《新婚的我搭上了鄰家少婦》- 外傳

1001 回覆
183 Like 14 Dislike
[quote]阿儀篇(第十九篇)
--------------------------------
SAM臉上掛住笑容手持避孕套下身隆起:「阿儀,我要入黎啦。」[quote]

頂你又係呢句

故意引ching你

樓主好野
我會一直支持
今天去了書展行,冇打...
樓主好似越來越hea 想爛尾咁
忙姐E排
樓主 我日日等你post
謝謝大家支持。都係果句,唔會爛尾
LM
尾已爛
唉…樓主去左邊,我冇靈感幫你啦
太忙今日冇打
過幾日ok
太忙今日冇打
過幾日ok

慢慢寫
今日有文出
今日有文出

G持
樓主加油
阿儀篇(第二十一篇)
--------------------------------
「我同鄭正華冇左啦~」 VIVIAN口裹說得輕鬆「我同佢上左床,之後佢同我講唔鐘意我就冇同我一齊。」

原來鄭正華都係衰人,呃左VIVIAN之後就分左手。 「所以佢冇阻止你返依份工?」

VIVIAN冇出聲,只係擰則面望住茶餐廳外既行人。

我知道自己講錯說話….「SORRY啊VIVIAN….」

「冇野啊,依家都幾好,我又可以放心搵錢,唔洗擔心男朋友唔鐘意。 我鐘意買衫又得,去食好野又得。 你知唔知啊,有個客請我去過半島食過晚餐啊,咁大個女第一次,真係好靚架果度。」VIVIAN可能係唔想我擔心又可能係想改變一下個氣氛吧,佢不停講依家自己生活得好好。

表面上VIVIAN像是過得好快樂,但同時面上亦掛上一份傷痛。
------------------------------

深夜回到家中,收到了SAM電話。 佢帶有少少責怪既語氣問我做咩同VIVIAN出去玩得咁夜先返屋企,果一刻我有少少反感。 但我心裡都係向住阿SAM,所以同佢道歉。

「你依家過黎我屋企啦。一齊睇碟。」SAM見我道歉後就原諒左我,之後叫我上佢屋企。

「啊... 我今日有少少累,想早少少訓。」 VIVIAN講我唔好咩都應承佢,要拖下佢吊下佢引。

「下... 咁一係我上你度啦。」 SAM第一次主動要求要上黎我度。

「唔好啦,我阿媽就快返黎。」 我再次拒絕左SAM。

「UM.... 你真係唔過黎?」 SAM似乎真係好想我去佢度。

「係啊... 我真係好累,出左成日街,想早D休息下。」

「咁聽日你冇野做嗎? 聽日上黎我度啦?」 SAM心急地問。

「聽日... 我睇下點先啦,我都唔知道有冇精神。」我沒好氣地回話,希望可以令到SAM會緊張我多一點。 「不如聽日先算啦,我想訓啦。」

「咁好啦,BYE...」 SAM冇晒心機咁收線。

收左線後我十分興奮大叫左出黎「YES!!!!!」 真係同VIVIAN講既一樣,男人真係唔可以咩都比佢話事,只可以間唔中比少少甜頭佢。
-------------------------------------

第二朝起身,阿媽叫醒左我。

「咳....咳.....阿儀...咳.... 你仲唔去返工!?」 阿媽咳嗽著叫我起身。

「唔.... 阿媽,你病左仲咁早起身!? 你不如休息一下啦。」 見到媽媽幾年黎身體差左好多,病痛越來越密,心裡有點點痛。

「唉... 我唔返工你點生活啊? 你咪痴啦。咳....咳..... 你快D返工啦。」阿媽拖住病態既身軀出去工作了。

心諗自己係唔係應該快D搵份暑期工做呢? 突然電話響起。

「阿儀,係我。」 SAM 一早就打比我。 「你起身未?」

「唔... 岩岩起左身。」

「咁你出黎起啊?我尋日買左新碟睇。」

「我想今日去行下街同去戲院睇啊。」 我再次同佢講出我既要求。

「都話左唔得啦,你要知道我地身份!」 SAM仍然強硬地拒絕我。

「唔... 咁我自己去睇啦。」 CUT線,我CUT左阿SAM線。 估唔到自己會咁大膽。

電話再次響起來,又係阿SAM!!! 「喂,你做咩CUT我線????」

「我都話想出去睇,我唔想日日都留係你屋企啊。 都唔似拍拖既,似偷情多D! 」 我將心入面既感覺講出。

「咁都係等多幾年姐,你咁都唔肯忍下?」 SAM半帶怒氣去話我。

「咁你又係咁要我上你度? 你自己唔忍下???? 次次叫我上黎都係為左搞我。」

「.......」 SAM無言了。

「點啊? 比我講中左啦。 你冇野講啦嘛? 我收線....」 再次CUT左SAM線。

VIVIAN講得好岩,男人真係只為搞野,SAM都唔例外。 但我收左佢線之後立即感到一陣心痛,真係好HURT..... 好似自己將一段戀情結束左咁。 其實可能SAM係例外呢.... 內心自我安慰自己去幫阿SAM講好說話。

眼淚水係自己冇準備之下突然如雨落下....
都係比賽忙,所以只可以打一篇
F5
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞