《新婚的我搭上了鄰家少婦》- 外傳

1001 回覆
183 Like 14 Dislike
LM
lm
阿儀篇(第十五篇)
--------------------------------
為避免媽媽下午回到屋企見到我冇返工又嘈,所以我出左去。目的地係阿SAM屋企。

原本打算搵佢出去睇戲,但係阿SAM話怕比其他老師或同學見到我地去睇戲,睇以拒絕我,係我苦苦哀求之下SAM比我上佢屋企睇VCD。

有得見阿SAM已經好好,估唔到佢會叫我上佢屋企,又可以了解多D阿SAM既屋企生活。

我刻意打份一下,著上短裙背心,仲買左意大利粉上去煮比佢食。 我地約左係觀塘街市附近見面。

「喂,阿儀! 你咁準時到既?」 阿SAM一身便服拎住個7-11依行過黎。「我買左少少野飲野食,我係依度住架。」阿SAM手指向我身後既大廈。

「哦~ 咁岩企正係你屋企度~~」

「快D上去。」 阿SAM冇理會我,先入去大廈內。 佢真係好怕比人見到同我一齊。

到左電梯大堂「我依度難唔難搵?」阿SAM先開始關心我,態度同平日對我好唔同。 我係有少少介意佢係人前人後兩個面口,不過我明白原因而且亦冇得投訴佢。

「唔難搵,觀塘街市唔太,你又講得清楚,好易搵。 你食左野未啊? 我買左意大利粉,可以煮比你食。」

「啊… 未食啊… 好啊,我地一陣一齊煮。 不過我屋企好細,好亂。你唔好介意。」 阿SAM微笑回答我。

感覺好似一對新婚夫婦,好開心。

阿SAM屋企唔算細,1房1廳,大廳簡潔明亮,廳中間有個大書架分隔客飯廳,書架上放滿好多唔同既書,有心理書、有英文書、有生物書、天文書、小說等林羅滿目。

「你D書每本都睇過?」 我好奇一問,因為數量真係好驚人,保守估計有幾百本。

「啊… 都差唔多啦,我鐘意睇書嘛。」 阿SAM摸摸頭笑笑口。「係唔係有野食啊? 你煮比我?」

「係啊~~~ 為食鬼!」我笑阿SAM好似個小朋友一樣。「你平日係學校就好嚴肅,估唔到平日你好似小朋友咁,好得意。」

「哈…咁平日返工做野嘛。 快D煮啦,廚房係度。」阿SAM引領我入廚房。

廚房內有齊廚食用具及調味料等等。

「你平日係唔係會煮野食? 你既廚房用具好齊全啊。」 看到一個男人府房竟然會有咁多廚具,令我有點驚訝。

「都係有時會自己煮下玩下。」 阿SAM原來咁勁。

「好~ 咁等我煮,你出返廳先啦。」
大家期待阿儀mola mola既時候到啦
加速
比靚仔阿sir好過比肥佬食
雖然可能係悲劇的開始

睇黎阿儀外傳好長,仲未講到結婚同死

Btw 音無兄好勁 真係寫到好女人啊
佢咁淫 可能佢迫sam sir 破佢處
Molamola
佢咁淫 可能佢迫sam sir 破佢處

可能係佢破Sam sir個處
Sam sir 無咁正常嘅,咁正常就唔會搞到大波表姊入邪道啦
加速
大家期待阿儀mola mola既時候到啦

阿儀篇(第十六篇)
--------------------------------
「SAM,你有冇茄汁同黑胡椒啊?」我正係廚房中忙碌著為阿SAM煮愛心意粉做晚飯。

「係櫃入面,我幫你拎。」SAM入左黎係細小既廚房之中幫我係廚櫃拎茄汁同黑胡椒,SAM則身經過我時手肘輕輕掂到我既胸部。 被碰到一下,我如同觸電般,心及身都震左下,比起肥經理直接揑我帶來既刺激輕微一點卻多了一份令我心跳既感覺。

SAM是有意的吧?! 佢睇左兩下眼前廚櫃冇發現茄汁同黑胡椒,就轉身去門口位置既雪櫃裹搜尋,經過我時手肘又再一次擦過我既胸部頂尖既兩點位置。 「唔….」 一時間忍唔住叫左一聲,我感覺SAM聽到了我叫左出黎,立即FEEL到自己兩面充血變得火熱。

SAM可能係冇意的吧? 打開雪櫃東找西找的終於搵到了。 接過汁同黑胡椒後我把名SAM趕出廚房。 我唔想心上人睇住自己係廚房中雞手鴨腳既樣。

平日在家會間中煮飯,但廚藝只係有限,意大利粉相對上係自己有信心既一度菜色。阿SAM間中係廚房門外望我是否需要幫助。

由於我將阿SAM廚房弄到有一點亂,所以一見到阿SAM偷望我就將佢趕走。

「有得食啦~~~~」經我係廚房試味後,終於有今次把意粉端出,用了將近兩個小時先完成。

「黑椒茄汁意粉配可樂汁雞翼!!!」我自滿地對住SAM笑。

「好香啊!!! 阿儀辛苦你。」 SAM幫我手接過我手上既意粉。

自從農場餐廳晚餐後,已事隔兩星期,我地再次共進晚餐。 而且仲係阿SAM既屋企之中,食我親手煮既晚餐。 雖然搞左兩個幾鐘,但可以有兩人共處既時光同比阿SAM試到我手藝,一切都係值得的。

「我幫你夾。」 希望全情可以服侍阿SAM,我搶住幫佢夾意粉。 「快D試下!!好唔味!?」

望住SAM用叉拮起意粉放入口「唔....」 好緊張呀... 好似比賽一樣,意粉交到評判手上,心跳得好快,希望評判覺得好食。

阿SAM沒有講任何野,只係擺出一個手指公。 YEAH~~ 好野~~~ 我得左啦。 阿SAM鐘意食我煮既野。

「仲有雞翼啊。」 我將雞翼夾到阿SAM碟中。

「唔~~ 好好食啊。 我鐘意食你煮既野。」

「真係架?? 好野~~ 你鐘意食我日日煮比你食。」 心上人鐘意自己用心煮既食物原來真係好幸福好開心,我第一次感受到依份喜悅。

「你唔洗返屋企食咩?」 阿SAM其實唔太了解我屋企。

我一邊食一邊同SAM講自己屋企既事,由爸爸離開講起直到現在。 阿SAM好留心去聽我既過去。

「咁你呢? 我又要知你D野。」 我好想了解多一D阿SAM。

「我咪家中獨仔,教書之後就一個人搬出黎住。 一來想自己一個住,二來近D學校方便返工。」 SAM好簡單地交代一下自己既事。 「好啦,你飽未? 我地執完野就睇VCD啦。」

「啊~~~ 等我幫你洗晒D野。」 我唔想比SAM見到佢廚房比我搞到亂晒。

「哦,好啦。咁我睇下一陣睇咩VCD好。」SAM樂得清閒地回應我。
雖然可能係悲劇的開始

過奬
我幻想自己係女性去寫,但其實同真絲打寫都仲係好有分別。
Sam sir 無咁正常嘅,咁正常就唔會搞到大波表姊入邪道啦

雖然可能係悲劇的開始

過奬

真絲表示其實已經好好
我覺得以阿儀嘅年紀同出身,當佢搵到認為係真愛,係可以為挽回佢而拋棄哂一切尊嚴
雖然可能係悲劇的開始

過奬

真絲表示其實已經好好
我覺得以阿儀嘅年紀同出身,當佢搵到認為係真愛,係可以為挽回佢而拋棄哂一切尊嚴

係寫得幾好嘅

會唔會寫埋阿儀搞主角嘅時候,係點諗?
港女的一生
仲未入戲肉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞