《新婚的我搭上了鄰家少婦》- 外傳

1001 回覆
183 Like 14 Dislike
文呢
出野
大家努力推下post先。 我忙多兩日
下。。。LIVE左
今日上左大陸

我返到黎香港就出文啦⋯⋯
見到真係笑左
見到真係笑左

[img][/img]
[img][/img]
見到真係笑左

文呢
文呢!
見到真係笑左

[img][/img]
[img][/img]

見到真係笑左

[img][/img]
[img][/img]

唔知做咩電話up唔到相
阿儀篇(第六十六篇)

--------------

聽完陳婆婆既解釋,我冇嬲佢地3隻鬼。 反而我知道可以吸龍哥既陽氣,我覺得好高興,因為可以吸盡佢既陽氣,將佢殺死。

我要報仇!!!

企係床邊開始學佢地3個用口向佢臉部一吸,幾團淡白色煙由龍哥七孔中被我吸出。

我吞下白煙後感到自己精神為之一振,體內力量慢慢積累起黎。

「喂….阿儀停啊…你唔好再吸啦。」 陳婆婆3個見住我大力吸食龍哥陽氣,立即阻止我。 「你咁會整死佢架,之後我地大家都冇得吸啦。 唔好啊…..」

但我冇理會佢地,我既目標係要報仇。 我用力推開佢地3個,3個竟然一下就比我推到彈開好遠,吸食龍哥陽氣令我力量大增。

「呀….阿媽….佢咁勁既….」 阿強被我既力量推開感到吃驚。

「梗係啦… 佢比龍哥殺左,好大怨氣,依家佢一心要殺左龍哥,加又上吸左佢既陽氣所以好力過我地3個啊…. 今次死梗啦阿仔,唉….」

小紅企返起身同陳婆婆講「阿嫲,雖然唔係時候,不過都要提下你,我地已經死左好耐,冇得再死梗啦。」

「唉~ 衰女包咪玩啦。 我地快D阻止佢,唔係龍哥死左我地3個就有排都冇得吸陽氣。」

見佢地3個向我飛撲過黎,想阻止我。 我跳起一腳將身材最大既阿強踢到撞向房牆角。 之後再雙掌打向身形短小既小紅。 陳婆婆見到我兩下已經將阿強及小紅打倒,沒有再上前阻止我。

對於自己力量大增,我十分滿意地以高高在上既眼光厲視佢地3個「你地3個唔夠我打,我警告你地唔好再阻我殺依個衰人。」

說擺,轉身打算再吸龍哥陽氣。

今次我大口大口貪婪地吸食佢既陽氣,力量開始慢慢注我我身體中。 慢慢地,我感到自己力量竟然可以令自己浮係半空之中。

「呀…..」仍然訓係床上既龍哥發出一絲柔弱既聲音。

「阿儀….真係夠啦,佢死左,你會比地府既官差拉落地府,永不超生架啦….唔好啊….。」陳婆婆再次好言相勸。

「哼…. 永不超生又點? 我唔理,我要殺死佢。 你同我收聲。」 「啪」一巴打向陳婆婆。

對於自己突然既行為,覺得難以理解。 可能係報仇心切吧。

龍哥將我生命奪去後,仲要扮我去呃鄭正華。 我一定要殺死佢,之後再去殺去VIVIAN果賤人。

再次走到龍哥前,今次我直頭爬到床上,眼看住龍哥面色由紅潤慢慢變得慘白。

我再次吸食。 身體漂浮係龍哥之上,面對面去吸。

「呀…….」龍哥再次發出痛苦既聲音,頭部在左右擺動,身體似感覺有危險而自然反應去逃避我,逃避我吸食佢既陽氣。

由於佢左右搖擺,令我難以吸食。 我就出手想去捉實佢既頭,固定佢等自己可以容易一點去吸食。

當然,作為一個鬼魂,我冇可能可以捉住一個人。 但係我雙手一個落空,穿透入龍哥頭部時,一下觸電既感覺。

我同龍哥本身既靈魂接逍上,我可以感應到龍哥既魂魄。

龍哥魂魄仍然係身體之內,但被我既手穿透身體之後,佢既靈魂被我喚醒了。

「老婆….?」 龍哥既魂魄迷糊地問我。「我係唔係….發梗夢呀….老婆…你….?」

龍哥魂魄見到我感到有點怪,但佢又好似唔太確實地可以講出當中既問題。」

而同一時間,係佢魂魄清醒時,我感到我可能更加容易吸食佢既陽氣!!!!

「係啊….老公。」 為免佢有任何舉動影響我吸佢陽氣,我扮出一副冷靜既表情同佢對答。
原來咁就可以見到鬼魂, 即係大洲俾阿儀插過

阿儀姐係CARRIE
咁大周撞鬼同阿儀扑野之後文仔上黎見到隻鬼係阿儀
咁佢咪知道左點解表姐一路唔見左
黎料啦
等左好耐樓主終於出

會唔會係阿儀比大舟插而唔係阿儀插大舟?

會唔會係阿儀比大舟插而唔係阿儀插大舟?

我理解嘅時間線係:

大洲收樓 -> 裝修進行中 -> 第一次見陳生同阿儀 -> 大洲新樓啪ALICE -> 大洲ALICE鬧交 -> 大洲後樓梯屌阿儀

究竟大洲第一次係咩原因下見到阿儀?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞