《新婚的我搭上了鄰家少婦》- 外傳

1001 回覆
183 Like 14 Dislike
原來咁就可以見到鬼魂, 即係大洲俾阿儀插過

會唔會係阿儀比大舟插而唔係阿儀插大舟?

我理解嘅時間線係:

大洲收樓 -> 裝修進行中 -> 第一次見陳生同阿儀 -> 大洲新樓啪ALICE -> 大洲ALICE鬧交 -> 大洲後樓梯屌阿儀

究竟大洲第一次係咩原因下見到阿儀?

鬼依家野
有緣自然能相會👻
一日追哂正傳同外傳
阿儀響子巴真係好撚正
幾時再會有新文?
一日追哂正傳同外傳
阿儀響子巴真係好撚正

多謝新讀者支持
我今日病左,打唔到文了
年紀大,ot幾日就病了
我今日病左,打唔到文了
年紀大,ot幾日就病了

我今日病左,打唔到文了
年紀大,ot幾日就病了

O乜9T
收工啦
小心身體 等你
唔小心又live左
唔小心又live左

下次小心啲
樓主都比呀儀吸陽氣?
樓主都比呀儀吸陽氣?

似乎係
樓主都比呀儀吸陽氣?

似乎係

阿儀你放過響巴啦
最少俾佢出晒先吸
樓主都比呀儀吸陽氣?

似乎係

阿儀你放過響巴啦
最少俾佢出晒先吸

啊儀真係好猛
唔通作者響子就係龍哥
吸"精"大法!!!
唔通作者響子就係龍哥

做咩姐你
阿儀篇(第六十七篇)

--------------

龍哥伸手想抱緊我:「老婆…對唔住啊…. 我係唔係發緊夢啊?」

為免令佢起疑我靠近佢:「老公,唔洗擔心我係度。」

「阿儀…..我好掛住你啊….」龍哥似乎冇懷疑。我就大口地吸食佢既陽氣,同時我可以感覺到龍哥既思緒,佢對我有一絲慾念。

「老婆…. 」 龍哥向我親吻了,反正都係用口吸陽氣我沒有反抗。 同時龍哥既思想令我知道佢下身已經蠢蠢欲動微微隆起了。就係佢下身變得硬起來時,我發現佢下身開始有一絲一絲血紅色既氣漂出,被我吸收了。

血紅色既氣,比起七孔所吸出黎既陽氣擁有更加強而有力既氣息,充滿了能量。 被吸收到我體內,令我力量充沛,感到身體好似比之後有更實在既感覺。

「啊…老婆…. 好正啊…. 啊…射啦…..」龍哥射左。 就係佢射出時,一股更加強大既力量被我吸入。 龍哥既面色慢慢變得更冇血色。

我開始明白了。 原來我可以透過吸食男人射精而獲得更加強既力量,同時可以令被我吸食者身體變得虛弱。

「.阿儀….你放左佢啦。佢死左你都唔會好過架。」 陳婆婆打算阻止我。

「係啊…咁真係會永不超生啊。」阿強都開始勸我。

當然我無理會佢地,我一心就係要報仇。 「老公… 我仲想要啊。」 思想上我同龍哥接通左,我既思想直接轉到龍哥腦中。

「啊….好啊老婆…」 龍哥下身已經再一次硬起,血紅色既精氣再一之被我吸食!「啊…老婆………嘩….我要射啦…」

「叮….叮….」 就係龍哥岩岩射出,佢電話就響起,我同佢思想既接通斷了。

「唔….啊…..」 龍哥感覺好 “支力” 地接電話。

我打算再去吸食龍哥既陽氣,但竟然完成吸唔到。

「冇用架…佢醒左你係吸唔到。…你放過佢啦,我地係為你好先叫你唔好殺左佢,我地4個夜晚吸少少就算啦好唔好? 佢死左你會比地府打到灰飛煙滅架。」 陳婆婆再次勸導我。

「你收聲!!!」

「啊….」 我一手扼實陳婆婆,佢完全反抗唔到。 我感覺到從吸過龍哥既氣後,力量大增。

「喂….你放左我阿媽啦…. 你打佢都冇用…」阿強知道自己唔夠我打只可以求我。

「快D話比我知到底做咩可以吸到佢陽氣同岩岩血紅色既氣我知,我要知道一切。」

「好….好….你先放左佢我講比你知。」

從佢地口中知道,強哥因為天生既氣比較強,一般鬼魂係吸到佢陽氣,所以佢地3個之前一直都吸我既氣。 就係因為龍哥殺左我之後,精神受到打擊,而令到佢地3個可以吸到佢既氣。

鬼魂吸陽氣係可以增加力量同時修煉而跳出鬼魂之列,升格為仙。 當然過程好長。 而佢地3個就係想離開鬼魂之列而吸陽氣修煉。

而我因為同龍哥有緣份,係思想上可以同佢接通,所以佢見到我既靈魂。 如果力量再強大一D,仲可以係佢清醒時現身。知道了一切,我決定等龍哥再訓既時間就去吸佢陽氣,我要殺左佢。

「係啊…我都差唔多起身,同你一齊食個飯。」 龍哥同電話中既人約食午飯,之後就去左梳洗準備出門。

殺左我竟然仲可以好似冇事發生過咁同人食飯返工! 我跟住佢去到洗手間,我要睇實E個賤人。

「嘩….」龍哥望到鏡中既自己,果一刻佢諗自己面色做咩事會咁差。 我發現自己可以知道佢諗梗咩。 陳婆婆佢地話我知只要有一定力量,要知道人類既思考唔係難事。

「哼…. 你尋晚咁爽出兩次,梗係面色差! 今晚我再幫你啦..哈…」 我好似傻左咁,對知佢唔會聽到我講野,我係度自言自語。

我在暗暗歡喜,因為我就快可以殺左佢。黃昏後,我企係平台,望街。 期待住龍哥返黎。

返黎比我攞佢條命!!!!

--------

「卡…」 龍哥比平日早左返黎。門被打開,已經有一個小小黑影閃入屋內。 係一個小朋友!!! 大約5-6歲左右。在左顧右盼。

「HI 姐姐…」 !?

龍哥尾隨其後手持一個袋神色凝重的步入樓內,唸唸有詞。「老婆…..對唔住啊….」見到龍哥,我就火起。

「姐姐~姐姐~ 請問你係唔係佢老婆?」 小朋友問我。

「哼… 你唔好題…係佢殺左我。 你做咩會同佢一齊黎?」 我意識到眼前E個小朋友唔係人,而係鬼。

「哦…原來係你!! 哈~~~ 你好啊。 我叫沙文圖。」 沙文圖對我笑住講。

對於沙文圖既禮貌,我感到一陣放鬆。「你好,我叫阿儀…..啊…..」

突然我被打飛開小腹中左拳。被打中向後飛開既同時,沙文圖飛到我面前奸笑一下面露猙獰,一手拍打我將我硬生生係半空中打下。

「你想傷害”爸爸”!! 哼…有我係度你唔好再搞佢。」 沙文圖蹲下以不可一世地警告我。 之後走向龍哥。

龍哥正係龐一個角落放置一個神樓,內有一個小小既泰國神像。 再放上左幾粒糖。沙文圖高興地食神樓既糖,面上再次車現一副小朋友既稚氣。

「唉…呀…冇啦。 我諗你冇得報仇啦儀姐姐,你老公請左鬼仔保護啊…我地都冇得吸佢陽氣...」小紅同我講,似係怪我尋晚吸龍哥陽氣吸得太多,引黎一隻鬼仔保護龍哥。

我面露不悅,想打小紅出氣。

「呀…..阿儀,細蚊仔講野冇分串,唔好怪佢。」 陳婆婆及時出現,將我拖住。「放心放心,我有計…. 過黎傾下」陳婆婆襯沙文圖食梗糖,拉我去一邊傾點對付沙文圖。
望穿秋水
好好睇
頂可以咁峰迴路轉嘅
變左鬼打鬼

btw 一般鬼係咪吸唔到龍哥陽氣?
響兄好似打漏左個唔字
意思相反左
頂可以咁峰迴路轉嘅
變左鬼打鬼

btw 一般鬼係咪吸唔到龍哥陽氣?
響兄好似打漏左個唔字
意思相反左

一般鬼係咪吸唔到龍哥陽氣 > YES!! 龍哥氣場強所以一般鬼吸唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞