召喚lihkg所有學神/P牌巴絲 (6)

1001 回覆
10 Like 0 Dislike

好驚今日肥對佢唔住

考成點?上次考朝早,師傅話要9點半後先學得車,冇得練

法例話要九點半先有得學

朝早7點就去學泊車了
唔咁早去 排隊都冇哂時間

屌我平時番工 平日剩係夜晚先有時間學 根本學唔到泊車 都唔知點撚算

我同你一樣
上咗2X堂 八成都係夜晚7點後學
係拎咗日星期六一早就去學
2堂已經試到5-6次泊位調頭
不過我港島 唔知你情況點

我剩係試左幾次調頭
仲未控制到架車點樣有咁慢行咁慢
鬆左小小腳掣 架車一開始係會慢慢行 但會越行越快 明明已經定實左個腳掣同極力子

你要練到喺斜路淨係叼離合器,唔用手掣同腳掣,架車可以唔郁,你就可以練到有幾慢就可以有幾慢!
如果你覺得架車快係應該再踩低啲離合器
下年2月考

好驚今日肥對佢唔住

考成點?上次考朝早,師傅話要9點半後先學得車,冇得練

法例話要九點半先有得學

朝早7點就去學泊車了

屌我平時番工 平日剩係夜晚先有時間學 根本學唔到泊車 都唔知點撚算

我同你一樣

我剩係試左幾次調頭
鬆左小小腳掣 架車一開始係會慢慢行 但會越行越快 明明已經定實左個腳掣同極力子

你要練到喺斜路淨係叼離合器,唔用手掣同腳掣,架車可以唔郁,你就可以練到有幾慢就可以有幾慢!

斜路wo 真係得咩?
下個星期考試到依加仲係咁俾師傅屌睇黎要肥了

師傅屌咩先

轉彎踩線,太接近,少望鏡,唔岩時間過線
係自己死on9

過死車預兩車位再過 入返線都係兩車位先入
轉線過車入線全部都睇鏡擰頭完左先好做
上面既野自己記好
轉彎自己練

兩車位好窄

過死車前一個巴士位已經要打燈擰頭決定出唔出

早多少少都得

入返線唔洗兩架車位, 你比人攝仲危險, 考試同實際都係
岩岩肥尻左永考

個仆街官No.153 一上我車成村人望我已經知領野
條路渣得好都肥尻我 可能𥄫左女

肥你乜

肥我無查看交通情況 無顧及其他道路使用者
佢都on9 之後d教官話呢條友肥人無理由 睇心情
小撚心佢 chok到佢少少交戲勁過謝庭峰

屌佢老母啲影帝考牌官真係好乞人憎
第一堂無死過火
上二波教埋轉彎踩brake吊極力子技巧
申利:棍van

法例話要九點半先有得學

朝早7點就去學泊車了

我同你一樣

我剩係試左幾次調頭

斜路wo 真係得咩?

得架,你可以試吓斜路開車,叼離合器叼到上斜之後,再非常少少咁樣慢慢踩低少少,當架車停,又唔會溜後,你就掌握到呢個技術,放返少少就會係架車最慢嘅時候

法例話要九點半先有得學

朝早7點就去學泊車了

我同你一樣

我剩係試左幾次調頭

斜路wo 真係得咩?

得架,你可以試吓斜路開車,叼離合器叼到上斜之後,再非常少少咁樣慢慢踩低少少,當架車停,又唔會溜後,你就掌握到呢個技術,放返少少就會係架車最慢嘅時候

架車唔怕骨骨聲瀕臨死火?
第一堂無死過火

你學棍VAN第一堂唔教你吊極力子仲可以教你咩
第一堂無死過火

意思係教過彎腳部動作
第一堂無死過火

意思係教過彎腳部動作

轉彎有D咩腳部動作要做?
第一堂無死過火

意思係教過彎腳部動作

轉彎有D咩腳部動作要做?

Brake到車震踩低少少吊極力子囉
我想問p牌衝燈 係咪一定要p多半年

Yes

Yes

洗唔洗比多600

Yes

洗唔洗比多600

600罰衝燈就一定要比
加監應該走唔甩

Yes

洗唔洗比多600

600罰衝燈就一定要比
加監應該走唔甩

8月甩p 喊出來

Yes

洗唔洗比多600

600罰衝燈就一定要比
加監應該走唔甩

8月甩p 喊出來

小心d啦巴打

Yes

洗唔洗比多600

600罰衝燈就一定要比
加監應該走唔甩

8月甩p 喊出來

如果借左架車比個FD渣 個FD衝紅燈 車主會唔會有事?

Yes

洗唔洗比多600

600罰衝燈就一定要比
加監應該走唔甩

8月甩p 喊出來

有事就個個潛水

Yes

洗唔洗比多600

600罰衝燈就一定要比
加監應該走唔甩

8月甩p 喊出來

有事就個個潛水

諗清楚有冇借左比人

Yes

洗唔洗比多600

600罰衝燈就一定要比
加監應該走唔甩

8月甩p 喊出來

有事就個個潛水

諗清楚有冇借左比人

車主緊要有喇,部車落你名
得左
得左

21歲 p牌 出jazz
有冇人知保險幾錢到
有冇巴絲有相熟Agent
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞