《新婚的我搭上了鄰家少婦》- 外傳

1001 回覆
183 Like 14 Dislike
龍哥好慘

有幾慘,佢自己都可能出去偷食啦
阿儀篇(第五十八篇)

----------------------

夢中驚醒後望一望電話,下午4時多,原來 自己訓左一個鐘左右。 電話顯示有個Message。

Message 係鄭正華一個鐘前比我既。

「阿儀。 讀完書返香港後可以再見返你,我真係好開心。一直同AUNTIE有聯絡,或者係仲有一絲寄望可以從中知道你既音訊吧。

其實有諗自己係唔係應該要放棄對你既思念,因為你已經結左婚,我知道自己唔應該對你再有任何寄望,唔應該去幻想同你會有發展空間。

不過偶然係街上見到你後,我內心再唔可以壓制到自己。 我唔可以否認自己想將你搶過黎自己身邊。 比到幸福你既人應該係我先岩。

但同你相處幾日,見到你生活仍然安好。 再想像一下如果要你背負罪名面選擇我,我卻於心不忍。

哈….或者到依一刻我仍然只係一個小朋友幻想住自己可以同你一齊吧…. 期實可以再次同你相偶上知道你幸福,我就放心啦。

其他我已經BOOK左機票返去英國啦,今晚就走。今次返去打算留係英國做野唔會再返黎, 你唔洗黎送我機。

唯一唔放心AUNTIE自己一個人生活,不過你同佢已經和好‧祝你同AUNTIE仲有你先生快樂生活。

BYE」

或者鄭正華既離開對佢就係最好既一條路,我一個污穢既女人,冇法配上你。

「鄭正華,多謝你。 其實我都好鐘意你,知道你對我好好我真係好開心。 假如時光可以回頭,我會選擇你的。 I LOVE U! 」 最後一次我希望可以同鄭正華認真講出心底話,正打算將Message送出時… 我聽到大門發出聲音。

「嘻….嘻…… 好衰架你….」 一把熟悉既女性聲音由門外傳入來。

「係架~~~ 我係咁架啦。 你唔係鐘意我夠壞咩?」 一把粗獷既男子回應。

「啜…啜….唔….」 幾下的濕吻既聲音。

女:「喂…. 等一陣啦,度門仲開住架,一陣比對面屋見到。」

男:「哈…. 怕咩啊,依個返工時間冇人啊。 就係貪食個時間唔會撞到人先帶你上黎。」

女:「你咪咁淡定啊,你女婆已經懷疑梗你啦,上次唔係我通知你,你可以已經比佢係電話度搵到我同你既SMS同通話紀錄。

「卡」 大門被關上。

男:「係啦,咁我地快D增取時間啦搞野啦,一陣老婆返黎比佢撞到就煩!」

女:「…啊…衰人,咁你就唔好同我返黎屋企搞啦,出去時鐘咪仲好,可以慢慢玩。 哇…..好痕….」

男:「哈…. 係屋企同你搞刺激好多嘛。 黎啦,今日唔用套啦,幫我生個仔啦。」

女:「唔…. 呀…. 好啊…. 幫婷婷生個細佬啊。」 女聲再次呻吟。
Vivian
個女叫婷婷

真係vivian

之前仲要同文仔講好耐無見阿儀唔知點
係咪嬲鳩阿儀介紹文仔搞到大肚
個女叫婷婷

真係vivian

E度遲下出個time line解釋
個女叫婷婷

真係vivian

應該係同龍哥夾埋殺左阿儀,心虛所以話好耐無見阿儀 不過阿儀都係抵撚死,正臭雞
我已看到未來了
So sad
臭雞vivian
lm
文阿
Btw好好睇
加速
唉,阿儀人生真係坎坷
臭雞vivian

阿儀係坎坷、為世所迫
Vivian就是天生水性揚花

呢句真
個女叫婷婷

真係vivian

E度遲下出個time line解釋

係咪又外傳
其實佢地之間嘅情怨情仇糾纏左咁多年,搞大肚應該只係引爆炸彈嘅果個按鈕
阿儀篇(第五十九篇)

----------------------

聽到一對狗男女既對話,唔雖要睇佢地既樣我已經知道佢地係邊個。 內心一陣酸痛感,好似比人挖穿左心臟般,腦海空白一片失去了思想。

點解會係VIVIAN同龍哥??? 依個打擊對我太大。

龍哥同其他女人我都算,為左生活為左比媽媽相信我真係生活得好,我可以忍受龍哥去叫雞玩女人去偷情,或者係我內心知道自己鐘意既人係鄭正華。 對於龍哥,佢只係我生命中一個水泡。

但我唔想相信原來同龍哥塔上既會係自己多年來既姊妹 – VIVIAN。

更令我又驚訝又憤怒既係,原來VIVIAN個女婷婷竟然係同龍哥所生…. 我完全接受唔到。

我大力拉開房門:「陳一龍 你好野。 你對得我住。」

龍哥及VIVIAN見到我突然出現,嚇得立即整理夜服。

「阿儀…. 唔係你諗咁架….」VIVIAN邊整理胸圍邊行過黎想同我解釋。

「仆街啦你!」 「啪」 我一把打去VIVIAN臉上。「你個八婆搶我老公? 枉我當你係好姊姊…… 賤人。」 雙手不停拍打VIVIAN。

,「喂~ 你停手。」 龍哥出手阻止,幫VIVIAN擋下。 「你痴夠未呀? 咪打佢啊。」

被龍哥推開「我痴???? 你話我???? 依家係你玩女人仲要係搞左我個姊妹,你依家話我有問題? 我吊你老母!!!!」 不自量力既我竟然衝向龍哥雙手齊發打去龍哥赤裸既上身。

盛怒既我速度快得令龍哥走避不及。龍哥只能將重心腳轉移,連帶上身一同扭動,避開攻擊。

但上身仍然掛彩,被我右手指甲爪出一度血痕。

龍哥被我爪傷後,面容扭曲得有如惡鬼般一掌向我膊頭轟下。 「啪」 受唔住重擊既我如斷線風箏般飛墮地上。

「啊….」 腰部直接撞到木地板上,痛得令我不能企身。

「你為左佢打我? 陳一龍你好野。 賤人VIVIAN,你好啊,搞我老公。」 我唯一可以做只係破口大罵。

「夠啦,我衰? 係得你最慘??? 係啊係啊!! 全世界係得你最可憐!!! 我吊你!」VIVIAN終於開聲。

VIVIAN續說:「由細到大人人都係話你靚女,我就只能夠係你身邊做綠葉!! 我鐘意鄭正華,明明對佢好好,佢都唔理我。 眼中只有你!!!! 到最後係因為我同佢講你鐘意阿SAM所以先同我拍拖。 但只係拍得一日咁多,佢就同我分手。 因為你啊! 就係因為你,佢同我分左手。 明明我都做主動佢都唔要我。」

坐係地上既我冇出聲。

「到做夜總會,明明我好受歡迎。 點知你黎到之後,你就做左一姐,咩客都比你搶晒啊。 做咩所有好野你都拎晒霸晒啊? 你知唔知我有幾慘啊? 鐘意既人比你搶左,客又比你搶左。 我果時做小姐個心真係好唔開心。 」

「你個八婆,搞我老公仲要話係我衰???? 你痴架!!!」 我確實唔知佢做咩可以咁就去搶我老公。

「係啊,我係痴架。 咁點啊? 我就係唔鐘意你,我一直睇你唔順眼啊。 做咩事我又做小姐你又做小姐,你可以搵到人比咁多錢你洗,點解你可以搵到人肯同你結婚? 我一直就係你身邊睇住你有幾好幾幸福。 我咩都冇啊…. 阿儀,果時你結婚同我講一齊唔好做,你話你開鋪幫你手做。 你做咩生意啊? 你做到執左啊! 我點生活啊? 」

「咩啊? 沙士人人都執,關我咩事啊? 吊你,你話我做到間鋪執左怪我? 怪我搞到你冇飯開啊???」

「係啊!! 我見住你有人照顧我眼紅啊。 你又唔冇得生仔,咁龍哥咪同我生囉。 話你聽啊,婷婷就係龍哥同我生既。 你D人冇得生,龍哥仲同你一齊你咪執到囉。」 VIVIAN不可一世咁對我講。

我當場呆呆的望向龍哥。

龍哥冇正眼望住我,而係走去VIVIAN度:「VIVIAN,夠啦,今日就算啦。 你返去睇住個女先。」

「咩啊? 你衰左比你老婆知道就要我走啊? 我唔走啊! 佢都知道左啦,你就當面講你面佢家要我囉?」 VIVIAN迫龍哥做決定。
好緊張呀 加速
正呀
龍哥選左vivi
阿儀喊住咁搵鄭正華 然後
阿儀應該差不多要死了
阿儀應該差不多要死了

自殺定俾佢兩個殺死
阿儀落過仔
會唔會被冤鬼纏身?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞