召喚lihkg所有學神/P牌巴絲 (6)

1001 回覆
10 Like 0 Dislike

的士本身踩緊線.我知道我考車要讓
所以我扭左少少讓,一扭完就俾人踩
我左邊全部死車,架model X泊到凸撚矖出黎
佢話我太貼部model X 。。。架的士又死都要過

如已確定對頭車無車, 你踩線先, 然後對頭的士黎到
你係應該踩停自己部車。 扭係死罪.....
就算你唔貼MODEL X 都係死突然擰軑

塞住交通? wfc?
鬥唔好郁
囉, 你唔郁係唔會肥

如果你踩線先, 對頭車即使冇踩線但將會同你接近
都係同一做法, 踩停自己或慢速駛過, 即使大車司機都會咁做

仲有
的士本身踩緊線
咁即係你睇唔清對面交通情況而扒出, 又係死

考完,係師父叫我應該同佢鬥唔好郁
唔洗扭黎讓佢
屌你老尾4000幾呀!

所以我頭先咪話就咁停,唔洗扭埋囉

塞住交通? wfc?
鬥唔好郁
囉, 你唔郁係唔會肥

仲有
的士本身踩緊線

唔洗扭黎讓佢
屌你老尾4000幾呀!

我知呀
我個時諗住讓佢,點知害死自己
樓上巴打唔係衰在「扭埋停車讓的士」唔啱
係無情情「扭埋去d 死車度製造危險」

最好做法應該見的士出就原地停
佢過到就過,過唔到佢就會讓你ga啦

知道
我阿媽話如果第三次都唔得就算
可能個天唔想我揸車。。。

知道

天無絕人之路,我都考左三次,尋日先拎P
但尋晚同今日都揸左成日車,so far so good

講黑仔,我黑仔過你
第一次黃雨,第二次黑雨,第三次係剛打完八號波嗰日
今日第一日P 差D炒
有冇巴打學緊第4堂都轉唔好個彎
有時連直線都行唔到 成日靠左去死車到
利申:棍波

想行直線望遠d,架車就自然去望著果點
行車時多d望左右鏡,偏左一方就修正
7月頭考澤安

我都係 ,師兄學左幾多堂?
個人覺得最難係斜路停車,我成日死火

知道

唔好成日賴黎賴去
比你係考官無啦啦個考生扭左想隊埋人地架死車到
老閪都踩停你啦
你突然扭咪構成唔安全囉 唔洗突然扭讓佢架
好似上面巴打咁 安全情況下停低/慢駛
考車黎講 遇到的士狗玩野梗唔好扭黎扭去啦 肥硬
一個的士 一個外賣電單車 真係考牌惡夢

學神請入
有冇人試過考完未夠七個工作天就去運輸署攞到P牌

我,六日就拎

前人經驗四日通常都得,我自己三日都拎到
啱啱排咗成粒鐘先拎到p牌

咁我遲d轉名要搞幾耐?
考完油塘 肥左路試
自己cut線大意望唔切架小巴跟尾
cut到但咁就4個大剔
但考完發現其實都唔洗太緊張
有信心重考會pass

咁我遲d轉名要搞幾耐?

九點未開門前就去排定啦
忠義街 過個個整路位

剔左我太接近物體
其實點解個個學神都揸到咁慢(葵盛圍條直路30km/h都冇)
係師傅唔俾快定係佢地唔敢快

驚嘛大佬
我宜家渣自己車兜一轉油塘
吊著學神尾 原來自己當時咁慢
做學神果陣上到3波已經覺得好快

驚嘛大佬
我宜家渣自己車兜一轉油塘
吊著學神尾 原來自己當時咁慢
做學神果陣上到3波已經覺得好快

第一次上到3波勁驚停唔切

塞住交通? wfc?
鬥唔好郁
囉, 你唔郁係唔會肥

仲有
的士本身踩緊線

唔洗扭黎讓佢
屌你老尾4000幾呀!

我知呀
我個時諗住讓佢,點知害死自己

唔講考試,真實自己渣車

你扭個下部死車有人開門落黎

你同佢就係咁先,爭你線個條友反而乜事都無。

我6月14號pass左 係咪姐係今日就攞得P?
佢話7個工作天

20號都拎得啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞