後揀左同同龍哥結婚。不過之後忍唔住同個鄭正華搭上,卒之被龍哥錯手殺左。

幾好喎

應該係見返之前暗戀佢嗰個鄭正華,個男仔仲好鍾意佢,但佢覺得自己好污糟,最後揀左同同龍哥結婚。不過之後忍唔住同個鄭正華搭上,卒之被龍哥錯手殺左。

Push
pish
今日又好忙...冇文
請大家等下
中秋

文呢
阿儀篇(第四十三篇)
--------------

「HI~ 阿儀~ 真係你啊。 好耐冇見啦,你幾好嘛?」 一個高大健壯既男仔係後面叫我。

「HI… 好耐冇見啦~ 鄭正華!差唔多4年冇見。」

「係啊4年啦。 我準備升英國讀書升大學。 」鄭正華考完高考,家境唔錯既佢去外國升學唔難想像。

「你就好啦,去外國讀書。」 回想自己,做左4年野其實都未出過國未坐過飛機。 一直就留係夜場對住一班低賤但有錢既人。突然覺得眼前一位中學同學好有光芒,佢既未來一定唔會好似我咁灰暗…

「你點啊? 4年冇見,你打扮比以前靚左好多啊。依家開始做野?」自從中4我半途離校後一直都冇再同中學既人聯絡,所以中學既同學完全唔知道我過去4年同VIVIAN做過既事。

「口花花~ 我邊有靚左,我個樣殘左好多啦。」 夜場工作,又煙又酒加上要陪客人,令到20歲既我望上去比真實年齡大。

「唔係啊…真係好好。同以前一樣咁吸引!! AH HAHA」 同一番說話我係夜總會聽過無數次,我已經麻目了。 但出於鄭正華口中,我卻感到了真誠。 我感到自己面都紅左。

「咪玩啦。」閱男無數既我竟然會覺得有少少尷尬。

「嘻…你出黎旺角有冇野做啊? 如果冇可唔可以陪我買野,我要準備寺英國要買下野。」 鄭正華拎住兩袋野,睇上黎仲有唔少野要買。

「唔~ 見咁耐冇見,你又好似好多野要買咁,我陪下你啦。你要買咩啊?」 反正我一個人都係漫無目的咁行,咁岩又見到4年冇見既同學,就陪下佢啦。

「衫褲鞋襪啦、日用品、手提電腦….等等….好多野啊。」 鄭正華同我肩並肩行,到底有幾耐我冇同男性咁樣係街正正經經咁行? 原來真係冇…. 回想以前,同D客出街就直接上房。 同阿SAM次次都係上佢屋企或者係自己屋企….

「哈….阿儀~~ 諗番下。 我同你好耐冇一齊行~~~ 我記得同你一齊咁行街係中2定中3果時。 都係行旺角。」 鄭正華講起以前既事,正正係我所諗梗既事。

「係啊… 最後一次應該係中3啊。 」其實第一次我同男仔兩個人出街,對象都係鄭正華,就係中2果年,我仲記得。

同佢果個下午行左旺季幾個地方買左好多野,最後去左潮流特區。

「阿儀你睇下~~~ 佢仲未賣啊….」鄭正華手指指住一間公仔鋪玻璃窗內一隻大HELLO KITTY。「你好鐘意果隻啊,你果時話好想要果隻。」

「你仲記得….」冇想過佢仲記得,我同鄭正華第一次出衙時候,同佢行過我就好鐘意E隻HELLO KITTY。

「梗係記得啦。 你果時話好靚,不過屋企冇位而且太貴所以冇買嘛。 你係度企左成分鐘冇行開,果樣真係好想要咁。」

「哈…. 係咩? 有成分鐘咩?? 唔記得啦。」 我拉住鄭正華衣服行,眼尾望多兩眼隻大HELLO KITTY! 依家我係夠錢買HELLO KITTY返去,但總係覺得一隻咁純真既公司同自己職業好似好唔夾。 一個純真一個墜落,兩個極端。

-----

「阿儀唔該晒你陪左我一日啊。 係呢…你有冇時間同我食晚飯? 我請你當係多謝你陪我買野啊。 」

「唔….唔好啦,我約左阿媽。」 已經出左黎大半日,差唔多要返去睇下阿媽。

「唔…咁啊….. 其實我兩星期後要走啦。 唔知道會唔會有機會同到你食個飯,當係FAREWELL我啦….」 鄭正華一樣哀求的樣子。

「OK 咁星期二一齊食LUNCH啦。」 下星期我要返工,下午時間會比較方便。

「OK 我地交換CONTACT啊,你有冇MSN或者ICQ?」

「有啊~ 咁我地再傾啦。 BYE」 我同鄭正華道別。

--------

再次返工前既星期二下午,我打扮一下就出去同鄭正華FAREWELL,我約左佢係旺角見。 鄭正華已經早一步到達餐廳,佢身邊放住之前係潮特既HELLO KITTY。

「阿儀送比你既,當係我去英國前送比你既少少心意。」 鄭正華似乎好滿意自己可以買送一隻我期望擁有多年既公仔比我。

「多謝! 唔洗咁破費啦。」 我懷住複雜心情接過禮物,我唔係唔鐘意,不過覺得自己好似唔再純真….

「你唔鐘意???」 佢好似睇出我心中有點不悅。

我笑一笑,以平日對待客人既笑容同語調講:「我好鐘意啊,多謝你。」

「哦… 你鐘意就好啦。」 鄭正華回答。 「你點野食先啦。」

收到HELLO KITTY後,我覺得有D忐忑。

「阿儀 ,其實我阻唔阻你返工架?」

「放心唔阻啊。我有時間。」

「你係附近做野? 」

「唔係,係尖沙咀。」

「下….咁遠你過黎食LUNCH,會唔會比你老闆話啊。?」

由於我好多客都係尖沙咀等商業區上班,所以我故意避開。 我唔想比客人見到我。 「係啊,我話出黎見客,老闆唔會理我。」

「哦…. 咁好~~ 你做SALES?」

「係啊~~~ 要出去SELL客。 係呢,你有冇搵VIVIAN?」 為左唔想佢再問我工作既事,我轉一轉話題。

「啊…. 冇啦。 佢幾好嘛?」 鄭正華知道VIVIAN做過夜總會,加上曾經拍過拖所以佢問起上黎有少少不知所措。

「我都好少搵佢,間唔中出下黎啦。」 為左唔想人聯想到我都做夜總會,我決定講VIVIAN好耐冇見。

「咁佢依家做梗咩啊? 」

「唔知道啊。」

「下…. 你竟然唔知….」 鄭正華感到奇怪。

「係啊~~~ 仲咩啊你咁關心佢????」
趕返屋企造節,打住咁多先。

祝大家中秋節快樂
文呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞