召喚lihkg所有學神/P牌巴絲 (6)

1001 回覆
10 Like 0 Dislike
如果搵屋企人代拎駕駛執照要準備咩文件

授權書,你身份證

意思係教過彎腳部動作

轉彎有D咩腳部動作要做?

Brake到車震踩低少少吊極力子囉

轉灣原來要吊極力子?

我係九龍塘學車果陣好多細急灣 學神又多
遇到前面架學神妹下妹下咁轉彎
你用緊2波入彎
唔想完全踩停架車但係又唔可以撞佢尾
咁就要極慢速過彎
但係架車太晚2波會死火
哩個時候要踩慢架車加吊住極力子過彎

如果前車真係慢得濟
吊極力子都衝緊埋去
咁我就會踩停架車入1波
等前車距離遠番再起步

學車唔是都教轉彎前brake 轉一波入彎咩

停左車就話要轉1波姐 無停車洗鬼轉

佢講九龍塘呀ma 全部學車
有時前面學車太慢d師傅會叫你落一波轉彎
正常緊係2波啦
停左車就話要轉1波姐 無停車洗鬼轉

車未停 我break到佢就黎死火 未停車
我踩左離合器 咁我轉唔轉返一波好

考車轉,P牌唔轉

利申前幾日沙駕1 take pass
第一堂無死過火
上二波教埋轉彎踩brake吊極力子技巧
申利:棍van

你學棍VAN第一堂唔教你吊極力子仲可以教你咩

意思係教過彎腳部動作

轉灣原來要吊極力子?

你用緊2波入彎
咁就要極慢速過彎
但係架車太晚2波會死火

如果前車真係慢得濟
吊極力子都衝緊埋去
咁我就會踩停架車入1波
等前車距離遠番再起步

考試我就唔敢咁踩 以免緊張彈腳
直接落低一波就算 又唔會比人大剔
有牌話知你3波轉彎
第一堂無死過火

意思係教過彎腳部動作

轉灣原來要吊極力子?

你用緊2波入彎
咁就要極慢速過彎
但係架車太晚2波會死火

如果前車真係慢得濟
吊極力子都衝緊埋去
咁我就會踩停架車入1波
等前車距離遠番再起步

有牌話知你3波轉彎

態度正確
第一堂無死過火

意思係教過彎腳部動作

轉灣原來要吊極力子?

我都係第一次聽轉彎要吊極力子

轉彎唔係收慢轉就得架喇咩

意思係教過彎腳部動作

轉灣原來要吊極力子?

你用緊2波入彎
咁就要極慢速過彎
但係架車太晚2波會死火

如果前車真係慢得濟
吊極力子都衝緊埋去
咁我就會踩停架車入1波
等前車距離遠番再起步

有牌話知你3波轉彎

咪係,一路都係講緊考牌,平時佢鍾意點吊極力都得
有冇近期考元朗巴絲
考咩路線多?
水邊圍係唔係傳聞中勁少考?

授權書,你身份證

住址證明 Eps交錢快好多
巴打 報駕院既價錢

係咪可以喺李健考兩次
有冇近期考元朗巴絲
考咩路線多?

同問
Btw 我都知我會比人考宏業東
一波用黎起步喎朋友
呢度D人連吊離合可以唔用手制腳制都可以斜路停車都唔知

澳門牌考埋斜路極力子定車添

我師傅係等紅綠燈嗰時教我,一開始吊到唔去即刻過咗白界。學識咗之後次次等燈都玩下,玩到比師傅話燒極力子㗎喇!

呢個技術對於學神嚟講又未必係最重要嘅,目標係 pass嘅話,左腳吊定一個位,右腳 brake 控制一定最易。齋吊左腳對於新手有難度,一係飛咗向前,一係死火。
有冇近期考元朗巴絲
考咩路線多?

同問

點解你知

我師傅係等紅綠燈嗰時教我,一開始吊到唔去即刻過咗白界。學識咗之後次次等燈都玩下,玩到比師傅話燒極力子㗎喇!

呢個技術對於學神嚟講又未必係最重要嘅,目標係 pass嘅話,左腳吊定一個位,右腳 brake 控制一定最易。齋吊左腳對於新手有難度,一係飛咗向前,一係死火。

所以真係揸車其實係唔會咁樣長吊,真係想燒極力子咩
拎完P 第一日揸車你地去邊
有冇近期考元朗巴絲
考咩路線多?

同問

點解你知

估咋嘛 因為個樣夠哂樣衰
有冇近期考元朗巴絲
考咩路線多?

同問

點解你知

舊年我考水邊圍,果陣未考同考完係報到室聽其他人嘅線,係得我一個考水邊圍,宏業東同元朗村居多
有冇近期考元朗巴絲
考咩路線多?

同問

點解你知

舊年我考水邊圍,果陣未考同考完係報到室聽其他人嘅線,係得我一個考水邊圍,宏業東同元朗村居多

補充一句果陣個師傅考之前仲話我個官最鍾意考宏業東
P牌既你,係咪真係會乖乖咁揸70?

呢d公開場合

我一定答你 我係守規矩揸70

我去機場,吐露港, 都係70
我好守規矩
本身係美國渣開車
返左香港岩岩免試換左香港牌
打算買部2手代步
23歲 想問保險邊間平

tg:soulko9
send D 料來睇下

所以真係揸車其實係唔會咁樣長吊,真係想燒極力子咩

咁學呢個技術做咩,又或者點解要咁做
琴日pass左培正
想講個考官勁好人!
公主道出有旅遊巴同的士夾埋黎提我踩腳掣
仲要講唔提我就佢踩我會fail
上到文福道有個位太緊張無望到死車
佢又勁好心機考我應該要點望
最後落車以為死梗,點知pass左
琴日pass左培正
想講個考官勁好人!
公主道出有旅遊巴同的士夾埋黎提我踩腳掣
仲要講唔提我就佢踩我會fail
上到文福道有個位太緊張無望到死車
佢又勁好心機考我應該要點望
最後落車以為死梗,點知pass左

女仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞