《新婚的我搭上了鄰家少婦》- 外傳

1001 回覆
183 Like 14 Dislike
lm
《新婚的我搭上了鄰家少婦》- 外傳
文仔篇(第二篇)

---------------------------------
眼前有兩個黑影! 唔通大細波姊姊花仲係度?

女人:「啊.... 爸爸文仔醒啦。」

男人: 「....哼! 不知所謂!」

我雙眼開始睇野清楚左,但我唔洗睇都知係度既兩個人係我阿爸阿媽。

我感覺我胸口仲有少少疼痛頭昏。

媽:「哎呀~ 文仔好啦,你終於醒。」 我發展我訓左係醫院病房內,左手吊住鹽水。

媽續說:「你係酒店出左事,比人送左黎醫院啊....阿仔你嚇死阿媽啦....嗚....」 阿媽見我醒返就喊。

阿爸玄壇面口:「你個衰仔,影衰晒我。 不知所謂!!!」

「啊...你唔好話個仔啦,你岩岩先起身,你比佢休息下啦。」

我唔係好知發生咩事,只記得自己係酒店3P搞搞下野覺得好痛之後冇左知覺。 醒番就係度見到阿爸阿媽。

「你係酒店突然暈左,酒店報警送你入黎架。」阿媽細聲係我耳邊講。 我知道因為阿爸知道我係酒店搞野搞到出事所以好嬲。

「哼,你都醒返,仲有咩好睇啊,走啦。 正一慈母多敗兒。」阿爸自己一個走左。

阿媽見到阿爸走左:「唉啊... 你阿爸尋晚到今朝都冇訓,所以火D,我陪佢返去先。 醫生話下午黎睇一睇你就可以出院,我下午會再黎接你走啦。 文仔,聽媽咪話以後唔好咁爛玩啦。」

「知道啦! 你返去休息下先。你同你D朋友走先啦。」

「朋友? 咩朋友?」阿媽奇怪咁問我。

「呢...門口果4個.....人呢??? 睇先企係門口附近...? 可能入錯左黎? 」唔通自己眼花?

「你係唔係太眼訓? 你訓下啦,一陣下午媽咪再黎過。BYEBYE」

明明後面有4個人,企左係一陣。 阿爸走果時我見到佢係度,點解幾秒鐘時間又唔講再見就走左人?? 唔通係另外一D床位病人既親友? 但我望係左右兩面,都冇病人係度。

間3人病房只有我一個病人訓係床,另外兩張床係鋪得好好,完全唔依有人用過咁。我冇咩深究過原因我就訓左,因係好累好眼訓。 加上自己個心口同頭都係有少少痛,都係休息一下先。

唔知係醫院張床好訓定我太累,我好快訓著左。

訓訓下覺得四周圍好似冇晒聲音,我想起身睇下咩事,但係無論我點都係發唔到力,係連手腳都郁唔到。

我唯一可以郁既係對眼睛,出盡力都係唔郁得,連手指都好似麻痺左咁,感覺係好似比一D野好重既壓住咁。

「唔...唔...唔...」 計想出聲叫人黎都唔得。 到底做咩事???? 突然一陣耳嗚聲"鳴....."長而底沉既聲音。

依個感覺持續左差不多1分鐘,我自開始感到自己手腳開始放鬆返,耳嗚亦都慢慢退去。開始可以郁動到身體。

發現自己已經汗流浹背... 打算起身落床出去廁所抹一抹汗。

一起身...我發現右面床邊企左四個灰白色半透明人係度。 兩個人披頭散髮目露凶光咁望實我............

我呆若木雞咁同佢地四個互望.... 我驚到冇左反應可以出到,我強烈地感覺到眼前四隻半透明人型係 - 鬼.....!
一起身...我發現右面床邊企左四個灰白色半透明人係度。 個人披頭散髮目露凶光咁望實我............

我呆若木雞咁同佢地四個互望.... 我驚到冇左反應可以出到,我強烈地感覺到眼前四隻半透明人型係 - 鬼.....!
加速 加速
留名
文仔篇(第三篇)

---------------------------------

病房門打開,醫生同護士入左黎,見到我呆左望住一邊。

「王志文,你冇事嘛?」醫生問我

「我...冇事。」四隻鬼唔見左,我諗我岩岩係比鬼壓。

「王志文,你身體都好差呀下,同你CHECK過身體,心跳得比較快,有少少血壓高,血糖低。 係唔係成日唔夠訓?」

「係啊.... 」

「咁你以為就唔好咁夜訓,飲多D水唔好飲酒果D,要多D休息啦。」醫生係咁易講兩句:「你出得院啦。」

「阿醫生,我個心口同頭好痛啊。」

醫生解開左我衫鈕睇:「冇野啊,心口有少少紅印,係唔係暈既時間撞到?」

「唔係啊,係早排已經痛,痛左幾個月,依排仲痛得密左!」

「冇事既,我開D止痛藥你食啦。」

「係啊仲有啊,我對眼有冇事?」

醫生覺得奇怪 :「眼? 有咩事啊你隻眼?」

「唔知道有冇撞親呢? 眼野好似有D....怪怪地 」 我唔太想講我見到鬼,應該話我想係自己對眼撞親先見到有鬼。

「睇下! 唔....冇事啊,冇撞親冇受傷」 醫生又係後咁易睇下:「你係有少少眼乾姐,可能唔夠訓睇下唔清楚係咪啊? 我比D眼藥水你用啦。」

「姑娘~ 你幫佢準備下出院啦。 下個星期返黎覆診。」醫生邊行邊急部行出房。 想必佢係好忙所以唔得閒理我。

而我亦唔想留係間房,知道可以出院未等阿媽黎已經自己換好衫準備出院,因為我唔想再係度見到果D污槽野........

換好衫咁岩阿媽到左就一齊走。 阿媽揸住車黎,一上車就講:「阿仔,你爸爸未平復到,佢知道你係酒店出事真係嬲啊,一陣你返到去唔好同阿爸嘈啦。」

「知道!」

我阿爸係做批發生意既,生意好似做得唔錯,佢好多時間都放係生意上,基本上同我好少講野。 而阿媽就間唔中上去阿爸公司坐下幫手,其實大部份時間都係去行街SHOPPING同去搵下D親友咁,好HEA下。

而我就係一個中產家庭生長既人,平日出入都有車接送。 阿爸阿媽比好多資源我去讀書學野想我有多方面既發展,不過我真係唔鐘意佢地迫我學太多野。

我係鐘意去玩既人,不過我一開始係好乖好聽父母話既人。可能係反叛期吧, 到我17左右,已經學人偷偷地上去酒吧玩,果時係表姊 - CARRIE帶我去玩。

仲記得第一次同 表姊係去尖沙咀D酒吧玩,我表姊D朋友都係去果D賣假酒既爛場玩多,之後我自己玩都唔去D假酒埸。

「文仔,你記得唔好同你阿媽同我阿媽講同我出左黎,佢地唔鐘意我教壞你啊。」 仲記第一次去表姊咁同我講。

「喂CARRIE你表弟好得意啊~~~」CARRIE表姊一個女性朋友叫 Vivian,好似細我表姊2,3年左右大約24,5歲。

「Vivian你咪打我表弟主意啊,你第一次黎酒吧玩,我帶佢黎見識一下架。」 表姊繞住佢男友用佢豐滿既雙乳壓向佢。佢著低胸衫我係第一次見到,佢對波大到真係嚇親我。

「唉呀~ 你表弟邊似第一次黎玩,你睇佢係咁望住你個胸。 哈哈.... 你睇下VIVIAN姊姊啦,我都唔差架,有36C!!! 」VIVIAN雙手拉我個頭對住佢個胸!

我巨龍立即起左,搞到我鬼死咁尷尬。 同場左有6-7個哥哥姐姐,個個都大個我差唔多10年,係VIVIAN同我年齡近D,可能咁佢就同我玩得多D。

果晚佢地教我骰盅 、One Two、猜枚等等,我由開頭咩都唔識到之後越玩越叻,越玩越覺得開心。 我果下係諗,點解我以前一直比阿爸阿媽迫我讀書學野…. 原來去酒吧咁好玩!!!!!

果晚玩到1點左右,我打算走,因為應承左要返屋企。 VIVIAN一聽到我要走就跟住黎。

「啊~ 文仔要走啦,我又走啦。 嘻…」VIVIAN同我其實都飲到醉醉地。

「唔~ VIVIAN咁你同我表弟走先… 唔… 你唔好乘機食左我個乖仔表弟….嘻…. 」表姊其實已經飲到HIGH晒唔知自己講咩, 如果係咁擔心我比人食就唔會比VIVIAN同我食啦….
加速
快d食姐姐
kurwa!
lm
今日有無文
今日休息下
今日休息下

文仔篇(第四篇)

Vivian拖住我行去婚紗街果面,咁岩我女朋友就打黎。

我透一口氣醒一醒神「我同表姊岩岩飲完野,依家返屋企啦。」 女友問我返屋企未。 女友係聯校活動時識既,佢讀女校我讀男校,我地學校聖誕節BALL識左之後拍拖,但我從未同佢上床。 因為大家屋企都有人,所以冇機會做。

女友:「好啦BB,咁你快D返屋企之後打比我。我等你CALL」

收線後我同VIVIAN講:「你想去邊啊? 我前面的士站上車啊。」 我打算快快手返屋企交人,果時我好怕女友要準時交人,因為自己讀男校少接觸女生,比我幸福地識到女友所以我會好聽話。

VIVIAN 鬼鬼馬馬咁笑:「你女朋友仔要你交人? 」

「哈…係啊… 要返屋企打比佢。 」

「陪多姊姊陣啦~~ 」 佢拖實我KEEP住係婚紗街行。 沿路兩面都係婚紗鋪,我第一次入黎依條街,覺得我新奇。 依… 佢同我行依度唔通要同我結婚? (我果時真係好天真)

「VIVIAN你同我黎依條街做咩啊? 你有野要睇? 家你住依面?」

「HOHOHO… 你冇黎過依度?」 VIVIAN個樣古古惑惑咁「你放心同我一齊行啦,你同你女朋友拍左幾耐拖?」

「哦… OK! 我同佢拍左幾個月啦。 係學校BALL識。」

「噢…. 幾個月? 咁食左人未啊? 」 VIVIAN有點挑逗口敏去問我。

我比佢問到面紅紅咁「唉啊… 唔答你!」

「哈哈…. 你好可愛啊,你怕羞啊? 」 VIVIAN好似玩弄我依個純情學生咁:「你仲係處男?」

「下….」 我估唔到佢會咁直接,果然係姊姊…. 三兩下比佢知道我仲係處。 我唔答佢,太怕羞…。

「嘻… 咁好今日等姊姊幫你開苞啦~~」 下開苞係咩黎??

VIVIAN停左笑笑口咁對住我,我望一望附近 一個粉紅色招牌“維多利X” 。 VIVIAN拖住我行過去…. 「喂喂喝…咪住先….」 我想制止VIVIAN

「做咩啊? 我唔靚咩?」

「唔係… 你好靚不過我有女朋友,我要打比佢。」

「哈…. 我靚咪得LAW,你都想試下做愛係咩感覺GA!? 放心WOR我地好快搞掂架啦。」

一聽到佢話好快搞完我就係嬲左:「咩好快?」

「哈…. 嬲啊? 處男多數好快~~~ 。」VIVIAN以一個恥笑態度去同我講。

我比佢咁笑法真係忍唔到:「去咪去!」 之後就同VIVIAN入左去。

維多行X – 人稱「維記」 係一間時鐘酒店,我聽就聽得多,但發夢都冇諗過會入去。

依間「維記」地處偏僻,係VIVIAN帶領之下係一條小巷進入「維記」門口。 入左去唔同一般酒店有reception係度,只有部lift係度,我地直接入去等LIFT!

入到去lift口,部lift 顯示係12樓落梗黎。 「過夜家時租?」 一個阿姐既聲音係lift門個對講機發出。 我望一望四周發展原來大門口有人個CCTV係度,原來我地已經係被監視中。

VIVIAN熟練地回答:「兩個鐘!」 兩個鐘? 佢唔係話我會好快嗎? 原來快極都要兩個鐘…. 仆街啦,平日我打JJ都係幾個字就出,我當前戲玩半個鐘,再減半個鐘沖涼,我要1個鐘先可以射? 死火,我得幾個字咪超快?

果下我真係驚自己表演差比VIVIAN笑死我。

係我煩惱梗點可以廷長時間時,有一對男女入左黎,場面好尷尬。

對講機阿姐又講野:「過夜家時租?」

男人:「時租啊!」 依個時間lift到,有個阿姐係lift入面。

LIFT姐姐:「兩個都係時租係咪?」 「係|

我地4個人就入lift. 我同VIVIAN先入去,我留意到原來果兩個人男既有3-40左右,個女仔得20左右。 VIVIAN同我打左個眼式。

之後一行人去左9樓,阿姐就比左各兩個套我地之後收左錢,好似係$300蚊係Vivian比。 之後就關左門,得返我同VIVIAN係入面….
留名
加速
加速
lm
加速加速
如果能夠少啲錯字就完美
如果能夠少啲錯字就完美

加速
文呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞