召喚lihkg所有學神/P牌巴絲 (6)

1001 回覆
10 Like 0 Dislike
其實點解個個學神都揸到咁慢(葵盛圍條直路30km/h都冇)
係師傅唔俾快定係佢地唔敢快

邊個位?
有d位前面有死車咪唔上三
好撚灰 炒第二次
啱啱排咗成粒鐘先拎到p牌

放lunch去拎排撚左個半鐘 遲晒到先番到公司
樓上個巴打死忽然扭胎都算好 起碼知死咩
我朋友考完滿心歡喜覺得pass硬
點知肥佢大剔冇望鏡
咁佢就當然堅持自己有啦
可能唔夠誇張 (不過呢個位好主觀既)
呢d真係死左都唔知咩事
準備學車
唉 屌 學車全部野都做得好好
一到路試暗斜停 開車吊得太高 連死火兩次
剔左離合控制不當 我屌 其他全部都好好架

我果時溜左兩次都pass
好彩個考官後生仔好人

我果時溜左兩次都pass
好彩個考官後生仔好人

又係死火? 我死火無溜後

我6月14號pass左 係咪姐係今日就攞得P?
佢話7個工作天

我都係14號pass, 前日拎
今日揸第三日
樓上巴打唔係衰在「扭埋停車讓的士」唔啱
係無情情「扭埋去d 死車度製造危險」

最好做法應該見的士出就原地停
佢過到就過,過唔到佢就會讓你ga啦

我師傅話佢地趕時間嘛, 如果佢過到, 幾窄佢都會過。
佢過唔到就焗住讓, 你都係慢慢過, 唔洗理佢

佢話7個工作天

我都係14號pass, 前日拎
今日揸第三日

觀塘沙田無咁多人 我個陣都係早少少去沙田等佢開門之後五分鐘搞掂

佢話7個工作天

20號都拎得啦

但係7個工作天喎 唔係普通嘅7日喎

我係4個工作天已拎到

的士本身踩緊線.我知道我考車要讓
所以我扭左少少讓,一扭完就俾人踩
我左邊全部死車,架model X泊到凸撚矖出黎
佢話我太貼部model X 。。。架的士又死都要過

如已確定對頭車無車, 你踩線先, 然後對頭的士黎到
你係應該踩停自己部車。 扭係死罪.....
就算你唔貼MODEL X 都係死突然擰軑

塞住交通? wfc?
鬥唔好郁
囉, 你唔郁係唔會肥

如果你踩線先, 對頭車即使冇踩線但將會同你接近
都係同一做法, 踩停自己或慢速駛過, 即使大車司機都會咁做

仲有
的士本身踩緊線
咁即係你睇唔清對面交通情況而扒出, 又係死

考完,係師父叫我應該同佢鬥唔好郁
唔洗扭黎讓佢
屌你老尾4000幾呀!

所以我頭先咪話就咁停,唔洗扭埋囉

我知呀
我個時諗住讓佢,點知害死自己

唔講考試,真實自己渣車

你扭個下部死車有人開門落黎

你同佢就係咁先,爭你線個條友反而乜事都無。

考過幾次真係唔怪得啲考官嚴格

你考試要做嘅嘢 打燈、睇鏡、讓人
現實揸車都需要做齊
做得唔好真係會死人

只要諗通呢點,就唔會覺得人係特登肥你
有無巴絲知道Pass咗之後最快幾耐可以拎正式牌?
利申,應該係七日以內

正式牌要拎P牌嗰日計起一年後
天光道2take pass

第一次行靠背龍又旅遊巴又整路又黑面官,結果3大tick勁灰

今日行亞皆老街。雖然都有死車同大斜路整路。但整體條路易好多,收到張分紙成個人鬆哂
Btw 個官好撚型。好人黎
14:00永考街2 take pass
轉上盛福街果到比個dc9衝燈搞到我急停死火踩黃格 嗰下都以為要預備510點知pass左
考官194多謝你
剛考完油塘一take pass
樓上巴打唔係衰在「扭埋停車讓的士」唔啱
係無情情「扭埋去d 死車度製造危險」

最好做法應該見的士出就原地停
佢過到就過,過唔到佢就會讓你ga啦

我師傅話佢地趕時間嘛, 如果佢過到, 幾窄佢都會過。
佢過唔到就焗住讓, 你都係慢慢過, 唔洗理佢

無錯,呠你都唔好撚彩佢。
今日學完忠義街
難過石蔭咁多既
好驚肥多次
今日學完忠義街
難過石蔭咁多既
好驚肥多次

我覺得忠義易啲

利申:石陰fail 忠義輕鬆pass
今日學完忠義街
難過石蔭咁多既
好驚肥多次

我覺得忠義易啲

勁撚多人橫過馬路
今日學完忠義街
難過石蔭咁多既
好驚肥多次

我覺得忠義易啲

三條線得培正難少少
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞