召喚lihkg所有學神/P牌巴絲 (6)

1001 回覆
10 Like 0 Dislike
之前考泊位,隻腳震到控制唔到

呢隻糖係有振靜/放鬆嘅作用
無乜味嘅,考前食兩粒

係咪車淑梅果隻?

唔知
唔睇電視唔聽收音機
不過食過係work

我震到架車流前小小
即係踩停拉手制空波抖返五六秒
之後再拍過 左腳爭掂埋地冇咁震先拍到
都冇肥

無乜味嘅,考前食兩粒

係咪車淑梅果隻?

唔知
唔睇電視唔聽收音機
不過食過係work

我震到架車流前小小
即刻踩停拉手制空波抖返五六秒
都冇肥
準備考鴨駕 有咩要注意

衰左記得唔好再學,揸車唔岩你

真係咁易?

岩岩考完鴨駕肥撚左丙部嘅人覆緊你
祝泊係利榮街霸人半條行車線嘅車主出入平安

無乜味嘅,考前食兩粒

係咪車淑梅果隻?

唔知
唔睇電視唔聽收音機
不過食過係work

我震到架車流前小小
即刻踩停拉手制空波抖返五六秒
都冇肥

永孝街肥丙部 抽多次又中返永孝街

好事wo 起碼唔使學新路
準備考鴨駕 有咩要注意

真係咁易?

有無咩野要注意 鴨駕肥一次都成5-6千

你幾點考,我岩岩俾利榮街架仆街車累死

我第一次都係...

我第一次都係...

我第一次都係...

我第一次都係...

我第一次都係...
星期一考油塘
今日肥
補考最快要幾時?

巴打過宏業東同康業街果陣有咩心得?
次次行宏蘇東都俾師傅屌到仆街
話d意識好麻麻
我下星期考15:25
師傅話靚時間 希望幫到我pass

你個時間行其他路線機會大過宏業東,因過宏業東3-4點多車到打仗咁, 不過操熟宏業東應該行邊條都會合格

1525宏業東要注意地點我覺得有幾個:
1. 油站的士排隊, 車房可能有車出入
2. 基本上每個路口都有死車, 師傅教睇唔到路當有車,轉左我會低速轉彎, 吊極力子行到中間白線頂住個位同時睇對面線,睇到無晒車就打燈借線出; 轉右既話埃住條白線,搵到轉彎位先,見到路口無車出就轉入去, 再打燈借線
3. 臨到西鐵底前既cut線2線, 如果太多車cut唔到, 要係箭咀前停車等cut
4. 由於成條路線都要不停cut/借線, 記得每次都要睇鏡望盲點

祝巴打順利

仲有過線扒頭真係要慢慢黎 有唔對路要停
我就衰左油站左轉個路口 一起步就有貨van劈住入彎都反應唔切就俾考官即肥

我第一次宏業東 肥左係油站小巴的士入氣
油站要格外留神的士同小巴
係宏業東多死車 對頭車 要慢慢過

第二take 元朗邨輕鬆過 cut線 望到無車就過 要果斷小小 否則比人話判斷力不足 學車佢成話我:望到有車先過咪遲囉 無車就過 唔好等 學車果陣成日cut到烏龜咁慢 比師傅屌 話我阻住後面 (西鐵下面 左過右果到)
有個黃格位果到 自己小心 單車外賣同廢老

西鐵下面 啲車一定會zip你位 考試操車先要習慣 唔好讓比人入 唔好比位人zip你 佢地zip你 你一急住轉
就好易忘記望鏡而肥 加油

多謝3位巴打俾左咁多貼士我呀
想問多樣 西鐵下面左cut右好似係雙黃線黎 我地真係可以停車等cut線?
我而家好多時係轉入去之前望住果個紅綠燈 臨入前見佢閃就收慢等下盞 就唔會俾果條直路車衝上黎cut唔到線

真係唔該哂3位巴打

師傅咁教, 我未試過

但係, 你行到最後唔停繼續行會去左第二度

係呀 呢個位好撚伏

果時師傅話 過左雙白/黃 後 如果後面一直有車 就係第二條燈柱前停低 走晒再落 無問題的 我考果陣後面無車 輕鬆過
點解好似冇乜人考掃桿埔咁 因為太難?

我考樂活道mt 1 take pass
當初報呢到只係唔想排咁耐 冇諗過難唔難
不過又好彩搞得掂
你地揸自動波果時,斜路開車係唔係要一隻腳踩住個腳制,另一隻腳補少少油?等架車有動力向前先放腳制
因為我係學棍van,有得鬆極力子
你地揸自動波果時,斜路開車係唔係要一隻腳踩住個腳制,另一隻腳補少少油?等架車有動力向前先放腳制

踩住油門放手制
點解好似冇乜人考掃桿埔咁 因為太難?

我考樂活道mt 1 take pass
當初報呢到只係唔想排咁耐 冇諗過難唔難
不過又好彩搞得掂

下星期一到我啦

自動波一鬆腳制已經有動力唔會溜後
準備考鴨駕 有咩要注意

真係咁易?

唔緊要再排過 加油呀 欣彤
準備考鴨駕 有咩要注意

真係咁易?

有花生唔敢食

真係咁易?

有花生唔敢食

🤔🤔🤔🤔🤔🤔
祝泊係利榮街霸人半條行車線嘅車主出入平安

對唔住欣潼絲打
準備考鴨駕 有咩要注意

真係咁易?

欣彤唔緊要,下年再考,幫你清哂成個香港島既死車
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞