召喚lihkg所有學神/P牌巴絲 (6)

1001 回覆
10 Like 0 Dislike
啱啱報完筆試,睇到張form話考路試前要睇23米外嘅車牌 想問係咪真係會睇到 咁鬼遠

啱啱報完筆試,睇到張form話考路試前要睇23米外嘅車牌 想問係咪真係會睇到 咁鬼遠

聽朝考油塘 想問下有冇特別野要注意
臨考上呢幾堂係咁俾師傅屌我太緊張
今晚上埋最後一堂
希望今晚同聽日都順順利利

另外想問棍van轉波點樣可以hold實啲個軚盤

大力d
遇到個好師父真係唔會上網問人點做點做
之前跟件垃圾 要靠自己上網惡補youtube問人以為有用 依家睇翻都係無撚用
個陣俾佢鬧到癡線 仲以為自己真係無天份
後尾蝕左2000幾蚊的起心肝轉左個朋友介紹既
真係有咩唔明就問 講到你明為止

所以遇到垃圾屌人呃鐘師父真係盡早換
一個仙都唔好豪俾佢
完全另一片天黎

同我情況一模一樣,之前俾人鬧到無信心,唔想上堂,轉左師傅信心反曬泥
上星期忠義街細圈,病住考都pass
遇到個好師父真係唔會上網問人點做點做
之前跟件垃圾 要靠自己上網惡補youtube問人以為有用 依家睇翻都係無撚用
個陣俾佢鬧到癡線 仲以為自己真係無天份
後尾蝕左2000幾蚊的起心肝轉左個朋友介紹既
真係有咩唔明就問 講到你明為止

所以遇到垃圾屌人呃鐘師父真係盡早換
一個仙都唔好豪俾佢
完全另一片天黎

紅字agger
講開又講, 有d朋友只係想揸下屋企d普通自動波車, 唔會揸棍波
但唔知點解好執著係都要學棍波, 又好撚緊張d極力子點用同點轉波整到手騰腳震
學緊個陣又要睇唔起d廢牌係度四圍講自己學棍波
最後肥埋路線跟住灰緊

男人點可以無支棍渣手

咩意思 答下我 洗咪配翻副新眼鏡
一定要考車先可以搵師傅?
有冇得未報就搵師傅試渣幾堂睇下自己適唔適合渣車

有學牌就得
聽日下午就考 到依家4點都未訓得著 唉 聽朝仲要返工
有無師兄有快期師傅介紹

過左筆試有學牌咪得囉

咩意思 答下我 洗咪配翻副新眼鏡

激光 con 眼鏡 自己揀啦屌

試堂可能當補鐘計,收貴啲
同埋好多人頭幾堂係舞唔掂部車,好正常
想問九點考培正有咩要注意 求𧶽教
未追曬post

1. 出口置中, 好多人諗住轉左靠定左然後比考官大剔太接近
2. 出口小心右面車
3. 路線1右轉公主道好多人死轉彎食左人地條線/停左係黃格/停係橋底之後睇錯人地紅綠燈
4. 路線2左轉公主道靠邊靠得唔靚或者出到去之後心急過巴士頭衰太接近
5. 路線3左轉公主道之後匯合死
6. cut兩條線個度死
7. 死車

唔該師兄
好似好多伏咁 其實條路算唔算難

唔洗客氣啦, 呢度好少人講培正, 所以見到先回
我以前考之前無聊上youtube睇d唔同路線
覺得除左鴨駕之外其他d路線都差唔多
個人覺得除左d死車泊得衰而當時衰心急或者緊張
其他所謂伏都可以平日練熟

肥過培正,細tick變大剔
鴨駕聽日2 take
上次衰 未能調整車速以適應交通狀況。
仲有超越物體時未有留意交通情況。
有無師兄俾下貼士要注意乜?
鴨駕2nd take已經覺得好廢,希望今次搞店。

行利榮線去到公廁位轉彎前就要收油,無論直去或轉右都要望右慢車過,同埋入利興線要多留意同死車間距離,望鏡擰頭要交足戲。

行申:尋日鴨駕first take衰路試,因為出街個陣個車頭擺太近左邊柱位

Thanks 師兄!希望聽日搞店!

多謝師兄!今日鴨駕2 take pass!

的士本身踩緊線.我知道我考車要讓
所以我扭左少少讓,一扭完就俾人踩
我左邊全部死車,架model X泊到凸撚矖出黎
佢話我太貼部model X 。。。架的士又死都要過

如已確定對頭車無車, 你踩線先, 然後對頭的士黎到
你係應該踩停自己部車。 扭係死罪.....
就算你唔貼MODEL X 都係死突然擰軑

塞住交通? wfc?
鬥唔好郁
囉, 你唔郁係唔會肥

如果你踩線先, 對頭車即使冇踩線但將會同你接近
都係同一做法, 踩停自己或慢速駛過, 即使大車司機都會咁做

仲有
的士本身踩緊線
咁即係你睇唔清對面交通情況而扒出, 又係死

考完,係師父叫我應該同佢鬥唔好郁
唔洗扭黎讓佢
屌你老尾4000幾呀!

好明顯係你廢
考完油塘 肥左路試
自己cut線大意望唔切架小巴跟尾
cut到但咁就4個大剔
但考完發現其實都唔洗太緊張
有信心重考會pass

我有信心你會再肥
1月 天光道 留名
鴨駕聽日2 take
上次衰 未能調整車速以適應交通狀況。
仲有超越物體時未有留意交通情況。
有無師兄俾下貼士要注意乜?
鴨駕2nd take已經覺得好廢,希望今次搞店。

行利榮線去到公廁位轉彎前就要收油,無論直去或轉右都要望右慢車過,同埋入利興線要多留意同死車間距離,望鏡擰頭要交足戲。

行申:尋日鴨駕first take衰路試,因為出街個陣個車頭擺太近左邊柱位

Thanks 師兄!希望聽日搞店!

多謝師兄!今日鴨駕2 take pass!

恭喜恭喜,希望沾到你既好運氣,十月我都可以PASS!!!
有冇人考過跑馬地荷塘道?有咩要留意?分享下都得
你地師傅教棍van望左鏡洗唔洗擰埋頭望盲點?定係淨望左鏡?

我知右就兩樣都要做

我知右就兩樣都要做

淨望左鏡

我知右就兩樣都要做

淨望左鏡

另外師傅教如3波直路 轉緊黃燈可以照3波停車

佢話車速低過30先好拖2波停

係咪咁
有冇巴打考油塘pass?有冇咩心德可以分享下

無咁遠。 十米到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞