召喚lihkg所有學神/P牌巴絲 (6)

1001 回覆
10 Like 0 Dislike
啱啱報完筆試,睇到張form話考路試前要睇23米外嘅車牌 想問係咪真係會睇到 咁鬼遠

無咁遠。 十米到

如果23米都睇唔清車牌,又唔肯戴眼鏡

有事上黎真係累人累物

我衣家都日日揸 九龍東到荃灣 揸下揸下熟就無事

頭兩分鐘揸架AT車真心唔慣
俾少少油佢自己就油門都唔洗踩都去到3-4x
但其實用幾分鐘熟左就好易揸

幾個月揸揸棍波,就嚟要揸返一個月自動波,唔知會唔會唔慣[/quote]
第一次有個人坐係你隔離就應該ok
AT基本上長期D波就得
搞少好多野
想問下有冇九龍區好師傅介紹 利申棍van
想問下有冇九龍區好師傅介紹 利申棍van

我之前嗰個教得算唔錯
係自己考試柒,先要考多take
想問而家報路試排到幾時?
鴨駕聽日2 take
上次衰 未能調整車速以適應交通狀況。
仲有超越物體時未有留意交通情況。
有無師兄俾下貼士要注意乜?
鴨駕2nd take已經覺得好廢,希望今次搞店。

行利榮線去到公廁位轉彎前就要收油,無論直去或轉右都要望右慢車過,同埋入利興線要多留意同死車間距離,望鏡擰頭要交足戲。

行申:尋日鴨駕first take衰路試,因為出街個陣個車頭擺太近左邊柱位

Thanks 師兄!希望聽日搞店!

多謝師兄!今日鴨駕2 take pass!

哈登fans?
考完油塘 肥左路試
自己cut線大意望唔切架小巴跟尾
cut到但咁就4個大剔
但考完發現其實都唔洗太緊張
有信心重考會pass

我有信心你會再肥

on9仔?
你地師傅教棍van望左鏡洗唔洗擰埋頭望盲點?定係淨望左鏡?

我知右就兩樣都要做

淨望左鏡

另外師傅教如3波直路 轉緊黃燈可以照3波停車

佢話車速低過30先好拖2波停

係咪咁

見到前面有燈就唔好上3波著先啦
過左燈先3波

我知右就兩樣都要做

淨望左鏡

係咪咁

見到前面有燈就唔好上3波住先啦
過左燈先3波

一係就燈前早D收返做2波

我知右就兩樣都要做

淨望左鏡

係咪咁

過左燈先3波

會被人話唔轉波肥咗
啱啱報完筆試,睇到張form話考路試前要睇23米外嘅車牌 想問係咪真係會睇到 咁鬼遠

咩意思 答下我 洗咪配翻副新眼鏡

咁都要問,你智力有問題唔適合渣車

我知右就兩樣都要做

淨望左鏡

係咪咁

我師傅問過我,三波停車會肥定唔望鏡停車會肥?
我覺得要停的話就要停,唔通前面有人都照衝咩,家陣係考安全意識,只要你望過後鏡冇車衝上o黎就應該要停,就算係三波
過左路試但乙部衰調頭
想死

我知右就兩樣都要做

淨望左鏡

係咪咁

過左燈先3波

你一早應該望定轉左燈未,如果見到岩岩轉就踩油去,真係突然轉黃燈咁你都要3波照停架啦 除非你知道停左都出界咁先博照去架者
見唔到有冇轉燈咪一早拖2波慢慢去囉
過左路試但乙部衰調頭
想死

唔緊要啦,齋排乙部補考好快,個零月就得
忠義街1take pass咗 各位巴打加油!
等左咁耐終於到我明日中午考澤安
天光道 1 take pass, P 牌仔報到
聽日培正 求集氣
等左咁耐終於到我明日中午考澤安

我下星,好緊張

我知右就兩樣都要做

淨望左鏡

係咪咁

有得望點解唔望

3波直路停車無問題,你係街無得次次都預到支燈幾時轉架嘛。但如果支燈係轉灣就點都要踩慢架車落定二波等,寧願等下支燈都唔好三波過灣,好大機會肥你轉灣速度太高,速度控制不當之類。

有冇師傅介紹?

有冇師傅介紹?

有,巴打請留tg
今日忠義街retake pass左
易過石蔭好多!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞