召喚lihkg所有學神/P牌巴絲 (6)

1001 回覆
10 Like 0 Dislike
家燕巴你咁學幾好吖
有得揸下主要幹道體驗多D真實路面經驗

我之前考棍van澤安道係九龍塘上車
試場離九龍塘好鬼近
一路都係係九龍塘細街同試場兜
pass左都未揸過主要幹道
車速未上過50 4波未上過
要打真軍有排補鐘

講開上2波
我習慣比淡油先上
唔洗大淡如果唔係你放極力子果下架車會chok
上完波放一半極力子果陣有多D動力
架車冇咁快減速

我睇師傅揸2波起步都夠力(考試唔比)
所以我理解根本1波幾慢都好都夠力上2波

1上2波個轉數我大概2000轉
路面經驗同pass 到兩回事,巴打你pass 咗點玩都得.
未考

另外2波都好夠力平路起步,有次停一停唔記得落返1波。

可以試吓上咗2波之後腳制鬆得慢啲 右腳同時俾油 咁就好順
家燕巴你咁學幾好吖

試場離九龍塘好鬼近
要打真軍有排補鐘

講開上2波
我習慣比淡油先上
架車冇咁快減速

未考

可以試吓上咗2波之後極力子鬆得慢啲 右腳同時俾油 咁就好順
聽朝9點永考,希望1 tick pass
筆試差一題先合格,我諗應該揾學院操路好d

第一次聽到人肥筆試
如果考果日元朗四條考線都係咁順就好了
1轉2 比油仲未比師傅小 ? 斜路先要比少少,平路就算用怠速轉都夠力,極力子鬆一半搵磨合點已經得

集個氣比你

集個氣比你

連登有愛,多謝
究竟依兩星期有無人考過26
日日都落雨

已經schedule左去月尾 希望唔洗再遲

知有人考
肥左
家燕巴你咁學幾好吖

試場離九龍塘好鬼近
要打真軍有排補鐘

講開上2波
我習慣比淡油先上
架車冇咁快減速

未考

唔係不嬲都慢慢同時畀油嘅咩

兩隻腳好似同時一上一落咁

初學好多都唔會教,其實如果轉波rev match亦都唔需要(手腳都要快啦,如果唔係engine轉數drop曬就唔match)

btw,巴打個師傅同我嗰個差唔多,嗰時去過幾個試場,試過觀塘道70kph

集個氣比你

連登有愛,多謝

加油,定d黎,唔好心急
想問下考車果時平路停車唔入空波會唔會fail?
我每次都d波踩break就算
想問下考車果時平路停車唔入空波會唔會fail?
我每次都d波踩break就算

考車一定要做足,講完
唔做你唔好去考啦
師父講過停25秒以上最好入空波
反而拉手掣重要啲
好開心 岩岩棍van一take左
想問申請p牌洗唔洗等夠7日? 同埋p牌個兩隻字是咪求其去搵個地方買就ok?
家燕巴你咁學幾好吖

試場離九龍塘好鬼近
要打真軍有排補鐘

講開上2波
我習慣比淡油先上
架車冇咁快減速

未考

唔係不嬲都慢慢同時畀油嘅咩

兩隻腳好似同時一上一落咁

初學好多都唔會教,其實如果轉波rev match亦都唔需要(手腳都要快啦,如果唔係engine轉數drop曬就唔match)

btw,巴打個師傅同我嗰個差唔多,嗰時去過幾個試場,試過觀塘道70kph

要小心d, 有d車真係唔可以一波起步, 我學個架會死火
想問申請p牌洗唔洗等夠7日? 同埋p牌個兩隻字是咪求其去搵個地方買就ok?

恭喜晒 ,你今日pass,下星期一 一定有,P牌文具鋪有,汽車用品店都會有,出車?
永考街轉出永基路嗰到右邊成日有大車頂係到搞到好難睇有冇車
星期五考好緊張

恭喜晒 ,你今日pass,下星期一 一定有,P牌文具鋪有,汽車用品店都會有,出車?

Thanks
通常一考完都會心郁郁上出
不過最麻煩係車位 要等

Thanks
通常一考完都會心郁郁上出
不過最麻煩係車位 要等

最麻煩係無錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞